vrijdag 25 mei 2012

4 daagse Adventure Truck reis: op zoek naar de 'Big Five' (reisnr. ER N318) (NJJ)

Het avontuurlijke Zuid-Afrika met leeuwen, luipaarden, olifanten, cheeta's, nijlpaarden en giraffen wacht op u! Houdt uw oren en ogen goed open want u gaat wild spotten in het Kwa Madwala game reserve en het beroemde Kruger National Park. Geniet van de schitterende flora en fauna en het unieke Afrikaanse dierenrijk.






Dag 1: Kwa Madwala Reserve, Kruger Park (L, D)
Vroeg op, kennismaken met de reisgroep en we zijn op weg! Johannesburg achter ons latend, gaan we richting de provincie; Mpumalanga. Op naar wildlife in het Kwa Madwala nature reserve, wat een relatief nieuw park is, gelegen in het Kruger Park. We gaan hier vanavond in 4x4's, 3 uur op zoek naar; leeuwen, olifanten, neushoorn en luipaard. Komen deze niet in het gezichtsveld dan zijn er nog tal van kleinere dieren, die het zeker wel de moeite waard maken. Omdat het park niet heel erg uitgestrekt is, ongeveer 4000 hectare, kunt u verwachten dicht bij de dieren te kunnen komen. Kwa Madwala biedt een veilig thuis aan luipaarden en daardoor groeit deze familie snel. Wat ons het weer een betere kans geeft om deze prachtige dieren te kunnen spotten. Na het diner zal er een lokale, traditionele dans opgevoerd worden. Overnachting in Gazebo Game Lodge (dag afstand ± 440 km)

Dag 2: Kruger National Park (O, D)
De dag begint met een ochtend bush wandeling met een ranger. Altijd weer een prachtige manier om de dierenwereld gade te slaan. In voor een praatje zijn de meeste mensen 's ochtends nog niet en dat komt zeer goed uit! Stilte is n.l. geboden. Ogen en oren wel goed open houden terwijl u probeert wild te spotten, wat zich misschien verborgen houdt achter een bosje! Vanmiddag als u in Kruger Park bent, is het spotten van wild tijdens de middag gamedrive in de truck, een stuk makkelijker. De komende 2 dagen gaan we dit beroemde en grote safaripark verkennen op zoek naar de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn, buffel). Maar niet getreurd als u iets van het wildlife mist, morgen is er weer een dag in dit prachtige Nature Reserve. We kamperen de komende 2 nachten in Pretoriuskop of ander SAN park. (dagafstand ± 150 km)

Optionele activiteit; Nightdrive met een SANP Ranger


Dag 3: Kruger National Park (O, D)
In een open safari voertuig gaan we er de hele dag op uit. We kunnen ons niet voorstellen, dat u nog niet het 'Afrika' gevoel heeft gehad. Een gevoel wat u na deze reis nooit meer zal loslaten! In 1898 is Kruger Park opgericht om het wildlife te beschermen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bijna 2 miljoen hectare groot beschermd gebied (en het groeit nog steeds). Hier vindt u zo'n 145 verschillende soorten zoogdieren inclusief de Big Five en zo'n 500 verschillende soorten vogels. Verrekijkers dus ook hier bij de hand houden. Ook de bomen zijn erg divers, probeer de verschillen maar te vinden en ze te tellen. U zou tot ongeveer 336 kunnen komen, maar u mag er best een paar missen hoor!

Dag 4: Panorama route - Johannesburg (O, L)
De laatste mogelijkheid voor een bush walk met een gids doet zich in de ochtend voor. Daarna is het inpakken en begint de terugreis naar Johannesburg. Deze keer via de panoramaroute en de prachtige Blyde River Canyon. Prachtige vergezichten over groene dalen, rivieren, watervallen en rotsformaties, met namen als God's Window en de Drie Rondavels. Ook zien we Bourke's Luck Potholes op de weg terug naar Johannesburg, waar we wellicht nog even adressen uitwisselen. Het dringt het nu echt tot u door dat deze prachtige kampeer reis ten einde is. (dag afstand ± 600 km)


Klik hier voor meer inligting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten