donderdag 14 juni 2012

15 daagse relaxte autorondreis "parels van Zuid-Afrika" (reisnr. R 508)

Ontdek in 15 dagen een aantal "parels" van Zuid-Afrika. Deze afwisselende rondreis brengt u o.a. in Kaapstad, Durban, St. Lucia, Swaziland en het Krugerpark. Via de mooie Panoramaroute rijdt u naar Johannesburg, het eindpunt van uw reis. U slaapt in stijlvolle en zeer comfortabele accommodaties en heeft uiteraard een betrouwbare huurauto tot uw beschikking. U maakt kennis met een aantal van de bruisendste steden, het Afrikaanse dierenrijk en de schitterende natuur... u zult uw ogen uitkijken!



Dag 1: Kaapstad
U vertrekt vandaag van Amsterdam naar Kaapstad. Indien u met de KLM vliegt komt u hier in de avond aan. Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht en naar uw stijlvolle 4 sterren accommodatie gebracht: Walden House. U verblijft hier 4 nachten op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 t/m 4: Kaapstad
De komende dagen kunt u "the mother city" op eigen gelegenheid gaan verkennen. De stad wordt zo genoemd omdat de Hollanders in 1652 hier de eerste Europese nederzetting vestigden. Kaapstad mag met recht een van de mooiste steden ter wereld genoemd worden en u zult u zich hier geen minuut vervelen.

Het is erg leuk om met de Hop on Hop off bus een route te rijden langs alle bezienswaardigheden. U kunt bij deze open dubbeldekker in- en uitstappen op diverse plaatsen. Er zijn 2 routes, een korte en een lange route. De lange route gaat zelfs helemaal tot aan Houtbaai.
Op dag 2 staat er een excursie naar Robben eiland voor u op het programma: Dag 021. U bezoekt de gevangenis waar apartheidsstrijder Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat. Hier krijgt u een rondleiding van een voormalig politiek gevangene, en bezoekt u de cel van Mandela. Deze tocht duurt incl. boot tocht ongeveer 4 uur.
Op dag 4 gaat u op een wel heel bijzondere manier de schitterende wijnlanden bezoeken, per fiets! Dag 039 is een uitstekende combinatie van actief zijn en genieten van de heerlijke wijnen van Zuid-Afrika.

Dag 5 & 6: Durban en omgeving
Vandaag wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Durban (niet inbegrepen). Na aankomst staat er een huurauto voor u klaar: Type Toyota Corolla of gelijkwaardig op basis van all inclusive plus verzekering. U rijdt hiermee naar uw overnachtingsadres voor de komende 2 nachten: Honey Pot B&B. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt.
De Zulu's noemen Durban nog altijd Ethekwini, dat 'kalme lagune' betekent. Met meer dan 300 dagen zon per jaar is dit de perfecte bestemming voor een aantal dagen heerlijk relaxen aan het strand. Populaire stranden langs de boulevard zijn North Beach, Dairy Beach, Wedge Beach en South Beach. U kunt hier ook prima zwemmen, surfen en andere watersporten beoefenen. Ook in het waterpretpark uShaka Marine World in Durban kunt u zich prima vermaken.
Een aantal leuke bezienswaardigheden in de omgeving van Durban zijn: Umhlanga Rocks, winkelcentrum Gateway, Valley of 1000 hills, Midlands Meander en de Battlefields.

Dag 7: St. Lucia
U rijdt in noordelijke richting langs de kust naar een world heritage site, het Greater St. Lucia Wetland Park, tegenwoordig iSimangaliso Wetland Park genoemd. Dit gebied werd in 1999 uitgeroepen tot Zuid-Afrika's eerste Wereld Erfgoed gebied. Het Park bestaat uit het St. Lucia meer en riviermonding, een aantal eilanden, omliggende wildreservaten, een marinereservaat langs de kust en de hoogste zandduinen ter wereld. Het beschermde gebied is het grootste moerasgebied in Zuid-Afrika en huist een rijkdom aan flora en fauna.
U verblijft de komende 2 nachten in het 4 sterren Umlilo Lodge op basis van logies en ontbijt. U maakt in de avond een night drive (dag 028), waarbij u in een 4x4 voertuig onder begeleiding van een gids op zoek gaat naar o.a. nijlpaarden, buffels, uilen, kudu's, krokodillen, jakhalzen, pythons en misschien wel het luipaard. Een spannende ervaring!

Dag 8: St. Lucia
In de ochtend maakt u een 2 uur durende boottocht (dag 027) om de krokodillen en de nijlpaarden van dichtbij te bekijken. Uw gids en schipper zullen trachten u zoveel mogelijk te vertellen over de unieke flora en fauna van het park. De rest van de dag heeft u tijd om te relaxen bij het guesthouse of op uw gemak rond te kijken in het gezellige centrum van St. Lucia.

Dag 9: Swaziland
Na het ontbijt vertrekt u naar een ander land: Swaziland. Dit kleine koninkrijk is echt een ander land, dus houdt uw paspoort bij de hand! Swaziland ligt tussen Mozambique en Zuid-Afrika in en u waant zich hier ver terug in de tijd. Maak kennis met de vriendelijke bevolking, verken de omgeving te voet, te paard of op de fiets of bezoek eens een Swazi cultural village. Op de diverse ambachtsmarktjes kunt u wellicht alvast wat leuke souvenirs inslaan. U eindigt de dag in het Mlilwane Wildlife Park in de Ezulwini Valley, hét toeristisch mekka van Swaziland. Hier overnacht u in een traditionele beehive op basis van logies en ontbijt, een heel bijzondere ervaring.

Dag 10 & 11: Marloth Park & Kruger National Park
U verlaat vandaag Swaziland al weer en rijdt via de mooie Pigg's Peak route naar Marloth Park, gelegen aan de zuidkant van het Krugerpark. U verblijft hier 2 nachten in Needles lodge op basis van logies, ontbijt en diner.
Op dag 11 maakt u vanuit uw lodge een dagtocht naar het Krugerpark: Dag 038. Het Kruger National Park is een van de bekendste wildparken in Afrika en heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 km2. Naast de grootte is dit park ook bekend om de grote variatie aan diersoorten. Hiervan zijn de zogenaamde 'Big Five' het meest bekend; de leeuw, de buffel, het luipaard, de neushoorn en de olifant. Naast deze 5 dieren zijn er nog vele andere dieren te spotten, zoals de giraffe, het nijlpaard, de impala, de wilde hond, de zebra, de cheetah, de hyena etc. Ook vele vogelsoorten en een diversiteit aan planten en insecten zijn te bewonderen. Tijdens deze safari zult u kennis kunnen maken met het "wildlife" van Zuid-Afrika.

Dag 12 & 13: Panoramaroute
Langs de westkant van het Krugerpark of dwars door het Krugerpark..... de keuze is aan u.

Uw eindbestemming voor vandaag is Panzi's bushlodge in Hoedspruit. U verblijft hier 2 nachten op basis van logies, ontbijt en diner. Hoedspruit is een centraal gelegen uitgangspunt voor het rijden van de bekende Panoramaroute. Deze route loopt, kijkend van zuid naar noord, van Sabie tot de Erasmus-pas waar de Blydepoort begint. De komende dagen kunt u alle hoogtepunten langs deze schitterende route gaan bekijken: God's Window, Bourke's Luck Potholes, Blyde River Canyon en The Three Rondavels. Ook kunt u nabij gelegen plaatsjes bezoeken als Pilgrim's Rest, Hazyview, Sabi en Graskop.
Dag 14: Krugersdorp
Vandaag rijdt u alvast in de richting van Johannesburg. U verblijft nog 1 laatste nacht in Impangele Game Lodge op ongeveer 1 uur rij afstand vanaf het vliegveld van Johannesburg. Hier kunt u heerlijk nagenieten van al het moois dat u de afgelopen dagen gezien en beleefd heeft. Uw verblijf is op basis van logies, ontbijt en diner.
Dag 15: Johannesburg
In de loop van de avond vertrekt u naar de luchthaven waar u uw huurauto inlevert en incheckt voor uw terugvlucht naar Nederland. Hier eindigt uw reis door het mooie Zuid-Afrika.

Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten