woensdag 9 mei 2012

5 daagse safarireis per overlandtruck in Mpumalanga (reisnr. ER D305)

Zuid-Afrika is een van de meest veelzijdige vakantielanden ter wereld. Tijdens deze 5 daagse safaritrip reist u via het natuurschoon van de Panorama route en het bijzondere mijnstadje Pilgrims Rest naar het laaggelegen bushveld voor een bushwandeling aan de rand van het Krugerpark.
In het grootste wildpark van Zuid-Afrika, het Krugerpark gaat u op zoek naar de Big 5, en al de andere dieren die Zuid-Afrika rijk is. Via het mooie plaatsje Hazyview, waar u verblijft in een unieke accommodatie, reist u naar de eindbestemming Johannesburg.


Dag 1: Johannesburg - Bush Camp (D)
We vertrekken 's ochtend om 6.30 van Drifters Lodge in Johannesburg. We nemen een prachtige route naar Mpumalanga. Onderweg bezoeken we Dullstroom, we rijden over de Robbers Pass en komen dan aan in Pelgrim's Rest waar we wat tijd zullen doorbrengen. Dit historische stadje laat oude goudzoekers tijden herleven. We bezoeken Bourke's Luck Potholes en de Blyde River Canyon op weg naar de laaglanden waar we zullen overnachten in ons goed uitgeruste Drifters Bushcamp. Grenzend aan het Kruger Park, is dit tenten kamp smaakvol ingericht. Het heeft comfortabele bedden en en-suite badkamers en een zwembad met prachtig uitzicht op de bush. Vanavond wordt uw diner bereidt bij het open vuur.

Dag 2: Bushveld Camp (Brunch, D)

Met een safari ontbijt bestaande uit koffie/thee en rusks starten we de dag, voor we op een game-wandeling gaan. Een wandeling van ongeveer 3 uur waarbij we op zoek gaan naar wild, maar ook regelmatig stoppen en uitleg krijgen over het dieren en plantenleven van de Bush. Een Drifters gids en spoorzoeker begeleid u op deze wandeling. Terug in het kamp hebben we een brunch en daarna is het heerlijk relaxen bij het zwembad. In de namiddag gaan we in een open voertuig op game drive, die over zal gaan in een night drive. Een prachtig moment wat ons de mogelijkheid geeft tot het spotten van de nachtdieren, die zich normaal gesproken overdag niet zullen laten zien. Vanavond genieten we van een bush "braai" en we zullen opnieuw in slaap vallen met de geluiden van het Afrikaanse Wildlife.

Dag 3: Kruger National Park (O, L, D)
We verlaten ons Bushcamp en gaan naar het wereldberoemde Kruger Nationaal Park waar we de rest van de dag op zoek gaan naar wildlife. Hoog vanuit onze voertuigen hebben we daar een prachtig uitzicht op. Onderweg zullen we een mooi plekje zoeken voor een picknick lunch. We overnachten in één van de accommodaties in het park.

Dag 4: Hazyview (O, L, D)
U krijgt er vast ook geen genoeg van, het zoeken naar de Big 5! Dus nog eenmaal op safari naar die dieren die we nog niet gespot hebben. Daarna laten we Kruger Park achter ons en vertrekken richting Hazyview. Hier stoppen we bij de Drifters Hazyview Lodge, een spectaculair houten chalet op palen. Wat ligt in een subtropisch inheems bos, aan de oever van de Sabie River. Een plek die uitnodigt tot wandelen, zwemmen en het spotten van diverse vogels.

Dag 5: Johannesburg (O)
We verblijven de ochtend nog bij de lodge, waarna we rustig aan vertrekken naar Johannesburg waar we laat in de namiddag zullen arriveren.
Noot: Malaria medicatie wordt geadviseerd in bepaalde seizoenen. Wandel- en/of sportschoenen, zonnebrand en pet of hoed mogen niet ontbreken op deze trip!

Klik hier voor meer inligting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten