dinsdag 19 juni 2012

14 daagse Golfreis: Golf en Botlierskop (reisnr. ER 339)

In de prachtige West Kaap van Zuid-Afrika hebben we 8 fantastische Golfcourses voor u geselecteerd tijdens deze 14 daagse reis, die u voert langs de Gardenroute en Route 62 langs de Karoo. Tal van leuke en gezellige plaatsen kunt u bezoeken tijdens het reizen. Overnachtingen zijn in Luxe 4-5 sterren accommodaties, waar u met uw huurauto via goede wegen, gemakkelijk en veilig zelf kunt komen. Er is gelegenheid om oa Kaapstad, Plettenberg, Oudtshoorn, Franschhoek en Stellenbosch te bezoeken. De Zuid-Afrikaanse keuken, nou ja, meer een Wereld Keuken zal u niet teleurstellen om van onze heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen nog maar niet te spreken! Kernwoord van deze reis blijft natuurlijk Golf maar u gaat ook op 2 gamedrives in Botlierskop en om het echte Afrika gevoel te krijgen slaapt u daar in een luxury safaritent!



Dag 1: Kaapstad
Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad staat er een chauffeur voor u klaar die u zal brengen naar uw accommodatie voor de komende 3 dagen. U gaat 3 nachten verblijven bij 4 *, Southern Light Country House op basis van logies en ontbijt in een luxury suite. Dit prachtige guesthouse ligt in het wereldberoemde Constantia wijngebied en dichtbij de golfcourses.

Dag 2: Clovelly Golfcourse
Na een heerlijke nachtrust en een goed ontbijt arriveert uw huurauto bij de accommodatie, zodat u vandaag in alle rust naar de Clovelly Golfcourse in Fishhoek kunt rijden. Ooit een dorp wat bekend stond voor walvis jacht en visserij, nu een onderdeel van Kaapstad en vooral bekend door haar stranden waar het heerlijk wandelen, windsurfen en kajakken is. U gaat allereerst flink doorstappen op de prachtige 18 holes golfcourse waar een verkoelend briesje het spelen aangenaam maakt.

Dag 3: Steenberg Golfcourse
Nu de spieren lekker opgewarmd zijn lijkt het ons een goed idee om op de Steenberg Golfcourse te gaan spelen. Steenberg is gelegen in de vallei van Constantia aan de voet van de Steenberg Mountain en heeft een fenomenaal uitzicht over de False Bay en de omliggende wijnlanden. Wat is er heerlijker dan na alle inspanning lekker te gaan ontspannen in Bistro sixteen82 waar u naast heerlijk eten ook fantastische Zuid-Afrikaanse  wijnen kunt proeven.

Dag 4: Arrabella Golfcourse, Kleinmond
Het is vast moeilijk afscheid nemen van deze mooie omgeving maar we willen u echt nog veel meer laten zien…dus op naar Kleinmond, wat iets voor de bekendere kustplaats Hermanus ligt. Ga lekker op tijd weg en neem dan, in plaats van de snelle route over de N2, de zeer mooie weg langs de kust.

Neem de afslag Gordon’s Bay en kom langs kleine kustplaatsjes als Rooi Els, Pringle Bay en Betty’s Bay waar u wellicht even de pinguïns wil bezoeken. Om verder te gaan naar Kleinmond. Arabella Golfcourse en Hotel ligt buiten het dorp op weg naar Hermanus en hier kunt u vanmiddag heerlijk golfspelen. Aan de lagune met uitzicht op zee en het Kogelgebergte gaat u genieten van golf en natuurlijke schoonheid. U gaat overnachten in het Arabella Western Cape Hotel, op basis van logies en ontbijt in een deluxe room.
Dag 5: Mosselbaai
Geen tijd voor binnendoor weggetjes maar gewoon via de N2 naar Mosselbaai. Het is een wat langere trip vandaag maar dat wordt allemaal beloond met een heerlijk verblijf in de private game lodge Botlierskop. U verblijft hier in een luxury tent op basis van volpension en inclusief 2 game drives.

Probeer indien mogelijk voor de lunch bij Botlierskop aan te komen. U kunt dan hier genieten van een heerlijke lunch. Daarna gaat u in de namiddag op een game drive in een open 4 x 4 met ranger. In het park kunt u o.a. de volgende dieren tegenkomen: olifanten, leeuwen, neushoorns, buffels, giraffen, elanden, kudu’s, zebra’s, verschillende bokken, impala’s, gnoe’s, struisvogels, dassen, otters en wilde katten. Na terugkomst wacht een heerlijk diner u op en daarna kunt u heerlijk slapen in de luxe tenten, die prachtig in de natuur liggen. Het “Out of Africa” gevoel wat op een Zuid-Afrika trip niet mag ontbreken!

Leuke tip: facultatief een helikopter vlucht  maken (kosten niet inbegrepen en lokaal te voldoen) er zijn ook safari pakketten van meerder dagen te boeken.

Dag 6: Plettenberg Bay
Heel vroeg op vandaag om niets te hoeven missen van het ontwaken van de dierenwereld. U gaat eerst op gamedrive in het prachtige private game reserve met aansluitend een heerlijk ontbijt. Daarna vertrekt u richting Mosselbaai, waar u vroeg in de middag een ronde golf gaat spelen bij The Pinnacle Point Golf Course gelegen langs de dramatische kustlijn van de Gardenroute.
Wat een diversiteit op één dag, u zult steeds tot de conclusie komen dat Zuid-Afrika echt alles heeft wat uw golfvakantie onvergetelijk maakt. Na heerlijk gespeeld te hebben gaat u naar Plettenberg Bay. U gaat verblijven in de mooie 4* Lairds Lodge, een Kaaps-Hollands landgoed gelegen tussen Plettenberg Bay en Knysna. 2 Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in een deluxe kamer. U kunt hier desgewenst ook uitstekend dineren. Kosten voor het diner dient u lokaal te voldoen.

Dag 7: Goose Valley Golf Club
Met moeite kruipt u bij het ochtend gloren tussen de lakens vandaan. Maar ook vandaag gaat u opnieuw op een prachtige golfcourse spelen; de Goose Valley Golf Club in Plettenberg Bay staat op het programma. Gelegen aan de Keurboom lagune en onderbroken door de Gansrivier is deze golfcourse niet alleen aantrekkelijk voor golfers maar ook voor klein wild en tal van vogels.
Vanmiddag kunt u natuurlijk heerlijk relaxen bij de Lairds lodge of u bezoekt de mondaine badplaats Plettenberg Bay waar u tal van activiteiten kunt ondernemen, maar ook rustig kunt zitten met een kopje koffie genietend van het strandleven aan de Indische oceaan. Morgen verlaat u namelijk de kust.

Dag 8: Oudtshoorn
Via Knysna en George gaat u de zilte wind en oceaan achter u laten op weg naar het droge en uitgestrekte gebied van de Karoo. Rijdend over de Outeniqua Pass het gebergte wat al dagen uw uitzicht was komt u aan in Oudtshoorn. De Struisvogelstad van Zuid-Afrika, iets wat we u niet uit hoeven leggen als u hier aankomt. Prachtige koloniale huizen, ooit struisvogelpaleizen van de ‘Baronnen’ die hier goudgeld verdienden aan de veren, ziet u regelmatig aan u voorbijtrekken.
Uw overnachting voor vanavond is gepland in Villa Rustique in Oudtshoorn. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt voor 2 nachten in de honeymoon suite. U kunt vandaag misschien Oudtshoorn bekijken, de Cango Caves of indien u toch wilt golfen ook nog een ronde van 18 holes spelen op de golf baan.

Dag 9: Omgeving Oudtshoorn

Wij dachten dat een dagje rust wel op zijn plaats zou zijn, dus na een heerlijk ontbijt kunt u een struisvogelfarm gaan bezoeken. Of ga kennismaken met het leven in het stadje, ga wijnproeven, of het lager opzoeken en bezoek de Cango Caves. Een prachtige wereld van stalagmieten en stalactieten die sprookjesachtige sferen oproepen. U kunt de Swartberg route rijden en dan via de Meiringspoort weer terug gaan, maar dit is echt iets voor mensen zonder hoogtevrees! In Oudtshoorn zijn een aantal zeer goede restaurants.

Dag 10: Route 62
Vandaag gaat u na het ontbijt Route 62 volgen richting Robertson, dit is een prachtige tocht langs Calitzdorp waar een aantal port wijnen gemaakt worden, Ladismith, Barrydale en Montagu. Een landschap wat afgewisseld word door, vlaktes, bergen, wijnvelden en fruitbomen. Maak een stop bij een padstal en sla wat van dat heerlijke gedroogde fruit of biltong in voor onderweg.

U eindigt de dag  in Robertson, gelegen in de wijnlanden,  waar u verblijft in het Victoriaans, The Robertson Small hotel, op basis van logies en ontbijt in een stable suite.  Dit hotel heeft een uitstekend restaurant.

Dag 11: Stellenbosch
Neem de R 43 via Villiersdorp en de Franschhoek Pass en dompel onder in de Franse sferen van Franschhoek. Heerlijk is het om hier te winkelen, te flaneren langs de terrassen, het Hugenoten museum te bezoeken of de Fonkelwijnen van Haute Cabriere te gaan proeven. Het dorp en de wijnestates net buiten de Food Capital of South Africa bieden u superbe restaurants met bijbehorende wijnen.

Via de Helshoogte Pass rijdt u naar Stellenbosch waar u de laatste 3 dagen van uw reis verblijft u in de mooi gelegen lodge Wedgeview op basis van logies en ontbijt in een garden deluxe room.

Dag 12: De Zalze golfcourse
Het is alweer een paar dagen gelden dat u golf speelde maar dat maakt u vandaag weer helemaal goed. Te midden van de wijnvelden gaat u 18 holes spelen bij De Zalze. Golf, wijn en ‘Good Food’ zijn in dit gebied als geen ander te combineren. U kunt hier tal van wijn-estates bezoeken voor proeverijen en lunch of diner en de combinatie maakt u door dat te doen bij het restaurant van Ernie Els of zijn wijnlandgoed net buiten Stellenbosch.

De Dorpstraat en het historische centrum van Stellenbosch staan vol Kaaps Hollandse huizen en u kunt hier gezellig winkelen, galerieën bezoeken en heerlijk neervlijen op 1 van de vele terrasjes. Maar u mag ook Lekker relaxen bij uw accommodatie .... het is immers vakantie!

Dag 13: Pearl Valley Golfcourse
Uw laatste kans om een balletje te slaan onder de Zuid-Afrikaanse zon: u gaat vandaag naar Pearl Valley bij Paarl, waar u een laatste kans heeft deze reis om een hole in one te spelen. En dit is opnieuw weer een Championship course! Na het spelen is het leuk om de omgeving van Paarl te verkennen, in dit gebied zijn tal van wijn, kaas en olijf proeverijen. Zeer bekend hier is dan ook Fairview waar alles gecombineerd is…



Dag 14: Luchthaven Kaapstad
Ja, uw prachtige golftrip door de West Kaap van Zuid-Afrika zit er op, vandaag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Kaapstad.

Voor informatie over prijzen klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten