woensdag 11 juli 2012

21 daagse Golfrondreis West en Oost Kaap, inclusief safari (reisnr. ER 084)

Zuid-Afrika is een prachtig 'Golf" land en tijdens deze reis van Port Elizabeth naar Kaapstad. Daarnaast maakt u een prachtige all incl. luxe 4 daagse safari trip in Addo Elephant NP. U logeert in 4 of 5 sterren golf-hotels, country houses en prachtige guest- houses op basis van logies en ontbijt. Uw huurauto van het type Toyota Corolla brengt u op de mooiste plekjes van de Gardenroute, de wijnlanden, kust en stad. Laat Zuid-Afrika u verrassen in al haar schoonheid.




Dag 1: Aankomst Port Elizabeth
Aankomst in Port Elizabeth. Op de luchthaven neemt u uw huurauto in ontvangst en daarna rijdt u zelf naar uw accommodatie toe. Overnachting in de omgeving van Port Elizabeth bij Hacklewood Hill Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Humewood Golf
Na een heerlijk ontbijt gaat u vandaag gaat u voor het eerst 18 holes golf spelen op de Humewood Golf Course. De oudste links baan van het land, dus vroeg spelen als de wind nog niet te veel invloed heeft is aan te raden. Moe van het spelen wilt u misschien wel even bijkomen aan het zwembad of u gaat het centrum of strand van Port Elizabeth bezoeken. Overnachting bij Hacklewood Hill Guesthouse op basis van logies en ontbijt.
              
Dag 3: Port Elizabeth - Addo Elephant NP
Vandaag geen golf, maar een bezoek aan de vriendelijke stad; Port Elizabeth. U kunt het dolfinarium bezoeken of er gaan winkelen. In het oude stads-centrum rond Donkin street vind u tal van historische gebouwen maar de toeristische attractie van de stad zijn toch wel de twee brede stranden. In de loop van de dag vertrekt u richting uw nieuwe accommodatie in de omgeving van het Addo Elephant park. Tegen de avond kunt u de omgeving te voet verkennen en genieten van de diverse vogelsoorten en antilopen. Als u terug komt krijgt u na de sundowner een heerlijk diner (minimaal 3 gangen).

Overnachting bij Hitgeheim Country Lodge op basis van volpension en incl gamedrives, in de omgeving van Addo Elephant Park


Dag 4 - 5: Addo Elephant NP - Schotia en Zuurberg mountains

Vandaag en morgen gaat u 2 wild parken bezoeken en een heel speciale excursie maken. De trip naar de Zuurberg Mountains is een 3 uur durende prachtige tocht, maar als u nog niet onthaast bent of van iets spectaculairs houdt dan kunt u (tegen meerprijs) er voor kiezen om deze afstand te overbruggen met een Cesna Skyvan! Naast de Big Five, ziet u tal van andere dieren maar de olifant zal na deze trip een bijzondere indruk achterlaten. Voor meer informatie kijkt u bij onze safaritocht ER 1274

Een dag in de Bush hoort er natuurlijk bij als u in Zuid-Afrika bent. In de buurt van de waterplaatsen treft u vaak de meeste dieren en het is fantastisch om ze hier gade te slaan als ze hun dorst lessen of een bad komen nemen. Wellicht komt u zelfs de beschermde 'flightless dungbeetle' oftewel de 'niet-vliegende mestkever' tegen op uw pad.

Dag 6: Tsitsikamma National Park - Knysna
Heerlijk uitgerust en na een goed ontbijt verlaat u de bush. De komende dagen verblijven we op het mooiste stukje van de Garden route. Het Tsitsikamma National park gelegen tussen het land en de zee, waar zeer oude bossen de spectaculaire golven van de Indische oceaan ontmoeten. Een prachtige plek voor wandelingen en het spotten van talloze vogels. Maar ook dolfijnen, de otter en (in het voorjaar ) de walvissen zijn hier vaak te zien. U gaat naar Knysna een plaats gelegen tussen de Outeniqua Mountains en de Indische oceaan. U overnacht bij het 5 sterren Tonquani Lodge & Spa op basis van logies en ontbijt in een standaard kamer.

Dag 7: Simola Golf
Het wordt weer tijd om de clubs uit de tas te halen want u gaat 18 holes lopen in uw voortuin! Vergeet niet uw camera mee te nemen voor het vastleggen van prachtige uitzichten en aktie foto's vanaf de Tonquani Lodge. Alweer een hoogtepunt van deze tour! En natuurlijk is het leuk om de Waterfront in Knysna te bezoeken, hier heerlijk wat te winkelen of gewoon genieten op een terrasje, lekker te lunchen of dineren. Verder zijn er tal van activiteiten in de natuur te ondernemen. Overnachting in het Tonquani Lodge & Spa.

Dag 8: Ontdek de omgeving van Knysna
Ga er vroeg op uit, het is een vrije dag, maar dat hoeft geen reden te zijn om stil te zitten. Wat dacht u van een bezoek aan de struisvogelhoofdstad Oudtshoorn? Genietend van het uitzicht steekt u de Outeniqua pass over en gaat op bezoek bij een struisvogelfarm of gaat ondergronds de prachtige Cango Caves bewonderen. Of wilt u liever naar het chique Plettenberg Bay? Beetje genieten van de Zuid-Afrikaanse riviera! Overnachting het Tonquani Lodge & Spa.

                       

Dag 9: Pezula Knysna - Fancourt George
De komende dagen staan opnieuw in het teken van Golf! En u bent er al achter dat Zuid-Afrika prachtige courses heeft, het weer heerlijk is, en u lekker ontspannen bent. Allemaal dingen die er voor zorgen dat u in goede vorm bent. Vanochtend speelt u bij Pezula. 'Pezula' betekent 'dicht bij de Goden', dus laten we hopen op een hemels rondje golf. Na een spectaculair rondje golf gaat u door naar George waar u incheckt in het Fancourt Hotel. Hier verblijft u drie nachten. Overnachting: Fancourt Hotel & Country Club Estate in George op basis van logies en ontbijt.

Dag 10: Montagu Golf Course
Fancourt zelf heeft vier golfbanen! Tijdens uw verblijf zult u de twee meest populaire banen spelen, namelijk de Outeniqua en de Montagu. Vandaag begint u met de Montagu course!
Het complex heeft ook een aantal restaurants van uitstekende kwaliteit, vergeet niet van tevoren te boeken of laat ons dit kosteloos voor u doen! Overnachting: Fancourt Hotel & Country Club Estate, George.

Dag 11: Outeniqua Golf Course
Nieuwe ronde - nieuwe kansen vandaag speelt u de Outeniqua course, we zijn benieuwd welke van de twee Fancourt banen uw favoriet is... De rest van de dag is ter vrije besteding: in de spa, bij het zwembad, of op de tennisbaan bijvoorbeeld. Overnachting: Fancourt Hotel & Country Club Estate, George.

Dag 12: Hermanus
Een redelijk lange, maar schilderachtige rit langs de kust, door de graanschuur van Zuid Afrika. Vaak ziet u in het graan de prachtige Blue Crane vogels. Wellicht brengt u een bezoek aan het meest zuidelijke punt van Afrika, Cape Agulhas. U kunt een klim maken in de oude vuurtoren en tot de conclusie komen dat het hier behoorlijk kan spoken. En zo neemt het reizen het grootste gedeelte van de dag in beslag. De kust blijft aantrekkelijk en u gaat 2 nachten verblijven in het gezellige kustplaatsje Hermanus. Overnachting in Ocean Eleven op basis van logies en ontbijt.

Dag 13: Hermanus - Arabella Golf
Hermanus is beroemd vanwege de walvissen die tot zeer dicht onder de kust komen, maar ook als u Hermanus buiten het walvisseizoen bezoekt is er genoeg te doen. Het gezellige centrum en de verscheidenheid aan winkeltjes zijn elk jaargetijde een bezoek waard. Iets verder aan de kust ligt de Arabella Golf Course. Dit is uw bestemming voor vandaag! De baan behoort tot de Top 10 van de wereld, is de nummer 4 in Zuid Afrika en door Complete Golfer tot de nummer 1 in de Westkaap verkozen. Een 'must play' dus! Een prachtige plaats voor lunch en wijnproeverij is de Hemel en Aarde Vallei, er zijn een aantal award winning wine-estates in deze vallei. De Rotary Drive die tegen de bergen achter Hermanus ligt, biedt spectaculaire vergezichten over het stadje en Walker Bay. Of bezoek de Harold Porter botanische tuinen met haar grote diversiteit aan vogels en planten. Overnachting in Ocean Eleven op basis van logies en ontbijt, in Hermanus.

Dag 14: Wijnlanden - Pearl Valley Golf estate
Niet toegekomen aan het wijngebied van Hermanus, geen nood! U gaat nu uitgebreid kennismaken met de wijnlanden van Zuid-Afrika. Na uw ontbijt vertrekt u naar het Pearl Valley Golf Estate gelegen tussen Franschhoek en Paarl. Jack Nicklaus heeft bij het ontwerpen van deze baan zijn traditionele vele bunkers ook hier weer strategisch geplaatst. Alweer een absolute 'must play'! Overnachting net buiten Franschhoek midden in de wijnlanden: bij Mont Rochelle Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 15: Franschhoek
U bevindt zich in de stad die uitgeroepen is tot The Food Capital City of South Africa en dat zegt natuurlijk wat over de "wine and dine" experience! Hier is reserveren dus een must en kan een lunch met gemak een middag vullen, wij reserveren kosteloos een tafel voor u in het restaurant van uw keuze. Even lekker flaneren langs terrassen en de prachtige boetieks van Franschhoek kan ook heerlijk zijn. De dag is volledig ter vrije besteding en u kunt naast allerlei wijnproeverijen ook kiezen voor een bezoek aan het Hugenoten museum of 'die Afrikaanse Taalmuseum' in Paarl, het wordt nog moeilijk om een keuze te maken. Overnachting: Mont Rochelle Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 16: Stellenbosch - De Zalze Golf estate
Wat een heerlijke manier om uw bezoek aan het wijngebied af te ronden: met een rondje golf op De Zalze gelegen midden tussen de wijnlanden van Stellenbosch. 's Middags heeft u wellicht tijd Ernie Els zijn landgoed te bezoeken of nog een paar andere wijnen uit te proberen. Een wandeling door historisch Stellenbosch is ook erg leuk. Naast galerien en musea zijn hier ook tal van terrasjes te vinden. Overnachting: Basse Mont Rochelle Hotel op basis van logies en ontbijt.

Dag 17: Kaapstad
De mooie 'Moederstad' oftewel Kaapstad wacht! U kunt of nog een laatste wijnboerderij, brandy stokerij of kaasboerderij bezoeken voordat u naar Kaapstad rijdt, of alvast de gezellige Victoria & Alfred Waterfront ontdekken voordat u incheckt voor de komende vier nachten. Overnachting bij The Walden House, in een standaard kamer op basis van logies en ontbijt, in het centrum van Kaapstad.

Dag 18: Clovelly Country Club
Lekker uitgerust en de spieren relaxt? Vandaag gaat u naar Fishhoek voor 18 holes op de Clovelly Country Club. Misschien 's middags naar het strand om de hoek van de golfbaan, of naar de pinguins in Simonstown? De prachtige Cape Peninsula met Kaap de Goede Hoop is nu nog maar een stukje zuidelijker. Terug naar de stad via Chapmans Peak en de plaatsen Houtbay en Campsbay is een prachtige rit en onderweg is het goed toeven op een terrasje. Overnachting bij The Walden House, in een standaard kamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 19: Beleef Kaapstad
Er staat geen golf op het programma voor deze dag, maar het is tijd om Kaapstad of wellicht Kaap de Goede Hoop te verkennen. De 'hop-on-hop-off' bus is interessant als u niet zelf wilt zoeken naar de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Mocht u Robben Eiland willen bezoeken houdt er dan rekening mee dat het verstandig is via ons ruim van tevoren de overtocht te boeken. Voor meer dagtochten en bezienswaardigheden bezoek onze web-site! Overnachting bij The Walden House, in een standaard kamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 20: Mowbray Golf Course
Nog een keer 18 holes golfen en wel op de vaak ondergewaardeerde Mowbray Golf Course. Wellicht is het 's middags nog mogelijk om met de kabelbaan de Tafelberg op te gaan of de Kirstenbosch botanische tuinen te bezoeken. Of rijdt Signal Hill omhoog en geniet van het prachtige uitzicht. Uw laatste nacht in Kaapstad! Overnachting bij The Walden House, in een standaard kamer op basis van logies en ontbijt.

                                     

Dag 21: Afscheid van Kaapstad en Zuid-Afrika
Een laatste keer naar de V&A Waterfront, Long Street of Market Square? Nog een laatste foto van de Tafelberg en Robben Island? Dan is het tijd om op het vliegveld uw auto in te leveren en afscheid te nemen van dit prachtige land. Tot de volgende keer!

Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten