donderdag 17 mei 2012

7 daagse adventuretruck reis 'Baie mooi' (reisnr. ER N315) (NCP)

Deze prachtige reis, of zoals ze in Zuid-Afrika zeggen; "Baaie mooi reis", laat u de mooiste plekjes van de West en Oost Kaap zien. U volgt de geuren en kleuren van de welbekende Tuinenroute en reist van de wijnlanden bij Stellenbosch naar de wilde dieren in het Addo Elephant Park. Onderweg bezoekt u "struisvogelhoofdstad" Oudtshoorn, de wereldberoemde Cango grotten en kunt u genieten van de schitterende natuur in de omgeving van Knysna.




Dag 1: Stellenbosch wijnroute (L)
We laten Kaapstad achter ons en vertrekken richting de bergen, waar we de bekende wijnlanden van Stellenbosch zullen bezoeken. Bij het Spier wijnestate bezoeken we het cheeta opvang project. U kunt er even lekker de benen strekken als u langs de marktstalletjes loop, of aan de picknick vijver in de schaduw van een boom zitten. Later op de dag zullen we en excellente wijnproeverij gaan doen. U overnacht in Riverbos in Stellenbosch, hier volgt een volledige uiteenzetting van de reis. (dag afstand ± 45 km)

Dag 2: Oudtshoorn (O, L, D)
Vroeg op om naar Oudtshoorn te gaan. Aan de voet van de Swartberg Pass bezoeken we de wereldberoemde Cango grotten. Een lokale gids zal u alles over de 4 kilometer lange grotten vertellen. Weet u het verschil nog tussen stalactieten en stalagmieten? Het droge gebied van de Karoo bleek in het verleden uitermate geschikt voor het fokken van struisvogels en ook vandaag de dag zie je in de verre omtrek van Oudtshoorn nog vele struisvogel farms. Later op de dag heeft u de mogelijkheid (voor eigen kosten) om een struisvogelfarm te bezoeken en zo meer te weten over deze supersnelle vogels. Als we in tijdnood komen wordt dit verplaatst naar morgenochtend. We kamperen vannacht bij Kleinplaas. (dag afstand ± 220 km)

Dag 3: Knysna (O, L, D)
Mosselbay is de eerste plaats op de Gardenroute waar we doorkomen op onze weg naar Knysna. Deze route langs kust, bergen en rivieren, lagunes en stranden en de inheemse bossen van het Tsitsikamma nationaal park is één van de mooiste routes aan de zuidkust van Zuid-Afrika. Knysna is een favoriete vakantieplaats en is bekend om zijn oesterkwekerij en bierbrouwerij. De middag bent u vrij om Knysna beter te leren kennen. Het gezellige houthakkersdorp en de Knysna Waterfront bieden tal van terrassen. Of ga de natuur in, bezoek de lagune of de inheemse bossen waar eens olifanten vrij rondliepen. Deze bossen bieden nu plaats aan kleinere antilopen en de prachtige Knysna Loerie. We overnachten in Forever Resort Plettenberg Bay. (dag afstand ± 150 km)

Dag 4 - 5: Bloukrans en Tsitsikamma National Park (O, L, D)
De komende dagen verblijven we op het mooiste stukje van de Garden route. Een plek waar vele mensen later nog eens terug komen. Het Tsitsikamma National park gelegen tussen het land en de zee, van Nature's Valley tot Storm's River mouth, waar zeer oude bossen de spectaculaire golven van de Indische oceaan ontmoeten. Een prachtige plek voor wandelingen en het spotten van dieren. Wij gaan hier de eerste paar kilometers van het bekende Otter-trail pad lopen. Genietend van Afrikaans fynbos, een unieke begroeiing, ziet u mogelijk bavianen, andere soorten apen en talloze vogels. Maar ook dolfijnen, de otter en (in het voorjaar) de walvissen zijn hier vaak te zien. Er zijn tal van mogelijkheden om avontuurlijk de dag door te komen b.v.; bungee jumpen van de Bloukrans Brug, hier maakt u de hoogste sprong ter wereld van maar liefst 212m! Een Boomtoppen tour, paardrijden op het stand of snorkelen. We overnachten bij Tube 'n Axe. (dag afstand ± 90 km)


Dag 6: Addo Elephant National Park (O, L, D)
Onze weg vervolgend in de Oost-Kaap bereiken we Addo Elephant National Park. Dit prachtige reservaat is in 1931 gecreëerd om de laatste 11 olifanten in dit gebied te beschermen. Vandaag de dag zijn er meer dan 400 olifanten, maar u kunt hier ook de buffel, zwarte neushoorn en allerlei antilopen tegenkomen. Ook de kleine, met uitsterven bedreigde, bijzondere mestkever verdient aandacht Hier vindt u meer dus meer wildlife dan alleen de olifant. Natuurlijk maken we hier een gamedrive en vanuit onze truck hebben we een prachtig uitzicht, wat zeer waardevol is voor de enthousiaste fotografen onder ons! We overnachten in het Addo Elephant park. (dag afstand ± 260 km)

Dag 7: Port Elizabeth (O)
Nog even voor we vertrekken de olifanten gedag zeggen op onze ochtend gamedrive en dan gaan we zuidwaarts naar Port Elizabeth waar deze trip eindigt. Wilt u direct vliegen naar een volgende bestemming, dan raden we u aan een vlucht te boeken na 13.00 uur.

Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten