donderdag 29 maart 2012

13 daagse wandelsafaridoor het noorden van Zuid-Afrika (reisnr. ER S215) (JJa13)

U start en eindigt in Johannesburg en bezoekt o.a. het Kruger Park, Swaziland, KwaZulu Natal en de Drakensbergen. U reist per adventure truck of minibus.
Het gezelschap bestaat uit een kleine groep van minimaal 4 en maximaal 12 personen. Persoonlijke aandacht is daarom ruimschoots aanwezig.
De leeftijd van de avontuurlijke deelnemers ligt gemiddeld tussen de 25 en 60 jaar, maar alle leeftijden zijn welkom. Uiteraard is een goede conditie vereist voor het wandelen.




Dag 1: Panorama Route (L, D)
Rond 6.30 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Johannesburg richting de Panorama Route in de provincie Mpumalanga met de Bourke's Potholes, Blyde River Canyon, God's Window en Pelgrim's Rest. We overnachten in Graskop in chalets. (reistijd: ca. 5-6 uur)

Dag 2: Blyde River Canyon (B, L, D)
Vandaag ontdekken we de Blyde River Canyon te voet. Een fascinerende wandeling door een schitterend natuurgebied. Overnachting wederom in Graskop.


Dag 3 - 4: Kruger National Park (O, L, D)
De komende 2 dagen staan in het teken van het spotten van de Big 5. We gaan o.a. op zoek naar het moeilijk te vinden luipaard, de koning van de dieren en de gigantische olifant. In de ochtend en in de namiddag nemen we u mee op gamedrives. Onze professionele gidsen zullen u alles vertellen over de flora en fauna gedurende uw tijd in de bush. U kunt ook als extra een night drive maken in een open 4x4 op zoek naar de nachtdieren (niet inbegrepen).
U overnacht 2 nachten in het Kruger Park in een hut. U maakt 3 x game drives van ca. 3 uur. (reisduur van Graskop naar Krugerpark ca. 2 uur).

Dag 5 - 6: Koninkrijk Swaziland (O, L, D)
In de ochtend maakt u eerst nog een game drive en dan vertrekt u naar koninkrijk Swaxiland. Houdt uw paspoort gereed, want u gaat echt een grens over. Op weg naar de bergen rijdt u door een gebied met vele boomgaarden. U overnacht 2 nachten in het Malalotja Natuurreservaat. Op dag 6 verkent u dit ongerepte gebied te voet. De bevolking van Swaziland heeft een rijke culturele geschidenis. U bezoekt diverse marktjes en er is tijd om te shoppen in Malelane. 2 overnachtingen in een cabin in het Malalotja Reservaat (reistijd: 4 uur)


Dag 7 - 9: St Lucia ( 3 x O, 2 x L, 1 x D)
Vandaag keren we terug naar Zuid-Afrika en rijden naar Zululand. Onderweg bezoeken we nog een traditioneel dorpje en leren zo meer over de trotse Zulu cultuur door kennis te maken met de lokale bevolking.

Onze uitvalsbasis voor de komende 3 nachten is St. Lucia met zijn wetlands. Dit park is werelderfgoed en heeft een geweldige combinatie van meren, subtropische kust, bossen en wild. We zullen 1 dag doorbrengen in het Hluhluwe Natuurreservaat, waar het beschermen van de neushoorn de hoogste prioriteit heeft. U heeft ook 1 dag vrij te besteden om St. Lucia te verkennen. U kunt hier op eigen gelegenheid kajakken of de nijlpaarden bekijken per boot (niet inbegrepen) (reistijd: 6 uur).

Dag 10: Battlefields ( O, L)
We verlaten de kust op weg naar de groene heuvels en valleien van Zululand naar het kleine dorpje Dundee. Hier zijn diverse veldslagen uitgevochten tussen de Zulus, Britten en de Boeren. We bezoeken o.a. Rourkes Drift, Islandwana Battlefields en het Tulana museum. 1 overnachting in Dundee in een guestlodge. (reistijd: 5 uur).

Dag 11 - 12: Drakensberg (O, L, D)
Ervaar de grootsheid van de Drakensbergen of Ukhahlamba "Barrier of Spears" bergen. We overnachten aan de voet van de berg. Vandaag zult u een groot deel van de dag wandelen en zwemmen in de kristalheldere stroompjes. Onze lodge is een fantastische plek om bij te komen aan het einde van deze reis. (reistijd: 3 uur)

Dag 13: Johannesburg (O, L)
U heeft de ochtend om vrij te besteden en kunt nog wandelen in de bergen alvorens we terugkeren naar Johannesburg. Uw reis eindigt rond 18.00 uur. (reistijd: 5 uur).
U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugreis of u kunt uw reis nog verlengen indien gewenst. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten