maandag 2 april 2012

14 daagse reis strand en safari door het noorden van Zuid-Afrika en Mozambique (reisnr. ER S217) (MOa14)

Deze 14 daagse reis door het noorden van Zuid-Afrika en Mozambique is bijzonder geschikt voor diegene die van avontuur, natuur, safari en strand houdt......

U start en eindigt in Johannesburg en bezoekt o.a. het Kruger Park, Swaziland, KwaZulu Natal en Mozambique. U reist per adventure truck of minibus.

Dag 1 - 2 : Zululand (1 x O, 1 x L, 2 x D)
Rond 6.30 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Johannesburg richting het hart van KwaZulu Natal, waar we in het Mkuzi Game Reservaat verblijven. Het Mkuzi Game Reservaat is een thuis voor de bedreigde zwarte neushoorn. Samen met uw gids zult u in het reservaat op zoek gaan naar de wilde dieren. U overnacht 2 nachten in het Mkuzi Game Reservaat in een chalet of tented lodge. (reistijd: ca. 7 ½ uur).



Dag 3 - 5 : Kosi Bay (3 x O, 3 x L, 3 x D )
Kosi Bay natuurreservaat kent o.a. riviermondingen, mangroves, duinen, bossen en meren, welke we te voet en te kajak zullen ontdekken. In het seizoen (november - januari) leggen de Leatherback schildpadden hun eieren op het strand. U bezoekt o.a. de riviermonding van Kosi Bay om te snorkelen (masker en snorkel kunnen gehuurd worden bij de lodge) en u kunt de lokale vissers zien werken in de monding van de rivier. Een lokale gids zal u het dorp te voet laten zien, waar u de lokale Zulu bevolking zult ontmoeten en zult kennismaken met hun cultuur en gebruiken. 3 overnachtingen in chalets. (reistijd: ca. 2 ½ uur).

Dag 6: Koninkrijk Swaziland (O, L, D)
U vertrekt vandaag naar het kleine koninkrijk Swaziland. Houdt uw paspoort gereed, want u gaat echt een grens over. U overnacht 1 nacht in het Hlane Natuurreservaat.

Samen met een lokale ranger gaat u in een 4x4 op zoek naar de neushoorn, de olifant en vele vogelsoorten. (reistijd: 6 uur).


Dag 7 : Maputo ( O, L)
Vandaag reizen we verder naar Mozambique. We gaan via de Namaacha grenspost het land binnen en reizen richting Maputo, voorheen Lourenço Marques genoemd. Hier ontmoeten de Portugese en Afrikaanse cultuur elkaar in een mengsel van verse vis en levendigheid. Geniet van de vers gevangen vis in een lokaal restaurant (niet inbegrepen). 1 overnachting in een hotel of guesthouse in Maputo met gedeelde badkamer. (reistijd: 1 ½ uur).

Dag 8 - 10 Inhambane (1 x diner voor eigen kosten bij lokaal restaurant)
De Arabische invloeden vanuit de tijd waarin slaven, ivoor, goud en specerijen werden verhandeld, zijn nog steeds te vinden in Inhambane. Ontdek deze stad en zijn 200 jaar oude kathedraal, alvorens u richting uw accommodatie gaat in Praia de Barra onder de palmen op het strand. U kunt hier scuba duiken, quad biken en varen met een dhow (niet inbegrepen). 3 overnachtingen in Casitas/chalets. (reistijd: 7 uur).

Dag 11: Bilene (O, L)
We rijden zuidwaarts langs de kust richting Bilene, gelegen aan de oever van de Uembje lagune. De lagune is 8 kilometer breed en 27 kilometer lang met helder water en witte zandstranden. De middag heeft u vrij te besteden om bijvoorbeeld te gaan kajakken of snorkelen (niet inbegrepen) of te zwemmen in de ondiepe kalme wateren. 1 overnachting in Casitas/chalets met gedeelde badkamers. (reistijd: 5 uur).

Dag 12 - 13 Kruger National Park (O, L, D)
De komende 2 dagen staan in het teken van het spotten van de Big 5. We gaan o.a. op zoek naar het moeilijk te vinden luipaard, de koning van de dieren en de gigantische olifant. In de ochtend en in de namiddag nemen we u mee op gamedrives. Onze professionele gidsen zullen u alles vertellen over de flora en fauna gedurende uw tijd in de bush. U kunt ook een night drive doen in een open 4x4 op zoek naar de nachtdieren (niet inbegrepen) . U overnacht 2 nachten in het Kruger Park in een tented lodge of een chalet. (reistijd: 6 uur + 3 x game drives van 3 uur).


Dag 14: Johannesburg (O, L)
U geniet nog van een laatste game drive alvorens we terugkeren naar Johannesburg. Uw reis eindigt rond 18.00 uur. (reistijd: 7 uur).
U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugreis of u kunt uw reis nog verlengen indien gewenst. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Klik hier voor meer inligting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten