maandag 2 april 2012

17 daagse groepsreis "fascinerend Zuid-Afrika" (reisnr. ER S216) (SAa17)

Een ongekende variƫteit aan landschappen komt u tijdens deze reis tegen: van het eeuwig groene fynbos tot fraaie berglandschappen, van mangrovewouden tot weidse savannes vol groot wild.

In het Kruger Nationaal Park gaat u op zoek naar groot en klein wild. U ontdekt zebra's en impala's en ziet olifanten en giraffes tussen de schaduwrijke acacia's lopen. Ook de Wild Coast, een nog relatief onaangetast stukje paradijs en het koninkrijk Swaziland zijn in het reisprogramma opgenomen.


Dag 1: Panorama Route (L, D)
Rond 6.30 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Johannesburg richting de Panorama Route in de provincie Mpumalanga. U komt langs de Bourkes Luck Potholes, God's Window en Pelgrim's Rest. We overnachten in Graskop in chalets met gedeelde badkamer. (reistijd: +/- 5-6 uur)

Dag 2 - 3: Kruger National Park (O, L, D)
De komende 2 dagen staan in het teken van het spotten van de Big 5. We gaan o.a. op zoek naar het moeilijk te vinden luipaard, de koning van de dieren en de gigantische olifant. In de ochtend en in de namiddag nemen we u mee op gamedrives. Onze professionele gidsen zullen u alles vertellen over de flora en fauna gedurende uw tijd in de bush. U kunt ook een night drive maken in een open 4x4 op zoek naar de nachtdieren (niet inbegrepen).

U overnacht 2 nachten in het Kruger Park in een tented lodge of een chalet met gedeelde badkamer. (reistijd: 2 uur). De game drives duren ca. 3 uur)

Dag 4: Koninkrijk Swaziland (O, L, D)
Houdt uw paspoort gereed, want vandaag gaat u het koninkrijk Swaziland bezoeken. Op weg naar de bergen rijdt u door een gebied met vele boomgaarden. U overnacht in het Malalotja Natuurreservaat. 's Avonds kunt u heerlijk relaxen rondom het kampvuur. 1 overnachting in een cabin in het Malalotja Reservaat met gedeelde badkamer. (reistijd: 4 uur) .

Dag 5 - 6: Zululand ( O, L, D)
Vandaag keren we terug naar Zuid-Afrika en gaan richting Zululand. Onderweg bezoeken we nog een traditioneel dorpje in Swaziland nabij Mbabane. We bezoeken tevens het stalletje van een sangoma en leren meer over de trotse Zulu cultuur door kennis te maken met de lokale bevolking. Ons einddoel voor vandaag is Mkuzi Game Reserve. Dit is de thuisbasis is voor de bedreigde zwarte neushoorn. De volgende dag geniet u van een vroege game drive en in de namiddag snuift u wederom ultuur op in een echt Zulu dorpje. 2 overnachtingen in Mkuzi Game Reserve in chalets met gedeelde badkamers. (reistijd: 4 uur ).


Dag 7 - 8: Drakensbergen (O, L, D)
Ervaar de grootsheid van de Drakenbergen of Ukhahlamba "Barrier of Spears" bergen. We overnachten aan de voet van de berg. Er is tijd om te wandelen, rotstekeningen te bekijken en te zwemmen in de kristalheldere stroompjes.

2 overnachtingen in chalets of cottages met gedeelde badkamers. (reistijd: 7 uur).

Dag 9 - 10: Wild Coast (O, L, D)
De Wild Coast is een nog relatief onaangetast stukje paradijs in Zuid-Afrika. Er zijn lange ongerepte stranden, open vlaktes en bossen. We overnachten op loopafstand van het strand. De volgende dag is ter vrije besteding. U kunt het gebied verkennen of ontspannen op het strand. Optioneel kunt u quad bikes rijden, vissen op de oceaan of wandelen door het dorp. 2 overnachtingen in chalets of guesthouse met gedeelde badkamers. (reistijd: 9 uur - een lange dag).

Dag 11: Addo Elephant National Park (O, L, D)
Het Addo Elephant park werd opgericht in 1931 om de laatste 11 wilde olifanten voor uitsterven te behoeden. Vandaag de dag lopen er ongeveer 350 olifanten rond in het park. Het park is thuis voor de zwarte neushoorn, kaapse buffel, leeuw, luipaard en vele andere kleine zoogdieren en vogels. De middag en ochtend game drives zijn inbegrepen. Optionele activiteit is een nacht game drive in een open 4x4. 1 overnachting in het Addo Elephant Park in een chalet met eigen badkamer. (reistijd: 7 uur).

Dag 12 - 13: Knysna / Tsitsikamma (O)
De komende 2 dagen blijven we in een lodge resort in Knysna, welke aan de lagune gelegen is. Een dagtrip staat gepland naar de monding van de Storms Rivier waar we naar de kloof en langs de rotsachtige kust wandelen. Het Tsitsikamma national Park kent een spectaculaire kustlijn en prachtige landschappen. Er is ook een optie om de hoogste bungee jump te maken van Zuid-Afrika (niet inbegrepen). U kunt 's avonds genieten van verse vis in een van de restaurants in Knysna (niet inbegrepen). 2 overnachtingen in Knysna in een chalet met gedeelde badkamer. (reistijd: 5 uur).

Dag 14: Hermanus (O, L)
Vanaf de kust bij Hermanus kunt u (in het seizoen van juli tot december) de walvissen zien. In de namiddag zullen we langs de mooie kustlijn wandelen alvorens we zullen dineren in een van de lokale restaurants (niet inbegrepen).

1 overnachting in een guesthouse met eigen badkamer. (reistijd: 7 uur).

Dag 15 - 16: Kaapstad (O)
Kaapstad is een van de meest indrukwekkende steden ter wereld met de Tafelberg als centraal punt in de stad en de oceaan aan de andere kant. Op weg naar Kaapstad bezoeken we de historische stad Stellenbosch, gelegen in de bekende Kaapse wijnlanden. We stoppen voor een wijnproeverij (kosten niet inbegrepen) en een tour door de wijnkelder. De 'moederstad' heeft diverse attracties: Kaappunt, de haven van Houtbaai, beroemde stranden en het V&A waterfront. Een entree bij Boulders Beach om de pinguin kolonie te zien is inbegrepen. Een bezoek aan Robben Eiland, een eventuele duik met de haaien en lunches en diners zijn niet inbegrepen. 2 overnachtingen in een guesthouse in Kaapstad met eigen badkamer. (reistijd: 2 uur).


Dag 17: Kaapstad (O)
In de ochtend gaan we de Tafelberg op, om te genieten van spectaculaire uitzichten over Kaapstad. Het einde van de reis is in zicht. Rond 18.00 uur neemt u afscheid van uw reisgezelschap. U keert terug naar Nederland of u verlengt uw reis nog met een aantal dagen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Klik hier voor meer inligting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten