woensdag 6 juni 2012

10 daagse golfreis: Kaapstad, Sun City en Pilanesberg (eisnr. R 327)


 Golf courses waar u gaat spelen zijn; Clovelly Country Club en de Atlantic Beach Golf Club van Kaapstad. In Stellenbosch speelt u bij De Zalze Golf Club. U heeft de beschikking over een huurauto (6 dagen) waardoor u mogelijkheid en tijd heeft om de stad en de wijnlanden te verkennen. U vliegt naar Johannesburg- Sun City waar u speelt op de beroemde; Gary Player Golf Club en The lost City Golf course. U verblijft hier in het luxe resort; Sun City. De accu opladen zult u, als u logeert in een gamelodge in het Pilanesberg National Park op basis van h. p. incl 2 gamedrives. Accommodaties tijdens de reis zijn 4 sterren plus en op basis van logies en onbijt. Golfreis is incl. greenfees.



Dag 1: Kaapstad
Bij aankomst op het vliegveld van Kaapstad wordt u opgewacht door een chauffeur en naar uw hotel gebracht. U verblijft 5 nachten in Kaapstad in een 4 sterren accommodatie, op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Clovelly Country Club
Na heerlijk geslapen te hebben wordt rond ontbijt tijd uw auto afgeleverd bij uw hotel en kunt u op weg naar uw eerste ronde golf. U gaat naar de Clovelly Country Club een golfcourse die als één van de beste van de Cape Peninsula gegradeerd wordt. Gelegen in de Silvermine Valley naast Fishhoek met prachtig uitzicht over de False Bay. U vindt hier verschillende waterpartijen en een diversiteit aan flora en fauna. De course biedt uitdaging, maar haar meest uitdagende hole is toch wel de par 4, vierde hole. Clovelly heeft zich zoals een goede Zuid-Afrikaanse wijn met de tijd ontwikkeld. Het is een golfcourse met geschiedenis en een zeer welverdiende reputatie.

De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt natuurlijk de omgeving gaan verkennen op de Peninsula. Bezoek Kaap de Goede Hoop, met de vuurtoren en het natuur reservaat. Hier groeit het prachtige fynbos, een unieke begroeiing die alleen in Zuid-Afrika voorkomt. Of bezoek Simons Town en het naast gelegen Boulders Beach waar u een pinguin kolonie kunt bezoeken. U kunt ook heerlijk vertoeven in de omgeving van Constantia, geniet van heerlijke wijnen en oude historie bij bijvoorbeeld wijn landgoed Groot Constantia.

Dag 3: Atlantic Beach Golf Club
Ging u gisteren ten zuiden van Kaapstad golfen, vandaag gaat u noordwaarts. U gaat naar Melkbosstrand waar u 18 holes gaat spelen op de Atlantic Beach Golf Club. Deze Championship Links Golf Course heeft een traditionele stijl en u geniet hier van een heerlijke ‘breeze’ van de naastgelegen Atlantische oceaan. Terwijl u speelt is het niet ongewoon dat u inheemse dieren als sprinkbokken op de course ziet, een prachtig plaatje met op de achtergrond de Tafelberg.

De rest van de dag kunt u bijvoorbeeld doorbrengen in Kaapstad, kies voor musea, de dubbel-deksbus, het Victoria en Alfred Waterfront met prachtige winkeltjes, live muziek en gezellige terrassen of bezoek het oude stadgedeelte met de Afrikaanse markt. En natuurlijk is de stad ook een heerlijke plek om te dineren.

Dag 4: De Zalze Golf Club
De Wijnlanden van Zuid-Afrika, is het gebied, waar u vandaag gaat golf spelen. U gaat naar Stellenbosch waar u mogelijk uw hole-in-one gaat maken op een course, die een mix van een Links en een Parkland course is. In oktober 2006 werden hier de wereld Amateur kampioenschappen gehouden. U zult genieten van de prachtige locatie en de natuurlijke setting waarin u gaat spelen.

Na het lopen van uw 18 holes is het heerlijk om de omgeving van Stellenbosch te gaan verkennen. U kunt in de golf-sfeer blijven door een bezoek te brengen aan De oude Dorpstraat waar het restaurant van Ernie Els staat; The Big Easy of het wine estate net buiten het centrum, gelegen tegen de Helderberg, waar u kunt lunchen en wijnproeven. Maar er is natuurlijk veel meer te doen in Universiteitstad Stellenbosch, musea, terrassen, winkeltjes en in de nabije omgeving tal van wijn-estates waar u naast heerlijke wijn ook kunt genieten van een lunch of diner. Bij wijnestate Spier kunt u wijnproeven, genieten van Afrikaanse sferen bij restaurant Moyo, een roofvogelshow en cheeta’s zien en genieten van een picknick aan het water.

Dag 5: Kaapstad
We zullen vandaag een rustdag noemen omdat u niet gaat golfen, maar van rusten is natuurlijk geen sprake, want er is nog zoveel te ontdekken in deze prachtige Wereldstad. Vandaag is misschien de dag om naar de Tafelberg te gaan of een boottocht te boeken voor een bezoek aan Robbeneiland. Of bezoek de stranden van Camps Bay of Clifton als u er toch voor kiest om heerlijk te relaxen.

Dag 6: Johannesburg – Sun City
U levert uw huurauto in op het vliegveld van Kaapstad. Neemt de vliegtickets in de hand, u gaat 1600 km noordwaarts naar de provincie Gauteng. Uw vlucht is gepland naar Johannesburg Airport waar u opgehaald zult worden en naar uw 3-4 sterren accommodatie in Sun City gebracht zult worden. Een uniek resort waar fantasie en werkelijkheid in elkaar overlopen. Ooit begonnen als een casinostadje is het uitgegroeid tot een plek waar u nog altijd kunt gokken maar ook zwemmen in Sun City’s Water World, er zijn 4 wereldklasse hotels waaronder het magnifieke “Palace of the lost City”, waar u eventueel een reservering kunt maken in het fantastische restaurant. U kunt er golf spelen, varen op het meer, er is een theater en er zijn diverse restaurants en winkeltjes. U zult zich dus niet vervelen in deze tropische oase! Het naast gelegen Pilanesberg National Park is malaria vrij en u vindt hier met en beetje geluk de Big 5, maar dat bewaren we voor later!

Dag 7: Gary Player Golf Club
Voor vandaag staat er in ieder geval al een ronde golf gepland op de Gary Player Golf Club Algemeen bekend als een van de beste en langste courses in de wereld. Gary Player golfcourse in Sun City, is de nummer één en meest beroemde golfbaan in Zuid-Afrika. Beroemd geworden door de Million Dollar Challenge die elk jaar in December gehouden wordt, en dan bezocht wordt door ’s werelds beste golfspelers. Elke hole is gekwalificeerd als moeilijk en de waterpartijen en bunkers zorgen voor uitdaging. Wat op haar beurt ervoor zal zorgen, dat u steeds geconcentreerd het beste uit uzelf zult halen. Nauwkeurigheid en uithoudingsvermogen worden vandaag op de proef gesteld. U heeft hier geen beschikking over een golfcart.

Dag 8: The lost City Golf Club

De andere golfcourse van Sun City staat vandaag op het programma, deze eveneens door Gary Player ontworpen baan heeft een wel zeer bijzondere uitdaging! Naast de al aanwezige handicap zal hole 13 met haar enorme waterpartij voor extra opwinding zorgen door de aanwezigheid van krokodillen. Bal in het water betekent dan ook echt bal kwijt, of u moet van een wel heel bijzondere vis sensatie houden!

De rest van de dag is ter vrije besteding in Sun City en u bent vast wel toe aan heerlijk relaxen bij het zwembad, om wat later heerlijk ontspannen te genieten van een heerlijk glas wijn. En misschien wilt u nog wel even een gokje wagen…

Dag 9: Pilanesberg National Park
U gaat vandaag naar Pilanesberg National Park waar u zal verblijven op basis van halfpension, in een lodge binnen het park. 
Mooi hoor, al die luxe in Sun-City maar een beetje Afrika liefhebber gaat zijn hart verliezen aan Wildlife en de bijbehorende game-drives in Pilanesberg. Alhoewel uw accommodatie qua luxe nou niet echt de gemiddelde Afrikaanse woning is…
Pilanesberg is miljoenen jaren geleden ontstaan door een vulkanische uitbarsting. De ronde vorm van het park wijst daar ook op. Jaren lang heeft de mens dit gebied gebruikt als landbouwgrond. Tot het besluit genomen werd om hier een wild reservaat van te maken. Operatie ‘Genesis’ ging van start en met die operatie (die de grootste wildverhuizing in de geschiedenis is) werden 6000 zoogdieren in het reservaat uitgezet. U gaat vanmiddag met een Ranger op game drive in open 4x4 safari voertuig.
Het is gewoon zo mooi om te zien hoe de dieren zich gedragen…hoe een olifanten moeder haar kalf beschermt…hoe ze trompetteren. Hoe een vogel in een boom zit zijn veren te drogen…gewoon kijken en je één voelen met de natuur. Even opgaan in geuren, kleuren en geluiden van Zuid-Afrika. ’s Avonds dineren onder de prachtige sterrenhemel en dan heerlijk wegdromen….


Dag 10: Pilanes National Park – Johannesburg
De natuur ontwaakt langzaam, maar vroeg en ook u moet uit de veren. Er staat een ochtend game drive op het programma. Het park is groot genoeg om een totaal andere route te nemen en wellicht dieren tegen te komen die u gisteren niet gezien hebt. Als u de Big 5 nog niet heeft kunnen spotten, dan nu nog een extra kans. Het wordt een warme dag en de dieren zullen zich verplaatsen richting het water, dat maakt de plek interessant voor de roofdieren en mensen met een camera! Maak nog een paar prachtige plaatjes voor in het vakantie album, want de vakantie zit er bijna op. U wordt later op de dag naar de luchthaven van Johannesburg gebracht vanwaar u nationale of internationale vlucht vertrekt.

Voor meer informatie over prijzen, klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten