dinsdag 15 mei 2012

14 daagse adventure truck reis: Ontdek Mozambique (reisnr. ER N314) (NJMJ)

Van Johannesburg naar Hlane Royal National Park in Swaziland, naar de prachtige kust met witte stranden van Mozambique het staat in sterk contrast met het wereld bekende Kruger Nationaal Park. Een strandvakantie is niet het eerste waar u aan denkt als u naar Afrika gaat maar u zult verbaasd zijn! Na wildlife in Swaziland gaat u de wondere waterwereld van de Indische oceaan ontdekken, het koraalrif met meer dan 2000 vissoorten. U maakt een tocht met een traditionele Dhow, even heel wat anders dan de adventure truck die het grootste gedeelte van de reis u zal vervoeren. En na een gezonde kleur en rust opgedaan te hebben, gaat u Kruger Nationaal Park bezoeken.


Dag 1: Zuid-Afrika - Mpumalanga, Swaziland - Hlane Royal National Park (L, D)
Reizen in Afrika betekend vaak vroeg op, zo zie je het meeste van het land en in de ochtend zijn de temperaturen het aangenaamst. Zo dus ook vandaag! We verlaten Johannesburg en reizen door de Mpumalanga provincie naar Swaziland. Swaziland is een koninkrijk bekend van de rietdans feesten, in deze periode kiest de Koning zijn nieuwe "jonge" bruid. Wij kiezen ervoor om het prachtige Hlane Royal Park te gaan bekijken. Het is Swazilands grootste park en beslaat zo'n 30.000 hectare aan bushveld. Hier kunnen we "koning" leeuw, olifant en de neushoorn tegenkomen en er zijn heel wat vogels te spotten, waaronder de White-backed Vultures. We kamperen de eerste 2 nachten in Hlane NP camp.(dag afstand ± 420 km)

Dag 2: Hlane Royal National Park ( O, L, D)
Ooit waren deze vlaktes de privé jachtvelden van de Koninklijke familie, nu is het een prachtig Nationaal park. Er komen hier geen grote roofdieren voor en dat is de rede dat we er te voet met een gids op uit kunnen. We brengen de dag door in dit natuurspektakel en eindigen de dag met een heerlijke maaltijd waarna we kennis gaan maken met de traditionele dansen van de Swazi's. Een heerlijk avond onder de sterren, lekker napratend over alles wat u in die 2 dagen al gezien heeft.

Dag 3: Mozambique - Praia do Tofo (O, L, D)
Swaziland grenst aan Zuid-Afrika maar voor een klein stukje ook aan Mozambique. Bij Lomahasha gaan wij de grens over en noordwaarts gaande kun je er niet omheen... de prachtige kustlijn! We rijden naar Praia do Toro, ooit een klein vissersdorpje. We gaan hier 2 nachten kamperen bij de Bamboozi beach lodge. Geen zin om actief te zijn? Dat komt hier goed uit, er zijn prachtig witte stranden en de plek is een van de beste ter wereld als het om snorkelen of duiken gaat. De Indische oceaan geeft hier veel dierenleven prijs. U kunt hier het hele jaar door Manta Ray's, zeeschildpadden en de enorme whale shark spotten (in de zomermaanden sept-febr. is de grootste kans). Maak na het diner een lekkere strandwandeling en bedenk of u morgen hier een magnifieke duik zult gaan maken. (Dag afstand ± 556 km)

Dag 4: Praia do Tofo (O, L, D)
Niet gereisd en heerlijk geslapen, met op de achtergrond het ruisen van de zee, voelt u zich vast veel avontuurlijker. Natuurlijk gaat u het leven onderwater ontdekken, een dergelijk kans kun je niet voorbij laten gaan! De rest van de dag is het heerlijk napraten en genieten op het strand of één van de andere excursies ondernemen.

Dag 5: Vilanculos (O, L, D)
Vandaag hebben we een tocht van ongeveer 7 uur voor de boeg. We gaan naar Vilanculos de plaats vanwaar je naar de Bazaruto Archipelago gaat. Een kleine langgerekte plaats van zo'n 5 km lang. Op de weg er naar toe stoppen we bij een lokale markt waar u even kunt souvenir shoppen. We overnachten bij Smugglers op 2 persoons kamers. (Dag afstand ± 330 km)

Dag 6 - 7 Bazaruto Archipelago National Park excursie (O, L, D)
Een prachtige excursie naar de 6 eilanden in een traditionele Dhow. Het grootste gedeelte van de eilanden is afgeschermd als een nationaal park. Wij varen naar Magaruque, dit is het op 3 na grootste eiland. U vindt hier prachtig turquoise water en witte zandstranden en een rijk vlinder en vogelleven. Dichterbij het paradijs kun je niet komen, dat is tenminste wat wij denken...Opnieuw staan de dagen in het teken van snorkelen, duiken en heerlijk relaxen. De koralen worden aangemerkt als een van de mooiste. Je vindt hier 5 soorten zeeschildpadden, zeekoeien en enorme kreeften, samen met 2000 andere vissoorten delen zij het warme water. En het is natuurlijk helemaal fantastisch om hier walvissen of dolfijnen te zien. In de namiddag varen we naar het vaste land waar we overnachten in Chigamane Camp. Op de 2de dag varen we naar 2-Mile Reef (getijde afhankelijk) hier zien we de clownfish, de parrotfish, verschillende soorten rays en mogelijk de White-tip reef shark. Na een dag op het water gaan we terug naar Vilanculo waar we de avond doorbrengen en overnachten bij Smugglers op 2 persoon kamers.

Dag 8 - 9: Inhambane (O, L, D)
Vandaag reizen we langs kokosnoot plantages naar de oude Portugese handelsstad Inhambane. Een rustig historisch stadje bekend om haar koloniale architectuur en hoofdstad van de Inhambane provincie. Deze kuststreek is erg rustig en heeft opnieuw prachtige stranden. We overnachten hier in twin sharing kamer bij Palm Grove lodge. (Dag afstand ± 310 km)

Dag 10: Maputo (O, L, D)
Heel anders dan een provincie hoofdstad, is de Hoofdstad Maputo. Ons eindpunt voor vandaag. Hier zullen we een stadstour hebben om een goed beeld van deze eens zo grandioze stad te krijgen. We bezoeken het Fort of Nossa Senhora de Conceiao en het Centraal station. Maputo met haar Latino cultuur beschikt over straat cafés, muziek en levendige markten. Prachtige met bomen omgeven straten en koloniale huizen tonen de oude grandeur van de stad. Hoewel Mozambique al vanaf 1975 volledige onafhankelijkheid geniet is de economie nog maar net aan een groei begonnen en daarmee kwam ook enige mate van politieke stabiliteit. We overnachten in camp Casa Lisa. (Dag afstand ± 470 km)

Dag 11: Zuid-Afrika - Kruger Nationaal Park
Terug in Zuid-Afrika bevinden we ons in het wereld beroemde Kruger Nationaal Park. Kruger Park is ontstaan in 1898 om wild-life te beschermen. Met een oppervlakte van bijna 2 miljoen hectare biedt het een plek aan zo'n 145 verschillende zoogdieren (incl. de Big Five) en meer dan 500 verschillende vogels. Daarnaast vindt je hier ook 336 verschillende soorten bomen, tel maar na! We brengen 2 nachten door in deze magnifieke omgeving en spenderen de meeste tijd aan gamedrives in onze adventuretruck, op zoek naar wildlife. We kamperen vannacht in het SAN Park (dag afstand ± 152 km)


Dag 12: Kruger Nationaal Park (O, D)
Vandaag spenderen we de gehele dag in het park, een gamedrive van ongeveer 100 km in de Adventure truck. Leeuw, luipaard en cheeta worden hier regelmatig gespot, dat komt vooral door de grote kuddes antilopen die hier graag komen grazen. Een ontmoeting die u niet snel zult vergeten. De nacht zal zich vullen met de geluiden van krekels, de roep van de uil, mogelijk vergezeld gaande van een brullende leeuw. Geen probleem als u niet kunt slapen, er is nog altijd die prachtige Zuid-Afrikaanse sterrenhemel die de moeite waard is om voor wakker te blijven!


Dag 13: Wildlife rehabilitatie centrum (O, D)
We verlaten Kruger Park en begeven ons naar het Greater Kruger Park, waar we vannacht zullen kamperen bij Timbavati Safari Lodge. Na het zien van al die dieren in Zuid-Afrika bent u het vast met ons eens dat we ervoor moeten waken dat dit niet verloren gaat voor het nageslacht. U bent daar dan niet de enige in. We gaan vandaag een kijkje nemen bij het Molholoholo rehabilitation centre. Hier wordt met zorg omgegaan, met in de steek gelaten, verwaarloosde, gewonde en vergiftigde dieren. Het doel is deze terug te plaatsen in de natuur, maar wanneer dit niet gelukt mogen ze in het centrum blijven, het positieve hiervan is dat wij, mensen, dan meer van ze kunnen leren. Het fokprogramma wat het centrum hanteert heeft ook al vele positieve acties opgeleverd, zo zijn o.a. de crowned eagle en de serval kat al met goed resultaat terug geplaatst in de vrijde natuur. De avond sluiten we ontspannen af met zang en dans in de Boma genietend van de traditionele Zuid-Afrikaanse keuken. (dag afstand ± 150 km)

Dag 14: Panorama Route - Johannesburg (O, L)

We gaan op weg naar Johannesburg waar onze reis zal eindigen (2011: natuurwandeling met lokale expert inbegrepen). Maar zover is het nog niet, eerst gaan we langs de prachtige Panorama route. We stoppen voor adembenemende uitzichten en fotomomenten bij de Blyde River Canyon, God's Window en Bourke's Potholes. De Blyde River Canyon is het derde grootste ravijn in Afrika en haar kliffen rijzen zo'n 600 tot 800 meter op naast de rivierbedding. Water erosie heeft gezorgd voor bijzondere rotskunst als de Three Rondavels en de Pinnacle. Na een lange dag van reizen komen we aan in Johannesburg, u neemt afscheid van uw gids en reisgezelschap of stelt dit nog even uit tot na het diner (optioneel en voor eigen rekening). (dag afstand ± 600 km)


Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten