maandag 16 april 2012

13 daagse Adventure Truck reis van Durban naar Kaapstad (reisnr. ER IB266) (UBOH)

In overland truck door de Garden Route, bewonder bergachtig Lesotho, neem een verfrissende duik aan de Wild Coast en ontmoet giganten in Addo Elephant Park. Zie waarom Oudtshoorn de Struisvogel hoofdstad is en geniet van wijn in het Kaapse wijnland. U kampeert en overnacht in hostels en er zijn tal van excursies inbegrepen; hiken in Tsitsikama, een dorps wandeling in Lesotho, op gamedrive in Addo Elephant, een bezoek aan de Cango Caves in Oudtshoorn en fietsen in de wijnlanden zijn de dingen die we zeker gaan doen. In een korte tijd ziet u het mooiste van Zuid-Afrika's Oost en West - Kaap. U reist in internationaal gezelschap en de maaltijden worden door de gids verzorgd.


Dag 1: Durban
Bij de receptie van uw accommodatie zult u een boodschap vinden waar om 18.00 uur de welkomst bijeenkomst zal zijn. Hier zult u uitleg krijgen over de reis, u paspoort wordt gecontroleerd door de reisleider en hij verzameld het geld voor de gezamenlijke uitgaven die we deze reis maken. Na de bijeenkomst is er de mogelijkheid om met de groep te gaan eten in Durban. Deze op 3 na grootste stad van Zuid-Afrika is de grootste havenstad van dit land. Het is een stad waar de cultuur van Indiërs, Zulu's en Engelsen samen komen en het heeft prachtige stranden en een flitsend nachtleven.

Dag 2 - 3: Drakensberg
Na een korte kennismaking met Zuid-Afrika, gaat dan nu de prachtige reis beginnen. We verlaten Durban en gaan landinwaarts naar de majestueuze Drakensbergen. De Drakensbergen is de hoogste bergketen van Zuid-Afrika (3482 m) en vormt een gedeelte van de grens tussen Lesotho en Zuid-Afrika. De Zulu's noemen deze bergketen 'Ukhahlamba' wat barrière van Speren betekend en dit natuurgebied biedt een thuis aan verschillende soorten flora en fauna. We arriveren laat in de middag. Activiteiten zijn dan ook voor de volgende dag gepland. U kunt hier heerlijk wandelen en o.a. rotsschilderingen bekijken. In deze bergketen jagen de lammergier, de zwarte arend en de steppen arend op de diverse soorten klein wild. Maar u ziet hier ongetwijfeld diverse bokken. U kunt kiezen uit een korte hike (±1 uur en inbegrepen) of voor wie de uitdaging aan wil gaan, een dag hiken met een lokale gids. 2 Overnachtingen in een slaapzaal met gebruik van gezamenlijke wasruimtes. (reistijd ± 6 - 7 uur)


Dag 4 - 5: Lesotho Highlands
We gaan vandaag naar het prachtige "Kingdom in the sky"; Lesotho. Een bergachtig koninkrijk ingesloten, als een eiland, door Zuid- Afrika. De route loopt via het spectaculaire Golden Gate National Park. Een gebied bekend door zijn zandstenen rots formaties. Rijdend door dit gebied kunnen we zebra's, mongoose, elanden en honderden verschillende vogels spotten. Tijd om de grens over te gaan, dus paspoorten bij de hand. We rijden Lesotho in naar de accommodatie voor de nacht. Morgen hebben we de hele dag om meer te zien van Lesotho. Op het programma staat een dorpswandeling, maar er zijn tal van optionele activiteiten die u te voet of per Basotho pony kunt doen. Het lokale vervoermiddel hier in de bergen. 2 Overnachtingen in een slaapzaal met gebruik van gezamenlijke wasruimtes.

Dag 6 - 7: Wild Coast / Cintsa
De prachtige bergen achter ons latend gaan we zuidwaarts naar de kust. Niet zomaar een kust maar de spectaculaire, ongerepte Wild-Coast van Zuid-Afrika. We zullen laat aankomen in Cintsa, een klein dorp, waar we tijd hebben om te relaxen. In dit schattige dorp. waar de Xhosa mensen hun wortels hebben liggen en hun leefstijl nog steeds vol is van traditie en oude gewoontes, vind u vriendelijke mensen. Het diner is vandaag niet inbegrepen, maar u kunt er natuurlijk toch met de groep erop uit gaan. Maar geniet eerst even van een drankje, bij zonsondergang, aan de kust. Morgen is er tijd om het dorp te verkennen of te verblijven op de prachtige stranden. 2 Overnachtingen op een camping met gebruik van gezamenlijke wasruimtes. (Reistijd ± 11-12 uur)

Dag 8: Addo Elephant National Park
Vroeg op, voor een snel ontbijt om daarna de kust achter ons te laten op naar Addo Elephant National Park. Dit prachtige reservaat is in 1931 gecreëerd om de laatste 11 olifanten in dit gebied te beschermen. Vandaag de dag zijn er meer dan 400 olifanten, maar u kunt hier ook de buffel, zwarte neushoorn en allerlei antilopen tegenkomen. Ook de kleine, met uitsterven bedreigde, bijzondere mestkever verdient aandacht als we hier in de namiddag een gamedrive gaan doen. Overnachting op een camping met basic gezamenlijke wasruimtes. (reistijd ± 7 - 8 uur)

Dag 9 - 10: Garden route / Tsitsikamma National Park
De komende dagen verblijven we op het mooiste stukje van de Garden route. Het Tsitsikamma National park gelegen tussen het land en de zee, waar zeer oude bossen de spectaculaire golven van de Indische oceaan ontmoeten. Een prachtige plek voor wandelingen en het spotten van dieren. Genietend van Afrikaans fynbos, een unieke begroeiing, ziet u mogelijk bavianen, andere soorten apen en talloze vogels. Maar ook dolfijnen, de otter en (in het voorjaar ) de walvissen zijn hier vaak te zien. Er zijn tal van mogelijkheden om avontuurlijk de dag door te komen b.v.; bungee jumpen, hier maakt u de hoogste sprong ter wereld! Een Boomtoppen tour, paardrijden op het stand of snorkelen. 2 Overnachtingen op een camping met basic gezamenlijke wasruimtes. (reistijd ± 4 - 5 uur)

 Dag 11: Oudtshoorn
Via Knysna waar we een stop maken om even de benen te strekken gaan we naar de Karoo Regio. We bezoeken hier de struisvogel hoofdstad van de wereld; Oudtshoorn. Eind 19e begin 20e eeuw waren struisvogelveren heel erg populair en was deze stad een sprankelende, rijke plaats. Helaas voor de 'Veren Baronnen" stortte de markt in en na jaren van armoede bloeide de economie weer op. Nu zijn het niet alleen de veren, maar het vlees, het leer en de eieren die de vogel en Oudtshoorn weer op de kaart zetten. Op onze korte trip door het dorp zien we talloze struisvogel souvenirs. Overnachting op een camping met warm water douches en toiletten. (reistijd ± 3 - 4 uur)

 Dag 12: Stellenbosch wijnlanden
We brengen een bezoek aan de Cango Caves voor we Oudtshoorn verlaten. Een prachtige tocht door de grotten waarbij we uitleg krijgen over de verschillende vormen en geschiedenis door een lokale gids. Via de schilderachtige route over de R 62 via plaatsjes als Calitzdorp, Ladysmith, Montagu en Robertson bereiken we in de namiddag Stellenbosch. U bevindt zich nu midden in het wijngebied van Zuid-Afrika en daar gaan we natuurlijk ook even mee kennis maken. Na ingecheckt te zijn gaan we er uit om het dorp en de lokale produkten te proeven. Overnachting in Stellenbosch of omgeving. (reistijd ± 7 - 8 uur)

Dag 13: Cape Town
Een prachtige manier om de wijnlanden te verkennen is per fiets. We gaan er per tweewieler op uit, om een van de vele wijnestates te bezoeken. Daar blijft het vast niet bij want er moet natuurlijk geproefd worden. Nagenietend van de fietstocht en de wijn gaan we verder naar Cape Town waar onze reis in de namiddag eindigt. Cape Town, met de beroemde tafelberg, mooie kustlijn en een gezellig stadscentrum is één van Zuid-Afrika's mooiste steden. Er is van alles te doen, mogelijk wilt u uw reis dan ook verlengen om deze stad wat beter te leren kennen. U wordt afgezet in het centrum van de stad waar uw prachtige rondreis eindigt.

Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten