maandag 19 maart 2012

14 daagse reis per adventure truck door Noorden van Zuid-Afrika en inclusief bezoek aan Mozambique (reisnr. ER N201) (NAJMJ)

Combineer het beste van 3 Afrikaanse landen in deze reis door Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique. U gaat op safari in de mooiste wildlife parken, geniet van witte stranden en een azuurblauwe zee in Mozambique en maak kennis met de traditionele bevolking en het dierenrijk van Swaziland.


Dag 1: Johannesburg - Swaziland (L, D)
Vroeg in de ochtend vertrekken we vanuit Johannesburg via de provincie Mpumalanga richting het koninkrijk Swaziland, het kleinste land op het zuidelijk halfrond. Nadat we de grens zijn overgegaan, komen we in het Hlane Royal National Park, een immens natuurreservaat en thuis voor de leeuw, olifant en witte neushoorn. Hlane betekent 'wilderness' en is Swazilands grootste beschermde natuurgebied (30.000 ha). 2 overnachtingen in Hlane National Park. (reistijd +/- 10 uur)



Dag 2: Hlane Royal National Park (O, L, D)
Hlane was oorspronkelijk het prive jachtgebied van de koninklijke familie van Swaziland, maar is nu onder beheer van Biggame Parks. De leeuwen lopen niet vrij rond en het is dus mogelijk voor u om het park te voet te ontdekken. Ook zullen de lokale bewoners hun traditionele dans voor u opvoeren.

Dag 3: Mozambique - Praia do Tofo (O, L, D)
We gaan de grens over met Mozambique en terwijl we in noordelijke richting rijden, schiet het mooie landschap aan u voorbij. Praia do Tofo is onze overnachtingsplaats voor de komende 2 nachten. U kunt hier relaxen op de witte stranden of gaan duiken en snorkelen. Tofo heeft veel te bieden, maar is vooral geliefd vanwege de prachtige onderwaterwereld. 2 overnachtingen bij Bamboozi Beach Lodge. (reistijd +/- 10 uur)

Dag 4: Praia do Tofo (O, L, D)
In het seizoen is Tofo een van de beste plekken ter wereld om de Whale Shark te zien, 's werelds grootste vis. U heeft vandaag de hele dag vrij, dus u kunt gaan snorkelen, kajakken, vissen, scuba duiken of heerlijk relaxen op de stranden.

Dag 5: Vilanculos (O, L, D)
De Bazaruto Archipel is de belangrijkste bestemming van Mozambique en u zult ondervinden waarom. Een beschermd gebied, waar het onderwater leven spectaculair is. Door te gaan snorkelen kunt dit het beste ontdekken. Op weg naar Vilanculos zullen we nog stoppen bij de lokale markt om op jacht te gaan naar souvenirs. 1 overnachting bij Smugglers. (reistijd +/- 7 uur)

Dag 6: Bazaruto Archeipelago National Park Excursion (O, L, D)
Vandaag staat de Bazaruto excursie op het programma (inbegrepen). U vaart op een traditionele Afrikaanse Oostkust boot genaamd de Dhow. We zeilen naar de eilanden en hebben de gelegenheid om te snorkelen, zwemmen en relaxen gedurende 2 dagen. De Bazaruto is een van Zuidelijk Afrika's grootste zee-parken. We verblijven in een kleine B&B op een van de eilanden.



Dag 7: Bazaruto Archeipelago National Park Excursion (O, L, D)
De 2e dag van de zee-excursie staat wederom in het teken van het kristal heldere water van de Indische Oceaan en zijn onderwater leven. Als het weer het niet toelaat om terug te varen met de Dhow zullen we een meer conventionele boot gebruiken. 1 overnachting bij Smugglers.

Dag 8 / 9: Inhambane (O, L, D)
Een rit door kokosnoot plantaties brengt u naar de oude Portugese nederzetting, Inhambane. Het kustgebied is erg rustig en heeft mooie stranden. Er zijn diverse activeiten te doen op deze plek. 1 overnachting bij Palm Grove Lodge. (reistijd +/- 6 uur)

Dag 10: Maputo (O, L)
In Maputo - de hoofdstad van Mozambique - maken we een stadstour, waarbij u onder andere het Fort of Nossa Senhora da Conceiao en het centrale station te zien krijgt. 1 overnachting in Casa Lisa. (reistijd +/- 7 uur)

Dag 11 / 12: Zuid-Afrika - Kruger National Park
Vandaag rijden we terug naar Zuid-Afrika en bezoeken het wereldberoemde Kruger Park, waar we de komende 2 dagen het zuidelijke deel gaan verkennen op zoek naar de BIG 5. 2 overnachtingen in Skukuza of een ander SAN parks restcamp. (reistijd: +/- 3 uur)

Dag 13: Timbavati (O, L, D)
Vroeg op vandaag om het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centrum te bezoeken. Hier worden dieren die tijdelijk verzorgd zijn voorbereid om weer terug te keren in het wild. In de avond wordt er voor ons gedanst en gezongen door een lokale Zuid-Afrikaanse groep en genieten we van typisch Zuid-Afrikaans eten. 1 overnachting bij Timbavati Safari Lodge. (reistijd: +/- 2 uur)

Dag 14: Panorama Route - Johannesburg (O, L)
Na een onbijt gaan we richting de Panorama Route. We bezoeken o.a. de Bourke's Potholes, God's Window en Blyde River Canyon. De tour eindigt in Johannesburg. (reistijd: +/- 9 uur)


Voor meer informatie klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten