dinsdag 10 juli 2012

7 daagse Safaritocht Krugerpark (reisnr. ER 092)

U wordt tussen 7 en half 8 in de ochtend opgehaald uw hotel of bij de luchthaven. Vervolgens maakt u een tocht van 4 uur door de Mpumalanga provincie richting Nelspruit. Na een stop in Nelspruit waar u gelegenheid krijgt om wat inkopen te doen gaan we verder richting de Bush. (inkopensuggesties: drankjes/ filmpjes voor camera/ snacks/ anti muggencreme/ etc.)

Na 45 minuten arriveren we bij het Kruger National Park. We rijden het zuidelijk gedeelte binnen bij de Numbi Gate waar zich veel wild bevindt. Indien u aan bent gekomen op Mpumalanga Airport wordt u hier opgehaald. U heeft dan een rit van 1 ½ uur naar het Krugerpark. In dit geval komt u het Krugerpark binnen via de brug over de Crocodile River.


Dag 1: Johannesburg - Kruger park / Skukuza Camp
Vanaf de Numbi Gate rijden we richting het noorden naar Skukuza. U zult hier al veel wild kunnen spotten onderweg. Aan het einde van de dag gaan veel dieren naar de waterplaatsen. U zult hier impala's en waterbokken zien. Als we verder rijden langs de waterplaatsen hopen we de Hippo's familie te zien sluimerend in het water. Ook krokodillen kunnen langs de oevers van de waterplaatsen liggen rusten in de zon. Tegen de tijd dat we in Skukuza aankomen, het grootste kamp van het Kruger national Park, zult u al een beetje een idee hebben van wat u de komende dagen mee gaat maken. Na het inchecken worden de gates van het park gesloten voor de nacht. U heeft gelegenheid zich op te frissen in uw chalet alvorens u gaat genieten van een heerlijk diner in het restaurant. Het restaurant ligt langs de rivier dus houdt uw ogen open, wellicht spot u de hyena, de warthog of de loerie. Overnachting in Skukuza Camp.

Dag 2 en 3: Kruger Park - Skukuza Camp (incl. ontbijt en diner)
Vroeg op! U krijgt een wake up call om half 6. Vroeg in de ochtend heeft u de meeste kans om zoveel mogelijk wild te spotten. De gate gaat om 6 uur open. We zullen een stop maken bij Lower Sabie camp om daar te genieten van een bush ontbijt en tevens gelegenheid de benen even te strekken. Onderweg naar Lower Sabie hopen we Impala en White Rhino te zien. De meeste rangers hebben de ogen van een havik en ontdekken wild wat u anders wellicht niet zou zien. Na het ontbijt in Lower Sabie camp aan de oever van de rivier zullen we verder gaan met onze game drive. We maken een stop bij sommige waterplaatsen en dammen die langs de grens van de Sabi Rivier te vinden zijn. Laat in de namiddag komen we weer aan in Skukuza. U zult waarschijnlijk veel zebra's en wildebeesten zien onderweg evenals de giraffes en de olifanten. Ook zult u vele vogels zien: er zijn meer dan 500 soorten in het Krugerpark! Tegen 4 uur bent u terug in het Skukuza camp. U krijgt de kans zich wat op te frissen en wat voorraad drankjes en of snacks mee te nemen voor de late game drive die het kamp om 5 uur verlaat. Een gids van het National park gaat met u mee tijdens deze drie uur durende night drive in een open truck. Tegen 8 uur komt u terug in Skukuza waar een uitgebreid diner op u wacht in de open lucht. Na de vele indrukken zult u vast heerlijk slapen met de geluiden van de Afrikaanse wildernis op de achtergrond.


Dag 4 en 5: Kruger Park - Satara Camp (incl. ontbijt en diner)
Vandaag vertrekken we richting Satara Camp. Dit ligt zo'n 70 km ten noorden van Skukuza. Wellicht heeft u geluk en heeft uw ranger gehoord over een leeuw die een goede vangst heeft gedaan en zal hij proberen deze te ontdekken. Het is een bijzonder schouwspel de leeuwen bezig te zien het vlees van de beenderen te scheuren. Misschien ziet u ook nog een nieuwsgierige hyena die een deel probeert te verorberen of een jakhals! Tegen 11 uur stoppen we op de Tshokwane picnic spot. Hier krijgt u een full English breakfast. Buikjes gevuld en opgefrist vertrekken we daarna richting Satara Camp. Onderweg stoppen we bij waterplaatsen en bij dammen om zoveel mogelijk wild te spotten. Rond 1 uur verwachten we aan te komen in Satara, waar we eerst gaan inchecken. De namiddag bent u vrij om te doen wat u wilt. Er bestaat een mogelijkheid met een airconditioned wagen (ivm de hitte) nog een game drive te maken. Veel dieren verstoppen zich echter in de schaduw op het heetst van de dag. De gate sluit om 6 uur. Na het buffet diner komen we bij elkaar en gaan het programma voor de volgende dagen doornemen.

Dag 6: Kruger Park - Letaba Camp (incl. ontbijt en diner)
Een dag om nooit te vergeten! U begint de dag met een 4 uur durende wandeling door de bush begeleid door twee zeer ervaren South African National Parks game rangers. Een ranger is gewapend met een 458 geweer. Dit is een unieke gelegenheid om wat kleinere wilde dieren te spotten en wat meer te weten te komen over de flora van dit gebied. Ook wordt u uitgelegd hoe u sporen kunt herkennen en kunt overleven in de bush. Uw gidsen "lezen" de sporen en brengen u op deze manier zo dicht mogelijk bij de dieren. Vol indrukken keert u terug naar Satara om daar het ontbijt te gebruiken. Satara is overigens een goede plek om ook de cheetah te spotten en na het ontbijt zullen we u meenemen op een game drive, waarbij we de cheetah proberen te vinden. We stoppen wederom bij verschillende waterplaatsen. Daarna rijden we naar het Letaba camp waar we tegen 2 uur aankomen. In de namiddag kunt u eventueel nog een game drive maken, maar u kunt ook genieten van een welverdiende siesta! Er bestaat ook een mogelijkheid het Elephant museum te bezoeken. s'Avonds wacht u weer een heerlijk diner!

Dag 7: Kruger Park - Johannesburg (incl. ontbijt)
Uw safari tocht loopt ten einde. We rijden vandaag terug naar Johannesburg. In de ochtend maakt u nog 1 game drive en we verlaten daarna het Krugerpark via de Phalaborwa Gate. U zult waarschijnlijk een groep baboons tegenkomen, dus houdt uw ramen dicht! We rijden via Hoedspruit terug en de JG Strijdom tunnel en zullen tegen 5 uur in de namiddag weer in Johannesburg zijn. Einde van een fantastische safaritocht!

Klik hier voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten