maandag 2 april 2012

5 daagse daagse safari te voet in het Krugerpark (reisnr. ER 015)

Een 5 daagse avontuurlijke safari te voet. U trekt door de bush van het Kruger Park, zoals de stammen van weleer. Sporen lezen, spanning voelen en onverwachtse ontmoetingen met de natuur en haar bewoners.

Dag 1: Johannesburg - Tented Camp
Vandaag wordt u vroeg opgehaald in Johannesburg indien u de reis inclusief transfer wilt boeken. Geef ons door waar u verblijft s.v.p. en u wordt zo mogelijk bij uw accommodatie opgehaald.
De transfer is niet in de genoemde prijs inbegrepen. zie niet inbegrepen. U rijdt vervolgens in ca. 5 uur naar de ingang van het Park. Hier ontmoet u uw ranger, die u in de Bush Pub opwacht. Hij bespreekt de nodige formaliteiten met u en u gebruikt hier ook de lunch. Na de lunch vertrekt u meteen met een open safari jeep naar uw kamp. U maakt kennis met alle kamp gewoontes, uw mede avonturiers en krijgt daarna uw diner. Daarna is het tijd om te gaan slapen bij de geluiden van de wildernis.


Dag 2-4: Tented Camp
Vroeg in de morgen na een kop koffie of thee met wat rusks is het meteen tijd voor actie. In de koele ochtend lucht vertrekt u direct vanuit het kamp te voet, of eventueel een korte rit per jeep, om de eerste wandeling te maken. Uw ranger zal uitleg geven over spoor lezen en u leren hoe u kunt zien, welke dieren uw pad eerder hebben gelopen. Het vroege ochtend uur en de spanning om temidden van het wild te lopen en dit proberen te ontdekken is direct al een onvergetelijke ervaring. Uitleg over bomen, bloemen, insecten en vogels is steeds onderwerp van gesprek. Na terugkomst wacht er een flink ontbijt op u, waar u ongetwijfeld aan toe zult zijn.
Daarna even ontspanning op het warmst van de dag en na de lunch is het weer tijd om er op uit te gaan. Dit keer per jeep en daarna wandelt u verder om een ander stuk van het wildpark te verkennen. Vervolgens weer per jeep om een plek te zoeken, waar de zonsondergang als een waar spektakel temidden van de natuur wordt beleefd.

Als de nachtdieren tot leven komen gaat u terug naar het kamp. Onderweg zal de ranger af en toe wat van deze nachtdieren in de schijnwerpers proberen te vangen. Na deze nachtelijke tocht wacht wederom een lekker diner en een brandend kampvuur u op. Daarna zult u geen moeite hebben heerlijk te slapen in uw tent, omringd door de geluiden van de wildernis die al een beetje vertrouwd raken inmiddels.
Dag 5: Tented Camp - Johannesburg
Dit is de laatste dag in het kamp, maar voor u teruggaat maakt u eerst nog een wandeltocht. U zult verbaasd zijn hoeveel kennis u heeft opgedaan de afgelopen dagen om zelf de natuur te kunnen lezen. Na het ontbijt vertrekken we naar de Bush pub voor de laatste formaliteiten. Vervolgens komt u weer terug in de bewoonde wereld en wordt u terug gebracht naar uw overnachting adres in Johannesburg ( transfer niet inbegrepen en apart opgeven bij boeking). Een unieke ervaring rijker!

Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten