vrijdag 11 mei 2012

18 daagse Adventure Truck reis "Gevarieerd Zuid-Afrika" (reisnr. ER D308)

Zuid-Afrika, een land met een spectaculair landschap, overvloedige fauna en gastvrije mensen. Een land bijna zo groot als Europa met meer dan 3000 km onbedorven kustlijn. Tijdens deze reis maakt u kennis met de diversiteit van deze ideale vakantiebestemming.

Via de prachtige uitzichtpunten en natuurwonderen van de Panoramaroute rijdt u naar het wereldberoemde Kruger national Park. Hier ontdekt u de ongerepte natuur en gaat u natuurlijk op zoek naar de "groten van het dierenrijk", de Big Five. U doorkruist het koninkrijk Swaziland en spot nijlpaarden, krokodillen, neushoorns en nog veel meer ander wild in St. Lucia en het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve.


Dag 1: Johannesburg - Bushveld Camp (D)
We vertrekken 's ochtend om 6.30 van Drifters Lodge in Johannesburg. We nemen een prachtige route naar Mpumalanga. Onderweg bezoeken we Dullstroom, we rijden over de Robbers Pass en komen dan aan in Pelgrim's Rest waar we wat tijd zullen doorbrengen. Dit historische stadje laat oude goudzoekers tijden herleven. We bezoeken prachtige uitzichtpunten aan de panorama route als; Bourke's Luck Potholes en de Blyde River Canyon. Op weg naar de laaglanden zullen we overnachten in het goed uitgeruste Drifters Bushcamp wat grenst aan het Kruger Park. Dit is een smaakvol ingericht tenten kamp. Het heeft comfortabele bedden en en-suite badkamers en een zwembad met prachtig uitzicht op de bush.
Vanavond wordt uw diner bereidt bij het open vuur.

Dag 2: Bushveld Camp (Brunch, D)
Met een safari ontbijt bestaande uit koffie/thee en rusks starten we de dag, voor we op een game-wandeling gaan. Een wandeling van ongeveer 3 uur waarbij we op zoek gaan naar wild, maar ook regelmatig stoppen en uitleg krijgen over het dieren en plantenleven van de Bush. Een Drifters gids en spoorzoeker begeleiden u op deze wandeling. Terug in het kamp hebben we een brunch en daarna is het heerlijk relaxen bij het zwembad. In de namiddag gaan we in een open voertuig op game drive, die over zal gaan in een night drive. Een prachtig moment wat ons de mogelijkheid geeft tot het spotten van de nachtdieren, die zich normaal gesproken overdag niet zullen laten zien. Vanavond genieten we van een bush "braai" en we zullen opnieuw in slaap vallen met de geluiden van het Afrikaanse Wildlife.

Dag 3: Hazyview (O, L, D)
Op het gemak vertrekken we richting het rustige plaatsje Hazyview. We reizen door een bush-bok rijke omgeving, dus blijf opletten. Onze accommodatie voor de nacht is de Drifters Hazyview Lodge, een spectaculair houten chalet op palen. Wat ligt in een subtropisch inheems bos, aan de oever van de Sabie River. Een plek die uitnodigt tot wandelen, zwemmen en het spotten van diverse vogels.

Dag 4: Kruger National Park (O, L, D)
Vroeg op om zoveel mogelijk tijd te gaan doorbrengen in het Kruger Park. Het Krugerpark is een van de beroemdste wildparken in Afrika en bijna 2 miljoen hectare groot. Er bevinden zich ca. 148 zoogdier soorten, 500 vogelsoorten, en meer dan 400 types bomen en struiken. Een unieke flora en fauna belevenis. Zodra we het park in gaan begint de game drive, natuurlijk wilt u de Big Five ontdekken en uw gids en chauffeur gaan er natuurlijk alles aan doen om ze te vinden. Maar naast de fameuze 5 zijn er natuurlijk tal van andere dieren, die allemaal zeer bijzonder zijn. Wat te denken van de vele zebra's, wilde beesten, giraffen maar ook de prachtige kleurrijke vogeltjes die hier op zoek zijn naar insecten en nectar. We brengen de nacht door in het park.

Dag 5 - 6: Swaziland - Zululand (O, L, D op beide dagen)
We doorkruisen Koninkrijk Swaziland en zien lokale markten en traditionele woningen in een prachtig landschap. Verder zuidwaarts komen we in Zululand. Een gebied wat ooit geregeerd en overheerst werd door Shaka Zulu. Een krijger die vele veldslagen won in dit uitgestrekte gebied met tal van wild reservaten. We slapen 2 nachten in het rustieke Drifters Zulu Camp. Gelegen in een zanderige omgeving, grenzend aan het Wereld erfgoed van St. Lucia. Tijdens ons verblijf zullen we een game wandeling maken op zoek naar Neushoorns. En in een open voertuig het Hluhluwe Game reservaat bezoeken. Gaande weg komen we vast heel wat bokken en vogels tegen, want ook hieraan ontbreekt het niet in dit prachtige gebied. Dit natuur reservaat is het oudste van Zuid-Afrika, het heeft de grootste populatie neushoorns van de wereld. Ook bezoeken we een lokale Zoeloe school.


Dag 7: Dolphin Coast (O, L, D)
Prachtige kustlijnen met eindeloze golven, we bereiken vandaag één van 's wereld mooiste stranden. De Noordkust van Kwazulu Natal is bekend geworden dankzij de frequente waarneming van bottlenose dolfijnen, die hier stoeien en surfen op de golven van de Indische oceaan. Deze kuststrook heeft een aangename zee temperatuur, ongelooflijke golven en glorieuze stranden, kortom een plek waar u wel wat tijd wilt spenderen. We overnachten in de Drifters Dolphin Coast Inn, gelegen op het strand. Tijd om te genieten van zon, strand en de warme oceaan. Vanavond is het diner een traditionele vis-braai op de patio.

Dag 8 - 9: Drakensbergen (2xO, 1xL, 2xD)
Van de rustige kust naar de drukte van het stadsleven in Durban. Hier heeft u de gelegenheid om wat optionele activiteiten te ondernemen als de Ushaka marine world, wandel de "Golden Mile" een populair gouden zandstrand of bezoek een traditionele markt. Het Historisch centrum van de stad is gemakkelijk te voet te verkennen en is gelegen rond het imposante Stadhuis, momenteel in gebruik als museum, gelegen tussen Smith en West Street. Durban is een smeltkroes aan culturen en zeker op de markt zult u dat tegenkomen, wat te denken van al die kleurige specerijen uit India. Lunch is vandaag voor eigen kosten waarna we terug het binnenland in gaan.

Als we de hellingen, het leefgebied van de eland, van de Drakensbergen bereiken zullen we overgaan op 4x4 en genieten van een spannende rit de berg op. De Drakensberg is een enorm gebergte en door UNESCO in 2000 uitgeroepen tot World Heritage site. Dit natuur park beslaat een oppervlakte van 236.000 hectare. De natuur is hier adembenemend; weelderige inheemse bossen, verscholen grotten, Bushmen schilderingen, dramatische watervallen, hoge bergen met diepe valleien. Een gebied geschikt voor wandelen, klimmen, mountainbiken of gewoon genieten van de vergezichten. U kunt hier de Kaapse Gier spotten en de zeldzame Bearded Vulture (lammergier). We logeren 2 nachten in gezellige blokhutten/chalets, in de Drifters Drakensberg Inn. We zullen hier gaan hiken en een "San rock art" tekening gaan bekijken.


Dag 10: Eastern Free State (O, D)
Met de 4x4 terug naar ons voertuig. We steken de Oliviershoek Pass over en zien het turquoise water van de Sterkfontein Dam. Verder gaat onze trip door het Golden Gate National Park, bekend om zijn hoge zandsteen formaties en de rijkdom aan wildlife. Dit Park is een thuis voor het zwarte wildebeest, de eland, blesbok, oribi, springbok en de Burchell's zebra, verscheidene vogels met als meest bijzondere de zeldzame kale ibis. We gebruiken onze lunch (voor eigen rekening) in Clarens. Dit artistieke kleine dorpje nodigt uit tot het bezoeken aan winkeltjes en galerieën. U vindt hier allerlei bijzondere souvenirs. Voor degene die willen Wild water raften (optionele activiteit) is dit de plek! Vanavond brengen we de nacht door op een boerderij in de buurt van Eastern Free State.

Dag 11 - 12: Karoo (O, L, D)
Via minder wel bekende gravel wegen rijden we de droge Karoo in. Schilderachtige dorpjes trekken aan ons gezichtsveld voorbij, zoals Nieu Bethesda bekent door Helen Martin's Owl House. Hier vind je een verzameling van glas- en betonkunst. We rijden verder naar de Sneeuberg Mountains waar we zullen overnachten. We logeren in de Drifters Karoo Inn, onze accommodatie voor de komende twee nachten zijn stenen cottages op een traditionele boerderij. We zullen hier een uitgebreide wandeling in het bergachtige gebied gaan maken. Zo komen we meer te weten over het dieren en planten leven van deze streek. Hopelijk spot u de prachtige bontebok.

Dag 13 - 15 Garden Route (3x O, 2x L, 2x D)
Het historische stadje Graaf-Reinet, het op 4 na oudste stadje van Zuid-Afrika, staat als eerste op ons programma. We gaan hier musea bezoeken, kennis maken met de plaatselijke bevolking tijdens onze stadswandeling en unieke Cape Dutch stijl architectuur bekijken. Je vindt hier zo'n 220 oude stadwoningen, meer dan ergens anders in Zuid-Afrika! We gaan verder over de machtige Outeniqua Mountains, de natuurlijke barrière tussen het droge binnenland en de weelderige kust van de Garden Route. Het staat bekend vanwege zijn brede en witte stranden, rust en afwezigheid van stormachtige zeeën. We checken in bij de Drifters Knysna Inn, waar we 3 nachten zullen verblijven. In deze prachtige omgeving gaan we wandelend op zoek naar de Knysna Loerie. We reizen naar het Tsitsikama National Park waar we een gedeelte van het welbekende Otter trail pad gaan lopen. Tsitsikamma betekent 'plaats van overvloedig water' en de inheemse bossen en dramatische kustlijnen zullen u niet teleurstellen! Het beslaat 80 km natuurgebied tussen Stormsriver Mouth en Nature's Valley. Hier vind u ook het unieke fynbos en meer dan 30 verschillende soorten inheemse bomen, waarvan de grootste 36 meter hoog is en meer dan 1000 jaar oud! Op de terugweg passeren we de brug waar je de hoogste bungy jump ter wereld kunt maken (216 meter) of als u daar meer zin in heeft kunt u gaan Kajakken (beide voor eigen rekening). We bezoeken de zonovergoten stranden en de Knysna Heads. Onze accommodatie is 'super' gelegen met betrekking tot; het ontdekken van het houthakkersdorp Knysna. 1 Lunch en 1 diner zijn voor eigen kosten tijdens dit verblijf.


Dag 16 - 18: Cape Town (O)
Knysna achter ons latend reizen we door het Lake District, volgen de "Walvissen Route" en gaan over de Hottentot Holland Mountains naar de eindbestemming van deze reis; Kaapstad. In de late namiddag zullen we inchecken bij Drifters Cape Town Inn gelegen aan het strand van Sea Point. Kaapstad is ongetwijfeld één van de mooiste steden van de wereld. We bezoeken Cape point, Hout Bay, en de V&A Waterfront. Natuurlijk mag het strand en een wijn farm niet ontbreken. Tijdens deze 2 dagen gaat u hiken naar de top van Table Mountain! En als u daar dan boven staat, ziet u uit over het immense land, kijkt u terug op een prachtige vakantie en weet dat u nog eens terug wilt naar prachtig Zuid-Afrika!

Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten