vrijdag 23 maart 2012

7 daagse Adventure Truck reis "Zuid-Afrika panorama" (resinr. ER N205) (NAJD)

Zuid-Afrika wordt niet voor niets de wereld in een land genoemd. U vind hier alles wat u als toerist maar kunt wensen. Een spectaculair dierenrijk, schitterende landschappen, vriendelijke mensen en een prettig klimaat.
Tijdens deze korte maar complete reis zult u overweldigd worden door de pracht van de Panoramaroute en op zoek gaan naar de Big Five in diverse wildparken. U waant zich ver terug in de tijd in het mooie Swaziland en zult genieten en tot rust komen in de unieke omgeving van het Isimangaliso Wetland park.



Dag 1: Panorama Route (L, D)
Rond 8.00 uur in de ochtend vertrekken we vanuit Johannesburg richting de mooie Panorama Route met bezienswaardigheden als de Bourke's Potholes, Blyde River Canyon, Three Rondavels, God's Window en Pilgrim's Rest. We rijden door richting het Krugerpark, waar we 1 nacht verblijven in de Timbavati Lodge (reistijd: +/- 9 uur).

Dag 2-3: Timbavati (O, D)
Vroeg op vandaag om het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centrum te bezoeken, waar dieren worden voorbereid om weer terug te keren in het wild. Dit is een geweldige gelegenheid om sommige speciale diersoorten van dichtbij te bekijken. Vervolgens rijden we verder richting het wereldberoemde Kruger Park, waar we de komende 2 dagen het zuidelijke deel gaan verkennen op zoek naar de BIG 5 vanuit onze verhoogde truck. 2 overnachtingen in Skukuza of een ander SAN parks campsite (reistijd: +/- 4 uur).

Dag 4-5: Swaziland - Mlilwane Wildlife Sanctuary (O, L, D)
Na een laatste game drive verlaten we het Kruger Park. Houdt uw paspoort gereed, want we gaan de grens over naar koninkrijk Swaziland. U verblijft 2 nachten in het Mlilwane Nature Reserve (4560 ha) in een beehive. Mlilwane betekent Klein Vuur. Omdat hier geen roofdieren zijn, kunt u heerlijk de omgeving te voet verkennen met een gids. Ook zullen de lokale bewoners hun traditionele dans voor u opvoeren na het diner (reistijd: +/- 6 uur).

Dag 6: Isimangaliso (Greater St Lucia) Wetland Park (O, L, D)Wederom krijgt u een stempel in uw paspoort omdat we Swaziland al weer verlaten en teruggaan naar Zuid-Afrika richting de warme Indische Oceaan. U verblijft in Lake St. Lucia Villas in een gedeeld appartement.

Aan het einde van de middag rijdt u naar het Isimangaliso Wetland Park en kunt u relaxen tijdens een sunset cruise op de lagune. Dit gebied, beschermd door UNESCO, is erg gevarieerd en heeft stranden, meren, koraalriffen, wetlands en bossen, die samen een grote hoeveelheid aan diersoorten huisvesten, zowel in het water als op het land. Een uniek gebied (reistijd: +/- 5 uur).


Dag 7: Hluhluwe - Imfolozi Game Reserve en Durban (O)
Vanochtend gaan we vroeg op pad naar het Hluhluwe/Imfolozi Game Reserve voor een game drive met een ranger. Het Reserve is het enige park door de staat gerund wordt in de provincie KwaZulu-Natal. U kunt hier met een beetje geluk ook de Big 5 spotten. Het park heeft de grootste populatie witte neushoorns ter wereld, dankzij een grootschalig instandingshoudings project.


Klik hier voor meer inligting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten