dinsdag 10 april 2012

9 daagse busreis: Kamperen in Afrika (reisnr. ER IB262) (UBOE)

Het fascinerende Afrika heeft een prettig klimaat, goede safari-mogelijkheden, een rijke geschiedenis en bijzonder mooie natuurgebieden. Kortom, een zeer bijzondere en zeer afwisselende vakantiebestemming! In deze reis combineert u het beste van 3 Afrikaanse landen; Zuid-Afrika, Mozambique en Swaziland.


Dag 1: Johannesburg
Vandaag begint uw 9 daagse avontuurlijke vakantie in de sprankelende zakenstad Johannesburg. De dag is ter vrije besteding want u wordt pas om 18.00 uur verwacht op de welkom bijeenkomst. Informatie waar deze plaatsvindt, ontvangt u bij de receptie van uw accommodatie. Na de bijeenkomst kunt u er voor kiezen om met de groep gezamenlijk ergens te gaan eten. Overnachting in Johannesburg.




Dag 2: Kruger Nationaal Park
Uitgerust en voorzien van een goed ontbijt gaan we Johannesburg verlaten. De provincie Gauteng verruilen we voor Mpumalanga, waar we de bekende Panorama Route rijden. Adembenemende uitzichten over groene bergen, rotspartijen, rivieren en watervallen. Enkele prachtige natuurverschijnselen, die we zeker zullen zien, zijn: Gods Windows, Bourke's Potholes, de Three Rondavels en de prachtige Blyde River Canyon. En dan is het tijd voor de eerste Wildlife experience. Deze begint natuurlijk direct wanneer u Kruger Park binnen komt. Houdt uw ogen en oren dus goed open om de eerste glimp van de dieren wereld op te kunnen vangen. Het zou zomaar 1 van de Big Five kunnen zijn, die u hier als eerste spot! In de late namiddag zullen we de camping bereiken. 2 overnachtingen in een tent in het Kruger Park (of grenzend aan het park) (reistijd ± 8 - 10 uur).

Dag 3: Kruger Park
Zoals het een goede safari betaamt, gaan we na een licht ontbijt van koffie of thee met rusks op ochtend game drive. Het grootste gedeelte van de dag zullen we doorbrengen in het prachtige Kruger Park. Kruger Park is bijna 2 miljoen hectare groot. Naast de Big 5 treft u hier zo'n 140 verschillende zoogdieren aan, maar ook evenveel bijzondere vogels. Daar houdt het natuurlijk niet bij op, want het bevat ook zo'n 300 verschillende boomsoorten. We verplaatsen ons van prachtige uitzichtpunten naar waterpartijen om het wild en de vogels te kunnen gadeslaan. Vanavond kunt u optioneel een night drive maken met de plaatselijke ranger om de nachtdieren te kunnen zien.

Dag 4: Swaziland
We verlaten vroeg en heel rustig het Kruger Park, zodat we nog een laatste blik kunnen werpen op het wildlife van dit prachtige park. Daarna gaan we richting het zuidoosten om de grens over te gaan naar koninkrijk Swaziland. We zullen een stop maken in een dorpje en kennis maken met de lokale bevolking en hun zelf vervaardigde producten, die ze verkopen op de craftmarket. We bezoeken hier ook de plaatselijke kaarsenfabriek. Vervolgens gaan we verder naar het volgende natuur reservaat: Hlane Royal National Park. Hlane betekent 'wildernis' en is Swazilands grootste beschermde natuurgebied (30.000 ha). Hier hebben we een prachtige kans om te voet het park te verkennen. Hopelijk kunnen we het spoor ontdekken en volgen van de witte neushoorn. Overnachting in het park (reistijd ± 9 - 10 uur).

Dag 5 - 6: Mozambique
Een nieuw land te ontdekken! Op naar Mozambique, waar u nog altijd de Portugese invloed proeft. Na het oversteken van de grens in Mozambique laten we de truck achter en gaan verder in 4x4 voertuigen richting de kust. We gaan hier genieten van zon, zee en strand. Een fantastische plek om te gaan duiken of te gaan snorkelen en zo de spectaculaire wereld onder water te verkennen. Relax als u op het water vanaf de boot de dolfijnen mee ziet springen. Of wilt u liever gewoon heerlijk zitten op het strand met een koud biertje of een kokosnootdrankje, een heerlijke visschotel en op de achtergrond, het ruisen van de Indische oceaan. U bent gewaarschuwd, de peri peri saus en de garnalen zijn hier het lekkerst van de hele wereld! 2 overnachtingen op een camping (met openbare sanitaire voorzieningen) (reistijd ± 6 - 7 uur).


Dag 7: St Lucia Wetlands, iSimangaliso
Via Zululand zullen we op weg gaan naar St. Lucia Wetlands. Dit World Heritage gebied belooft u een prachtige dag. iSimangaliso National Park (de nieuwe naam voor dit natuur reservaat) is bijzonder, omdat de bush hier de kust omarmd. Rivieren, meren, bergen, moerassen, bossen en koraalriffen, het is er allemaal. En zo'n divers landschap huisvest natuurlijk ook diverse dieren. Van krokodillen, nijlpaarden, de zeearend, pelikanen tot waterbokken, neushoorns, giraffen en bijzondere vogels, kikkers en schildpadden. Oh... en dan vergeten we bijna te vertellen, dat het ook een prachtige plek is voor het spotten van allerlei soorten vogels. Een aanrader is de dieren te gaan spotten vanaf het water! Overnachting op een camping (met openbare sanitaire voorzieningen) (reistijd ± 4 - 5 uur).

Dag 8: Zululand
Vroeg op om te vertrekken naar the Valley of the Thousand Hills, het hart van Zulu land gelegen in de provincie Kwa-Zulu Natal. Hier maken we kennis met de gebruiken en leefgewoontes van de Zulu's. We zullen hier getrakteerd worden op een traditionele maaltijd met zang en dans. Een dag vol mystiek en magie van Afrika. Overnachting in een traditionele Zulu hut (reistijd ± 2 - 3 uur).

Dag 9: Durban
Na het laatste ontbijt samen en de boel opgeruimd te hebben, verlaten we de Zulu cultuur en gaan op weg naar Durban. We zullen daar laat in de middag arriveren. Deze op drie na grootste stad in Zuid-Afrika is de grootste havenstad van dit land. Durban is een smeltkroes van verschillende culturen. Vele IndiĆ«rs, Zulu's en Engelsen besloten zich hier te vestigen en zorgen voor een prettige atmosfeer in deze stad. Naast de prachtige stranden is er ook een sprankelend uitgaansleven, prachtige shoppingmalls en mooie architectuur. In de kleurrijke Indiase wijk vindt u veel terug van de Moslim en Hindoe cultuur. (reistijd ± 2- 3 uur).



Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten