maandag 7 mei 2012

15 daagse Adventure Truck reis: Uniek en Inspirerend (reisnr. ER IB303) (UBSCC)

Kampeerreis met adventuretruck door 3 Afrikaanse landen; van Johannesburg naar Kruger Nationaal Park, via oost en noordelijk Botswana naar de Victoria Watervallen in Zimbabwe. Terug naar Botswana; Chobe Nationaal Park, Maun en de Okavango Delta. Om terug te keren in het thuisland Soweto in Zuid-Afrika. Ben getuige van talloze, gouden Afrikaanse zonsondergangen. Reizend door 3 landen ervaart u de afgelegen en uitgestrekte wildernis en Afrikaanse vlakten. Vertoef op rivieren genietend van ongerepte, prachtige natuur en fascinerend wildlife.



Dag 1: Johannesburg
Vandaag is uw groeps bijeenkomst om 18.00 uur. Vraag bij de receptie waar deze bijeenkomst plaatsvindt en geniet van uw vrije dag in zakenstad Johannesburg. Er zijn tal van mogelijkheden om beter kennis te maken met deze bruisende stad, zie daarvoor de lijst met optionele activiteiten. Tijdens de bijeenkomst zal uw paspoort gecontroleerd worden. Na de meeting kunt u ervoor kiezen om met de groep te gaan eten (niet inbegrepen).

Dag 2 - 3: Kruger Nationaal Park
Na het ontbijt verlaten we de stad. We gaan van Gauteng naar de Mpumalanga provincie. Een trip langs de prachtige Panorama route. Op onze weg door dit schitterende landschap gaan we wat stops maken om te genieten van de uitzichten. Uitzichten met prachtige namen als; God's window, Bourke's Luck, de drie rondavels en de magnifieke Blyde River Canyon.

We rijden verder richting Kruger Park en dan begint ook direct de kennis making met de wilde dieren. We gaan natuurlijk op zoek naar de Big Five, maar ook naar al die andere dieren. We arriveren in de late namiddag bij onze kampeer plek. U heeft de tijd om zich even op te frissen voor we per 4x4 een avond game drive gaan maken. Een prachtige ervaring om kennis te maken met de nachtdieren van Afrika. U zult heerlijk slapen met de geluiden van de Afrikaanse dieren op de achtergrond. Morgen is het vroeg dag! Koffie, thee en rusks zijn het snelle en vroege ontbijt op deze ochtend. Het grootste gedeelte van de dag zal in het teken staan van het spotten naar wild en vogels. We stopen bij verschillende waterplaatsen, waar we grote kans hebben diverse dieren te zien. En telkens weer verbaas je je over de prachtige natuur van Zuid-Afrika. Rond zonsondergang zullen we terug zijn in het kamp, war u de gelegenheid heeft om met een koel drankje te genieten van een prachtige sunset! Overnachting op een camping met gezamenlijk gebruik van faciliteiten voorzien van warm en koud water. (reistijd ± 8 - 10 uur)

Dag 4: Oostelijk Botswana / Palapye
Genietend van een laatste gamedrive verlaten we langzaam het Kruger Park. Ons doel voor vandaag is Palapye in Botswana. Het overgaan van de grens kan soepel gaan maar neemt soms aardig wat tijd in beslag. Dit is ook Afrika, dus te allen tijde blijven genieten. Ook een dag reizen is een belevenis! (reistijd ± 8 - 9 uur)

Dag 5: Noordelijk Botswana
Opnieuw een lange reisdag voor de boeg als we vertrekken richting het noorden van Botswana. We vertrekken dus vroeg vanuit Palapye, gaan via Francistown naar Nata. Ten noorden van Nat slaan we ons kamp op. Het zal nu al in het eind van de dag lopen. Dat weerhoudt ons er niet van om een sunset drive te ondernemen in deze prachtige omgeving. Hopelijk vinden we een grote kudde olifanten, het wild waar Botswana beroemd om is. Mochten we veel te laat arriveren dan staat deze safari voor de ochtend gepland. (reistijd ± 6 - 7 uur)

Dag 6 - 7: Victoria Falls
Van onze kampeerplek in de buurt van Nata vertrekken we naar Zimbabwe. Half weg de ochtend zullen we de grens overgaan en onze lunch zal in een nieuw land zijn. In de middag zullen we een bezoek brengen aan de fantastische Victoria Watervallen. Een enorm gordijn van water van zo'n kilometer breed valt hier 108 meter naar beneden. De nevel die dit geweldige spektakel veroorzaakt is tot in de verre omtrek te zien. Geen wonder dat de lokale naam Mosi ao Tunja is, wat betekend "rook die dondert". In het droge seizoen kun je soms de kleine eilandjes zien die beneden in de rivier liggen. (reistijd ± 5 - 6 uur)

Vanavond hebben we ons laatste gezamenlijke diner voor degenen die ons hier gaan verlaten. Morgenochtend is er om 10.00 uur een nieuwe groepsmeeting. Voor degene die nogmaals naar de watervallen willen, u kunt zich dan aansluiten bij de nieuwe groepsleden. Dag 7 is dus vooral en vrije dag en er zijn tal van spectaculaire activiteiten te ondernemen.


Dag 8: Chobe National Park
Zimbabwe achter ons latend gaan we Botswana binnen naar het Chobe National Park. Botswana 's eerste nationale park, Chobe is het meest bekend door haar hoge concentratie van olifanten. Deze vindt je vaak zwemmend en spelend bij het water. Natuurlijk vindt je hier een grote hoeveelheid aan vogels, zonnende krokodillen en nijlpaarden rollend in de modder. Dorstlessende Cheeta's en leeuwen zorgen dan voor een compleet plaatje. Nu ze nog zien te maken, die herinneringen voor thuis! Gaat vast lukken, als we in de namiddag, een boottocht op de Chobe River gaan maken. Vanavond kamperen we aan de rand van het park in een Basic kamp met gebruik van gezamenlijke faciliteiten. (reistijd ± 2 - 3 uur)
Dag 9: Maun
Voor we het park verlaten heeft u nog de mogelijkheid om een gamedrive te doen (niet inbegrepen). Wilt u meer zien van Chobe National Park dan is dit een mooie kans. Daarna vertrekken we naar Maun. De toegangspoort naar werelds meest beroemde en complexe ecosysteem, de Okavango Delta. De camping van vanavond is met gebruik van gezamenlijke faciliteiten. (reistijd ± 8 - 10 uur)

Dag 10 - 11 - 12: Okavango Delta / Maun
Avontuurlijk kamperen in de ongerepte Afrikaanse wildernis, dat staat de komende dagen op uw programma.

De Okavango Delta, een ingewikkeld netwerk van kanalen, vindt haar oorsprong als de Okavango rivier in Angola. De rivier eindigt als een binnenlandse delta en vormt een 16.000 km² doolhof van de wetlands. De Delta wordt gevormd door de Okavango rivier, die in een bassin aan de rand van de Kalahari-woestijn uitmondt. Het is een wonderland van meanderende waterwegen, groene eilanden, weelderige vlakten en dieren in het wild. Dit ecosysteem is gevuld met een verscheidenheid aan flora en fauna die nijlpaard, krokodil, olifant en de grote katten omvat. Het is echter niet zo dat we ook altijd alle dieren zomaar kunnen zien! We bevinden ons in het centrum van een ongerept gebied. Hier zullen we de nacht doorbrengen op een eiland ver weg van alle beschaving. We zullen het Delta gebied en haar rietbedden gaan verkennen in smalle uitgehouwen kano's, mokoro's en te voet. Elke kano is geschikt voor 2 personen en een lokaal stamlid zal ons gidsen door de meanderende waterwegen. De mokoro zal zachtjes voortglijden langs riet en waterlelies, waardoor zo nu de rust en stilte zal verstoord worden door opvliegende vogeltjes. Punterend door de delta kunnen we ook opgeschrikt worden door het grommen van de nijlpaarden, wij houden ons stil en houden vooral afstand! 's Nachts zult u omringd worden door de geluiden van de Afrikaanse bush, een fantastische wildernis ervaring! Voor deze nachten heeft u een slaapzak nodig, regel deze als u de trip boekt.

Is uw avontuurlijke ervaring niet compleet dan bestaat de mogelijkheid om per vliegtuigje de Delta over te vliegen (niet inbegrepen). Een prachtig fotomoment, vliegend over deze immense waterwereld.

Voor de 12e overnachting zullen we terugkeren naar Maun waar we kamperen met gebruik van gezamenlijke faciliteiten.


Dag 13: Khama Rhino
Na een goede nachtrust en een ontbijt is het tijd om te vertrekken. Het einddoel van vandaag is het Khama Neushoorn reservaat. Dit wildlife project is opgericht in 1992 om ervoor te zorgen dat de witte en zwarte neushoorn niet uitsterft. Tevens geeft dit werkgelegenheid voor de Batswana's in de toerisme sector en dat komt de leefgemeenschap weer ten goede. Naast de witte neushoorn vindt u hier ook enkele zwarte neushoorns maar ook ander wildlife als: zebra, wildebeest, giraf, eland, waterbok, impala, springbok, gemsbok, luipaard, kudu en duiker. De genet kat, de caracal en de bruine hyena worden hier overigens ook gespot. Verder zijn er zo'n 200 verschillende soorten vogels waaronder de Abdim's stork en de bearded woodpecker. Kortom een prachtige plek waar u niet snel uitgekeken raakt. In de namiddag zullen we hier op game drive gaan om hopelijk de neushoorn van dichtbij te kunnen zien. Mochten we onverhoopt laat arriveren dan staat de gamedrive gepland voor de ochtend! We kamperen op een plek met gebruik van gezamenlijke faciliteiten. (reistijd ± 7 - 9 uur)

Dag 14 - 15: Soweto / Johannesburg
Terug naar het begin van onze reis; Zuid-Afrika. We gaan naar Soweto een township van Johannesburg. Morgen zullen we Soweto per fiets gaan verkennen en meer leren over de opkomst en afschaffing van de Apartheid. U zult zien wat het met het land heeft gedaan. En hoe het de bevolking heeft veranderd tot het leven van vandaag de dag. We bezoeken een voormalig migranten 'werkers' hostel en andere bezienswaardigheden. Onze fietstocht zal rond 15.00 uur eindigen en dat is dan ook het einde van uw prachtige rondreis in 3 Afrikaanse landen.

Voor meer inligting klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten