dinsdag 10 juli 2012

15 daagse Adventure Truck reis Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland in vogelvlucht (reisnr. ER N200) (NAJP)


Deze 15 daagse afwisselende groepsreis start in Johannesburg. In een comfortabele adventure truck rijdt u van de schitterende Panoramaroute via het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre naar het wereldberoemde Kruger National Park waar u op zoek gaat naar de Big Five. Hierna bezoekt u het koninkrijk Swaziland met zijn vriendelijke bevolking, St.Lucia en het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve. U zult onder de indruk zijn van de prachtige natuur van de Drakensbergen en Lesotho. Via het pittoreske Hogsback rijdt u naar het Addo Elephant Park waar u kennis zult maken met deze zachtaardige giganten. Vanuit Port Elizabeth vliegt u terug naar Kaapstad of Johannesburg waarna u terugvliegt naar Nederland. U reist in groepen van minimaal 4 en maximaal 18 personen. De leeftijd van de avontuurlijke deelnemers ligt tussen de 16 en 65 jaar.


Dag 1: Panorama Route
Rond 08.00 uur vertrekt u vanuit Johannesburg richting de Panorama Route, in het noordoosten van Mpumalanga. Deze route voert u langs spectaculaire vergezichten en bijzondere natuurverschijnselen. De Panorama Route heeft veel bezienswaardigheden, waaronder Bourke Luck’s Potholes, Blyde River Canyon, Three Rondavels, God's Window en Pelgrim's Rest.

Na het bewonderen van dit prachtige natuurschoon rijdt u verder richting het wereldberoemde Kruger National Park. U overnacht in een safari lodge op slechts enkele minuten afstand van de Orpen Gate, de ingang tot het park. U verblijft hier op basis van lunch en diner.
(reistijd: +/- 9 uur)


Dag 2 & 3: Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre & Kruger National Park
Vroeg uit de veren vandaag, u bezoekt het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centrum, waar dieren worden voorbereid om weer terug te keren in het wild. Hier krijgt u een rondleiding met veel uitleg over de dieren en u kunt zelfs een cheeta aaien!

Vervolgens rijdt u verder naar het Kruger National Park, waar u de komende 2 dagen het zuidelijke deel gaat verkennen en natuurlijk op zoek gaat naar de “BIG 5”. Het Krugerpark heeft een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 km2. Met meer dan 147 soorten zoogdieren, 507 soorten vogels, 120 soorten reptielen, 52 soorten vissen en 35 soorten amfibieën zult u uw ogen uitkijken!

U maakt diverse tochten waarbij u kennis maakt met het schitterende Zuid-Afrikaanse dierenrijk. Optioneel kunt u een 2-3 uur durende game walk of een night game drive bijboeken (niet inbegrepen). U verblijft 2 nachten op een mooie campsite op basis van ontbijt en diner.
(reistijd: +/- 4 uur)

Dag 4 & 5: Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary
Houdt uw paspoort gereed, want we rijden vandaag het Koninkrijk Swaziland in. U gaat echt een ander land binnen en moet dus een grens over met paspoort formaliteiten. Swaziland ligt tussen Mozambique en Zuid-Afrika in en u waant zich hier ver terug in de tijd. Maak kennis met de vriendelijke bevolking, verken de omgeving te voet, te paard of op de fiets of bezoek eens een Swazi cultural village. U eindigt de dag in het Mlilwane Wildlife Park in de Ezulwini Valley, hét toeristisch mekka van Swaziland. Omdat in het park geen roofdieren voorkomen, kunt u samen met een gids de omgeving te voet verkennen.

U verblijft 2 nachten in een traditionele beehive op basis van ontbijt, lunch en diner. De lokale bewoners zullen hun traditionele dans voor u opvoeren, een heel bijzondere ervaring. Optioneel kunt u nog een mountainbike tocht, sunset drive of guided bird walk bijboeken (niet inbegrepen).
(reistijd: +/- 6 uur)

Dag 6: Isimangaliso (Greater St Lucia) Wetland Park
Vandaag krijgt u wederom een stempel in uw paspoort omdat u Swaziland verlaat en terug gaat naar Zuid-Afrika, richting de warme Indische Oceaan. Uw volgende bestemming is het vriendelijke plaatsje St. Lucia, gelegen middenin het St. Lucia Wetland Park. Dit park is door UNESCO aangewezen als 'world heritage site'. Hier vindt u een uniek natuurgebied dat zich 280 kilometer langs de kust uitstrekt. U verblijft in een gedeeld appartement op basis van ontbijt, lunch en diner.

Aan het einde van de middag rijdt u naar het Isimangaliso Wetland Park en kunt u relaxen tijdens een sunset cruise op de lagune. Tijdens deze boottocht kunt u nijlpaarden en krokodillen spotten.
(reistijd: +/- 5 uur)


Dag 7: Hluhluwe - Imfolozi Game Reserve en Durban
Vanochtend gaat u vroeg op pad naar het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve. Het Hluhluwe-Umfolozi Park bestaat uit twee met elkaar verbonden reservaten. De dieren kunnen zich vrij van het ene park naar het andere bewegen over een totale oppervlakte van 96.000 hectare.

Naast de Big Five (olifant, leeuw, buffel, neushoorn en luipaard) kunt u hier ook giraffes, hyena’s, cheeta’s en wilde honden aantreffen. Het park is bekend om de grootste populatie witte en zwarte neushoorns van zuidelijk Afrika, die met succes voor uitsterven zijn behoed.

In het Hluhluwe gedeelte van het park kunt u genieten van een schilderachtig heuvellandschap met prachtige vergezichten en in Umfolozi is een meer steppeachtig landschap.

In het park maakt u een game drive met een ranger, die u alles kan vertelen over het wild wat in het park voorkomt (inclusief). Uiteraard gaat u ook hier weer op zoek naar de “Big 5”.
Aan het einde van de dag rijdt u naar Durban, waar u verblijft in een hotel aan het strand op basis van ontbijt en lunch. Durban heeft de grootste haven van Zuid-Afrika en staat bekend als surfbestemming. De grootste groep Indiers buiten India woont in Durban en derhalve kunt u genieten van de heerlijke authentieke Indiase keuken.
(reistijd: +/- 5 uur)


Dag 8 & 9: Drakensberg
U laat de mooie stranden van KwaZulu Natal achter u en reist landinwaarts naar het Royal Natal National Park, deel van de Drakensbergen.

De Drakensbergen vormen een randmassief, met spectaculair steile kliffen en diepe valleien. Het gebied telt talloze snelstromende beken en klaterende watervallen. De kans is groot dat u allerlei dieren van dichtbij te zien krijgt, van brutale apen tot de zeldzame lammergier die ineens boven uw hoofd zeilt. De Drakensbergen zijn een echt wandelparadijs en u kunt hier ook heerlijk paardrijden. Er zijn veel, duidelijk aangegeven wandelingen uitgezet die u naar de mooiste plekken leiden. U zult hier volop genieten van de vele mooie vergezichten en de stilte om u heen.

In de omgeving kunt u o.a. ook de San rock art bekijken (rotsschilderingen van de bosjesmannen) en abseilen (niet inbegrepen).

U verblijft 2 nachten in een berg resort op basis van ontbijt, lunch en diner.

Dag 10 &11: Lesotho
U rijdt vandaag een mooie route naar de grens van Lesotho. Lesotho is een klein Afrikaans land waar een groot deel van de bevolking, Basotho genaamd, nog op traditionele wijze leeft. Het contrast met het moderne Zuid-Afrika is dan ook groot. U kunt hier kennis maken met de gastvrije lokale bevolking, te voet of te paard de omgeving verkennen, of een mooie tocht maken naar een waterval of de rotsschilderingen van de bosjesmannen. U waant u zich hier in het échte Afrika.

U verblijft 2 nachten in een lodge die gerunt wordt in samenwerking met de lokale bevolking, op basis van ontbijt, lunch en diner. U kunt optioneel een tocht te paard maken onder begeleiding van de inwoners van Lesotho, een lokale school of een markt bezoeken.
(reistijd: +/- 9 uur)

Dag 12 & 13: Hogsback
Na het ontbijt verlaat u 'the Kingdom in the Sky' en rijdt u verder richting het zuiden naar het pittoreske Hogsback Valley, bekend vanwege de inheemse bossen en prachtige landschappen. Hier kunt u nog het originele Afro-Montane Rainforest zien en veel mensen huren hier mountainbikes om de omgeving te verkennen.

Uw gids neemt u mee op een rustige wandeling, u kunt er zelf voor kiezen om optioneel extra activiteiten bij te boeken. U kunt bijvoorbeeld paardrijden, abseilen of een waterval bezoeken (niet inbegrepen).
U verblijft in een comfortabele lodge op basis van ontbijt, lunch en diner.


Dag 14: Addo Elephant National Park
Het Addo Elephant Park is uw volgende stop! Het beroemde Addo Olifant National Park werd gesticht, nadat de kolonisten de olifanten bijna hadden uitgeroeid. Sinds 1930 zijn de laatste elf overgebleven olifanten uitgegroeid tot een kudde van ongeveer 350 dieren. U heeft dus een zeer goede kans om deze prachtige dieren tegen te komen. In het met spekbomen dichtbegroeide natuurgebied komen naast olifanten ook zwarte neushoorns, buffels, jakhalzen, elanden en koedoes voor. Ook vind u er meer dan 170 soorten vogels. Bijzonder is ook dat het park het enige park ter wereld is met de zogenaamde "Big 7” in hun natuurlijke habitat: de olifant, neushoorn, leeuw, buffel, luipaard, walvis en witte haai.

Uw gids neemt u mee in de truck om op zoek te gaan naar deze zachtaardige giganten. Optioneel kunt u nog een night drive maken (niet inbegrepen). U overnacht in het national park op basis van ontbijt, lunch en diner.
(reistijd: +/- 8 uur)

Dag 15: Port Elizabeth
Na het ontbijt en een laatste ochtend game drive zegt u vaarwel tegen de olifanten en rijdt langs de 'Sunshine Coast' richting Port Elizabeth waar uw tour eindigt. Vanuit Port Elizabeth vliegt u richting Johannesburg of Kaapstad, vanwaar u terug vliegt naar Nederland. Hier eindigt uw heerlijke vakantie door Zuid-Afrika.
(reistijd: +/- 5 uur)



Klik hier voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten