woensdag 23 mei 2012

13 daagse Adventuretruck reis 'n Asemrowende reis (reisnr. ER N317) (NCD)

Wijnproeven in het mooie Stellenbosch, de wereldberoemde Cango Caves bezoeken in Oudtshoorn, een spannende game drive in het Addo Elphant National Park, een tripje naar "Kingdom in the Sky" Lesotho en de multiculturele stad Durban... Dit en nog veel meer staat allemaal op het programma tijdens deze actieve en adembenemende reis door het schitterende Zuid-Afrika en Lesotho.







Dag 1: Stellenbosch wijnroute (L)
We laten Kaapstad achter ons en vertrekken richting de bergen, waar we de bekende wijnlanden van Stellenbosch zullen bezoeken. Bij het Spier wijnestate bezoeken we het cheeta opvang project. U kunt er even lekker de benen strekken als u langs de marktstalletjes loop, of aan de picknick vijver in de schaduw van een boom zitten. Later op de dag zullen we een excellente wijnproeverij gaan doen. Overnacht in Riverbos guesthouse, hier volgt een volledige uiteenzetting van de reis. (dag afstand ± 45 km)

Dag 2: Oudtshoorn (O, L, D)
Vroeg op om naar Oudtshoorn te gaan. Aan de voet van de Swartberg Pass bezoeken we de wereldberoemde Cango grotten. Een lokale gids zal u alles over de 4 kilometer lange grotten vertellen. Weet u het verschil nog tussen stalactieten en stalagmieten? Het droge gebied van de Karoo bleek in het verleden uitermate geschikt voor het fokken van struisvogels en ook vandaag de dag zie je in de verre omtrek van Oudtshoorn nog vele struisvogel farms. Later op de dag heeft u de mogelijkheid (voor eigen kosten) om een struisvogelfarm te bezoeken en zo meer te weten over deze supersnelle vogels. Als we in tijdnood komen wordt dit verplaatst naar morgenochtend. We kamperen vannacht bij Kleinplaas. (dag afstand ± 400 km)


Dag 3: Knysna (O, L, D)
Mosselbay is de eerste plaats op de Gardenroute waar we doorkomen op onze weg naar Knysna. Deze route langs kust, bergen en rivieren, lagunes en stranden en de inheemse bossen van het Tsitsikamma nationaal park is één van de mooiste routes aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Knysna is een favoriete vakantieplaats en is bekend om zijn oesterkwekerij en bierbrouwerij. De middag bent u vrij om Knysna beter te leren kennen. Het gezellige houthakkersdorp en de Knysna Waterfront bieden tal van terrassen. Of ga de natuur in, bezoek de lagune of de inheemse bossen waar eens olifanten vrij rondliepen. Deze bossen bieden nu plaats aan kleinere antilopen en de prachtige Knysna Loerie. We overnachten in Forever Resort Plettenberg Bay. (dag afstand ± 150 km)

Dag 4 - 5: Bloukrans en Tsitsikamma National Park (O, L, D)
De komende dagen verblijven we op het mooiste stukje van de Garden route. Een plek waar vele mensen later nog eens terug komen. Het Tsitsikamma National park gelegen tussen het land en de zee, van Nature's Valley tot Storm's River mouth, waar zeer oude bossen de spectaculaire golven van de Indische oceaan ontmoeten. Een prachtige plek voor wandelingen en het spotten van dieren. Wij gaan hier de eerste paar kilometers van het bekende Otter-trail pad lopen. Genietend van Afrikaans fynbos, een unieke begroeiing, ziet u mogelijk bavianen, andere soorten apen en talloze vogels. Maar ook dolfijnen, de otter en (in het voorjaar ) de walvissen zijn hier vaak te zien. Er zijn tal van mogelijkheden om avontuurlijk de dag door te komen b.v.; bungee jumpen van de Bloukrans Brug, hier maakt u de hoogste sprong ter wereld van maar liefst 212m! Een Boomtoppen tour, paardrijden op het stand of snorkelen. We overnachten bij Tube 'n Axe. (dag afstand ± 40 km)

Dag 6: Addo Elephant National Park (O, L, D)
Onze weg vervolgend in de Oost-Kaap bereiken we Addo Elephant National Park. Dit prachtige reservaat is in 1931 gecreëerd om de laatste 11 olifanten in dit gebied te beschermen. Vandaag de dag zijn er meer dan 400 olifanten, maar u kunt hier ook de buffel, zwarte neushoorn en allerlei antilopen tegenkomen. Ook de kleine, met uitsterven bedreigde, bijzondere mestkever verdient aandacht. Hier vindt u meer dus meer wildlife dan alleen de olifant. Natuurlijk maken we hier een gamedrive en vanuit onze truck hebben we een prachtig uitzicht, wat zeer waardevol is voor de enthousiaste fotografen onder ons! We overnachten in het Addo Elephant park. (dag afstand ± 340 km)

Dag 7 - 8: Cintsa (O, L, D)
In de vroege ochtend gaat u nog een gamedrive maken in de Adventure truck. U neemt afscheid van de olifanten en dan gaan we op weg naar Cintsa. We gaan kamperen bij Areena Riverside op de oevers van de Kwelera tidal River. Het is het begin van de Zuid-Afrikaanse Wild-coast. U kunt hier aan allerlei optionele activiteiten meedoen, maar ook gewoon genieten van het fantastische uitzicht over de rivier waar niet alleen u kunt vissen, maar ook de Fish Eagle zijn maaltje vandaan haalt! (Dag afstand ± 330 km)

Dag 9 - 10: Lesotho - Malealea (O, L, D)
Omsloten door Zuid-Afrika, ligt het Koninkrijk Lesotho. Dit 'Kingdom in the Sky' is een prachtig gebied met hoge bergen, heeft een overweldigende schoonheid en gastvrije vriendelijke bewoners. We gaan de grens over van Zuid-Afrika naar Lesotho en u heeft hier uw paspoort nodig. De lange rit gaat via de hoofdstad Maseru naar Malealea. Door de enorme hoogteverschillen, kan de temperatuur flink schommelen. De weg daar in tegen zorgt voor heel andere schommelingen... Hier kunt u even heerlijk relaxen en bedenken of u morgen de wereld van de Sotho wilt verkennen. U kunt namelijk net zoals de plaatselijke bevolking zich verplaatst, het gebied per pony verkennen ( niet inbegrepen). Mocht u besluiten achter te blijven dan kunt u een lokaal dorp of craftmarket bezoeken. De ochtend voor we Lesotho verlaten brengen we een bezoek aan een dorp en een plaatselijke school. We overnachten in het Malealea Kamp. (dag afstand ± 550 km)


Dag 11 - 12: Drakensberg - Zuid-Afrika (O, L, D)
De Drakensbergen of Ukhahlamba de naam van de Zulu's, betekent: "Barrière van Speren" en het zal u al snel duidelijk zijn waarom deze bergketen deze naam heeft. Rotsformaties, grasland, valleien met snel stromende riviertjes, een plaats waar u mogelijk de met uitsterven bedreigde "bearded vulture" tegenkomt. Het wereld beroemde natuurlijke Amfitheater, met een rotswand van zo'n 5 kilometer en 500 meter hoog is een publiekstrekker. Boven dit theater is de Mont-Aux-Sources waar de Oranje rivier zijn oorsprong vindt en zijn lange weg begint naar de Atlantische oceaan. Zuid-Afrika's hoogste en mooiste bergketen, met toppen van 3000 meter is erg populair bij hikers. U vindt hier vele grotten en overstekende rotsen, de plaatsen waar rotstekeningen na duizenden jaren nog altijd zichtbaar zijn. U gaat hier een wandeling maken met een lokale gids, waarbij u uitleg zult krijgen over de rotstekeningen achter gelaten door de San mensen. We overnachten in het Drakensville Resort. (dag afstand ± 550 km)

Voor meer inligting klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten