woensdag 20 juni 2012

15 daagse veelzijdige autorondreis “kleurrijk Zuid-Afrika” (reisnr. ER 518)

Wilt u in relatief korte tijd veel van het schitterende Zuid-Afrika zien en houdt u van een hoog reistempo? Dan is deze veelzijdige 16 daagse autorondreis dé reis voor u. U reist van Kaapstad naar Johannesburg en bezoekt onderweg de struisvogelhoofdstad Oudtshoorn met de bijzondere Cango Caves, de prachtige natuur van het Wilderness National Park, Tsitsikamma en Storms River en gaat op safari in het Schotia Game Reserve en het Addo Elephant National Park. U maakt zelfs nog even een uitstapje naar een ander land; het koninkrijk Swaziland, waar u kennis maakt met de gastvrije bevolking en voor uw gevoel ver terug gaat in de tijd. Via de hoogtepunten van de Panoramaroute rijdt u naar het wereldberoemde Kruger National Park, alvorens u vanaf Johannesburg weer terug vliegt naar Amsterdam.


Dag 1: Aankomst in Kaapstad
U vertrekt vandaag van Amsterdam naar Kaapstad. Indien u met de directe KLM vlucht vliegt, komt u hier in de avond aan. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto (type Toyota Corolla) op. Deze is verzekerd op basis van all inclusive plus verzekering. Hierna rijdt u naar het 3 sterren Sweet Orange Guest House in oud Victoriaanse stijl. Hier verblijft u de komende 5 nachten op basis van logies en ontbijt.

Dag 2 t/m 5: Kaapstad
De komende dagen kunt op eigen gelegenheid Kaapstad verkennen. De veelzijdigheid van de stad maakt Kaapstad een perfecte bestemming! Denk hierbij aan een bruisend uitgaansleven, de wijnlanden, heerlijk eten, goede wijnen en mooie witte stranden met blauw water. Kaapstad heeft voor jong en oud iets te bieden! Het levendige Victoria & Alfred Waterfront mag u zeker niet missen. Hier zijn de gezellige terrasjes, straatjes, barretjes en ontmoetingsplaatsen voor Kaapse inwoners. Hier varen ook de bootjes uit voor een tocht over zee en kunt u enkele musea bezoeken. Bezoekt u ook zeker de Tafelberg en Robbeneiland, waar Nelson Mandela een groot deel van zijn gevangenschap heeft doorgebracht. Daarnaast is Kaapstad de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Kaapse Schiereiland. Hier vindt u o.a. de pinguins op Boulders Beach, de zeehonden in Hout Baai en uiteraard het Cape Peninsula Nationaal Park met Kaap de Goede Hoop en Cape Point. Flora liefhebbers raden we een bezoek aan de Botanische tuinen van Kirstenbosch aan. Onder dagtochten en onder algemene informatie vindt u nog veel meer informatie over bezienswaardigheden in de omgeving.

Dag 6: Oudtshoorn
Na het ontbijt rijdt u verder naar de struisvogel stad Oudtshoorn. Hier verblijft u 1 nacht in de 4 sterren Villa Rustique op basis van logies en ontbijt. Dit is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige druipsteenformaties van de Cango Caves of een van de vele struisvogelboerderijen in de omgeving. Het magnifieke druipsteengrottenstelsel van de Cango Caves staat in de top tien van de meest bezochte plekken in Zuid-Afrika. In de grotten kunt u stalagmieten,stalagtieten en gangenstelsels bewonderen. Het is alleen toegestaan de grotten in te gaan onder begeleiding van een erkende lokale gids. Een tour door de grotten duurt circa een uur. Tot 500 jaar geleden werden de grotten bewoond door de bevolkingsgroep San, ook wel de bosjesmannen genaamd. Zij bewoonden slechts de eerste 500 meter van de grot. De grotten hebben een lengte van 5 kilometer. Voor de toeristen is een vierde deel van de grot opengesteld om al het natuurschoon te bezichtigen. Hoewel de San in de bovenste kamers van de grotten schuilden, werden de Caves pas echt beroemd nadat de boer Jacobus van Zijl in 1780 als eerste tot de onderste kamers doordrong. Als u deze wilt zien kunt u de adventure tour van anderhalf uur boeken. Houdt er echter wel rekening mee dat er nauwe doorgangen zijn met namen als Devil's Chimney en The Letterbox.

Dag 7: Wilderness National Park
Uw volgende bestemming is het Wilderness National Park, in het hart van de alom bekende Tuinroute. Het is schitterend gelegen aan de Touw River en bestaat uit bossen, een aantal meren (zout- en zoetwater), rivieren, ongerepte kust en witte stranden. Het Wilderness National Park is ook voor vogelliefhebbers een waar paradijs. Al wandelend over de verschillende routes kunt u diverse (waad)vogels observeren. De Knysna Loerie en diverse ijsvogeltjes komen hier ook voor maar u moet wel heel veel geluk hebben wilt u ze ook daadwerkelijk zien. Bij Langvlei en Rondevlei zijn bird hides. Voor een rustige ochtendwandeling is de Kingfisher Trail (met waterval) een aanrader. Deze loopt voor een groot gedeelte langs de rivier. Een andere aanrader is om een kano te huren en op de Touw River een kanotocht te maken. Bij Dolphin's Point heeft u een geweldig uitzicht en kunt u walvissen en dolfijnen spotten (mei - november). Verder kunt u hier zwemmen, (sport)vissen, kanoën, mountainbiken, roeien en diverse andere watersporten beoefenen. U verblijft hier 1 nacht in Moontide Guesthouse op basis van logies.

Dag 8: Tsitsikamma en Storms River
Vandaag rijdt u verder richting het Tsitsikamma National Park. Het Tsitsikamma National Park ligt schitterend aan de kust van de Indische oceaan. De naam komt van de Khoi-stam en betekent "plek met veel water". Het park is in 1964 gesticht en heeft een 80 km lange prachtige woeste kustlijn die hier en daar wordt onderbroken door een strand. Bij de monding van de Stormrivier is een hangbrug over de kolkende golven gespannen. Door de hoge regenval is het park dicht begroeid met bomen. De steile rotswanden geven het een ruig karakter. Vanuit het bezoekerscentrum zijn een aantal korte en langere wandelingen te maken zoals de 1-kilometer lange Lourie route, de 3-km lange Otterroute en de 3,7 km lange watervalroute. Een korte wandeling leidt verder via een hangbrug over de kloof van Storms River. U wandelt door ruige berglandschappen, oerbos, fynbos, langs wilde rivieren en beken en overal heeft u een panoramisch uitzicht. In dit gebied kunt u kanovaren, snorkelen, scubaduiken, black-water tuben en zelfs bungeejumpen. U verblijft in de 3 sterren Tsitsikamma Lodge B&B op basis van logies en ontbijt.

Dag 9: Schotia Game Reserve
Rond 14:45 wordt u verwacht bij het hoofdkantoor in het Schotia Game Reserve. U gaat 2 dagen op safari, op basis van reisnummer ER 125. Onder het genot van een kopje koffie of thee ontmoet u uw ranger en wordt alles in gereedheid gebracht om u een wonderlijke safari te bezorgen. Uw ranger zal op zoek gaan naar de giraf, neushoorn, zebra, struisvogel en vele antilopen. In de namiddag begint het spannende deel; het zoeken naar de leeuwen!! In het donker komt u terug bij de open 'Lapa' waar het vuur brandt en de drankjes voor u klaarstaan. Een uitgebreid buffet diner (met traditionele Zuid-Afrikaanse gerechten) wordt geserveerd, gevolgd door het dessert, koffie en thee. Eventueel kunt u nog een nachtsafari maken. U overnacht in een bush lodge of luxe safari tent met slechts de geluiden van de Afrikaanse bush op de achtergrond.


Dag 10: Addo Elephant Park
Vroeg uit de veren vandaag voor een ochtend game drive in het Schotia Game reserve. Bij terugkomst in de lodge kunt u genieten van een heerlijk uitgebreid ontbijt. Daarna wordt u naar het Addo Elephant National Park gebracht. Addo Elephant National Park is de beste plek om het grootste zoogdier (op land), de olifant, te benaderen. Het park biedt thuis aan een grote populatie olifanten. Er leven ook andere zoogdieren zoals; leeuw, hyena, buffel, zwarte neushoorn, zebra en diverse soorten antilopen. Ook zijn er zo'n 150 vogelsoorten in het park te vinden, alsmede 600 verschillende soorten planten. In Addo leeft ook de bedreigde mestkever. Aangezien het in het park erg warm kan worden, wordt u rondgereden in een comfortabele minibus met airconditioning. U krijgt een tour door het park waar u met name op zoek gaat naar de olifanten en de buffels. De gids geeft u een goed beeld van het leven van de olifanten in het park. De lunch wordt genuttigd alvorens u terug naar het hoofdkantoor in het Schotia Park wordt gebracht waar uw auto staat. U rijdt door naar de luchthaven van Port Elizabeth, waar u uw huurauto inlevert, en incheckt voor uw binnenlandse vlucht (niet inbegrepen) naar Durban. Bij aankomst op de luchthaven van Durban haalt u uw nieuwe huurauto (type Toyota Corolla) op. Ook deze is uiteraard weer verzekerd op basis van all inclusive plus. Vervolgens rijdt u naar Umhlanga Rocks, een schilderachtige en rijke kustplaats op ongeveer 20 minuten vanaf Durban. Geniet van de goudgele zandstranden en de vele faciliteiten van een van de oudste badplaatsen van Zuid-Afrika. Umhlanga Rocks is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan de Natal Shark Board, winkelcentrum Gateway of het Umhlanga Lagoon Nature Reserve. U overnacht in de gastvrije 3 sterren Honey Pot B&B op basis van logies en ontbijt.

Dag 11: Rhino River Lodge
Uw route vervolgt zich naar de Rhino River Lodge, een intiem en exclusief game reserve. De lodge ligt in het hart van Zululand aan de oevers van de Umsunduze Rivier, met de Lebombo bergen als achtergrond. Het reserve maakt deel uit van het 22.000 ha grote Zululand Rhino Reserve: het grootste prive game reserve in KwaZulu Natal (Zuid-Afrika). U verblijft hier op basis van volpension en game drives.

Dag 12: Swaziland
Na het ontbijt vertrekt u naar Swaziland. Dit kleine koninkrijk is echt een ander land, dus houdt uw paspoort bij de hand! Swaziland ligt tussen Mozambique en Zuid-Afrika in en u waant zich hier ver terug in de tijd. Maak kennis met de vriendelijke bevolking, verken de omgeving te voet, te paard of op de fiets of bezoek eens een Swazi cultural village. Op de diverse ambachtsmarktjes kunt u wellicht alvast wat leuke souvenirs inslaan. U eindigt de dag in het Mlilwane Wildlife Park in de Ezulwini Valley, hét toeristisch mekka van Swaziland. Hier overnacht u in een traditionele beehive op basis van logies en ontbijt, een heel bijzondere ervaring.

Dag 13: Panorama Route
Uw eindbestemming voor vandaag is de Panzi bushlodge in Hoedspruit. U verblijft hier 1 nacht op basis van logies, ontbijt en diner. Hoedspruit is een centraal gelegen uitgangspunt voor het rijden van de bekende Panoramaroute. Deze route loopt, kijkend van zuid naar noord, van Sabie tot de Erasmus-pas waar de Blydepoort begint. De komende dagen kunt u alle hoogtepunten langs deze schitterende route gaan bekijken: God's Window, Bourke's Luck Potholes, Blyde River Canyon en The Three Rondavels. Ook kunt u nabij gelegen plaatsjes bezoeken als Pilgrim's Rest, Sabi en Graskop.

Dag 14: Hazyview & Kruger National Park
Het einde van uw mooie reis door Zuid-Afrika komt helaas in zicht. Vandaag rijdt u door naar het plaatsje Hazyview, wat zijn naam dankt aan de nevel die het gebied, vooral in de zomer, vaak bedekt. U verblijft op basis van logies en ontbijt in het Rissington Inn nabij Nelspruit. Op ca. 12 km van het Krugerpark is dit een ideale uitvalsbasis om het meest bekende wildreservaat van Zuid-Afrika te bezoeken. Het Kruger Park bestaat uit bijna 2 miljoen hectare ongerepte wildernis. Het park is National Park geworden in 1898 en is inmiddels meer dan 110 jaar oud. In het Kruger Park leven een groot aantal verschillende dieren, 147 verschillende zoogdieren, 114 reptiel soorten, 507 verschillende vogelsoorten en 34 amfibie soorten. U zult hier zeker uw ogen uitkijken!

Dag 15: Johannesburg
Uw laatste dag in het mooie Zuid-Afrika alweer. U rijdt vandaag op uw gemak naar de luchthaven van Johannesburg, waar u aan het eind van de dag uw huurauto inlever en incheckt voor uw terugvlucht.

Klik hier voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten