dinsdag 1 mei 2012

9 daagse Adventure Truck reis "Waterwereld en Wildlife" (reisnr. IBER 301) (UBOO)

Een adembenemende tour door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. U gaat op avontuur en maakt kennis met de wilde dieren in het Khama Rhino reservaat. De tocht per traditionele "mokoro" naar de Okavango Delta en het bijzondere verblijf hier onder de Afrikaanse sterrenhemel zult u niet snel meer vergeten. In het prive reservaat Elephant Sands









Dag 1: Johannesburg
Vandaag is uw groeps bijeenkomst om 18.00 uur. Vraag bij de receptie waar deze bijeenkomst plaatsvindt en geniet van uw vrije dag in zakenstad Johannesburg. Er zijn tal van mogelijkheden om beter kennis te maken met deze bruisende stad, zie daarvoor de lijst met optionele activiteiten. Tijdens de bijeenkomst zal uw paspoort gecontroleerd worden en het geld voor de trip wordt geint door de groepsleider. Na de meeting kunt u ervoor kiezen om met de groep te gaan eten (niet inbegrepen).

Dag 2: Khama Rhino Sanctuary
Na een goede nachtrust is het tijd om te vertrekken. We verlaten Zuid-Afrika en gaan de grens over met Botswana. Het einddoel van vandaag is het Khama Neushoorn reservaat. Dit wildlife project is opgericht in 1992 om ervoor te zorgen dat de witte neushoorn niet uitsterft. Tevens geeft dit werkgelegenheid voor de Batswana's in de toerisme sector en dat komt de leefgemeenschap weer ten goede. Naast de witte neushoorn vindt u hier ook enkele zwarte neushoorns maar ook ander wildlife als: zebra, wildebeest, giraf, eland, waterbok, impala, springbok, gemsbok, luipaard, kudu en duiker. De genet kat, de caracal en de bruine hyena worden hier overigens ook gespot. Verder zijn er zo'n 200 verschillende soorten vogels waaronder de Abdim's stork en de bearded woodpecker.

Kortom een prachtige plek waar u niet snel uitgekeken raakt. We gaan een late middag gamedrive maken, de tijd dat de Neushoorns het meest actief zijn! Daarna zoeken we de camping op voor een heerlijke nachtrust onder de sterrenhemel van Afrika. (reistijd ± 8 - 10 uur)


Dag 3: Maun
De toegangspoort tot de Okavango Delta; Maun is de bestemming voor vandaag. Maun is de op 5 na grootste plaats in Botswana, met traditionele hutten maar steeds meer nieuwe gebouwen heeft het veel van haar Wild West gevoel verloren. Vroeger was het een bruisende stad in het teken van veehandel en jagen. Nu is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten maar daarom niet minder aantrekkelijk. We overnachten 1 nacht net buiten Maun op een eenvoudige camping met gezamenlijk faciliteiten. (reistijd ± 7 - 8 uur)

Dag 4 - 5: Okavango Delta
De tocht waar u vast naar uitziet staat vandaag op het programma! In smalle uitgehouwen kano's zullen we de rietbedden van de Delta gaan verkennen. Elke kano is geschikt voor 2 personen en een lokaal stamlid zal ons gidsen door de meanderende waterwegen. De mokoro zal zachtjes voortglijden langs riet en waterlelies, waardoor zo nu en dan een vogeltje zal opschrikken en de rust en stilte zal verstoren. Punterend door de delta kunnen wij ook opgeschrikt worden door het grommen van de nijlpaarden, we houden ons stil en houden vooral afstand! Dit ingewikkelde netwerk van kanalen vindt haar oorsprong als de Okavango rivier in Angola. De rivier eindigt als een binnenlandse delta en vormt een 16.000 km² doolhof van de wetlands. De Delta wordt gevormd door de Okavango rivier, die in een bassin aan de rand van de Kalahari-woestijn uitmondt. Het is een wonderland van meanderende waterwegen, groene eilanden, weelderige vlakten en dieren in het wild. Dit ecosysteem is gevuld met een verscheidenheid aan flora en fauna die nijlpaard, krokodil, olifant en de grote katten omvat. Het is echter niet zo dat we ook altijd alle dieren zomaar kunnen zien! We bevinden ons in het centrum van een ongerept gebied. Hier zullen we de nacht doorbrengen op een eiland ver weg van alle beschaving. We graven on bush-toilet en doen het vandaag zonder douche maar het maakt allemaal deel uit van een fantastische wildernis ervaring!

In de vroege ochtend gaan we te voet op pad en hopelijk zien we een olifant of Kaapse buffel, daarna hebben we ontbijt. De rest van de dag is om heerlijk te relaxen en te genieten van de prachtige omgeving. Voor we aan het einde van de dag opnieuw op pad gaan, te voet of per mokoro, dat is aan u!


Dag 6: Maun
Na het opbreken van ons kamp gaan we per mokoro terug naar de aanlegplaats. Hier gaan we een lokaal dorp bezoeken om zo wat meer te weten te komen over het dagelijks leven van de mensen in de Okavango Delta. Daarna gaan we terug naar Maun waar we na de lunch het dorp kunnen gaan verkennen. Voor degene die wat meer avontuur willen bestaat de mogelijkheid (niet inbegrepen) om als een roofvogel over de delta te gaan, een fantastische manier om de waterwereld gade te slaan! (reistijd ± 2 - 3 uur)

Dag 7: Elephant Sands
We gaan noordwaarts, als we ons kamp hebben opgeruimd. De bestemming voor vandaag is Elephant Sands. Een plaats waar we meer dieren gaan zien dan de naam doet vermoeden. Dit privé reservaat is gelegen in het noorden van Botswana. Wanneer we arriveren, zullen we op een namiddag gamedrive gaan. Op zoek naar antilopen, leeuwen, giraf, zebra en olifanten. Overnachting in het reservaat on een Basic camping met gezamenlijke faciliteiten. (reistijd ± 6 - 7 uur).

Dag 8 - 9: Victoria Falls
We gaan opnieuw de grens over. Die van Botswana naar Zimbabwe waar we halfweg de morgen zullen lunchen op de oevers van de Zambezi rivier. In de middag zullen we een bezoek brengen aan de fantastische Victoria Watervallen. Een enorm gordijn van water van zo'n kilometer breed valt hier 108 meter naar beneden. De nevel die dit geweldige spektakel veroorzaakt is tot in de verre omtrek te zien. Geen wonder dat de lokale naam Mosi ao Tunja is, wat betekend "rook die dondert". In het droge seizoen kun je soms de kleine eilandjes zien die beneden in de rivier liggen.


Vanavond hebben we ons laatste gezamenlijke diner. Helaas uw geweldig Afrika ervaring is bijna ten einde. Nog één keert wegdromen onder de Afrikaanse sterrenhemel, plannen makend....Morgen is om 9 uur u check-out tijd maar u mag natuurlijk de dag besteden naar eigen goeddunken, of heerlijk uw vakantie verlengen en nog een paar dagen actief bezig zijn op en rond de Victoria Falls!

Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten