maandag 5 maart 2012

8 daagse luxe privé rondreis Kaapse Pracht (reisnr. ER 167)

Een comfortabele rondreis per auto, waarbij u gereden wordt en niet steeds uw koffer hoeft in en uit te pakken. U verblijft in een 4 sterren guesthouse in de buurt van Somerset West of Stellenbosch gedurende 7 nachten.


Dag 1: Amsterdam - Kaapstad
Aankomst in Kaapstad. Bij aankomst wordt u welkom geheten door uw reisleider en vertrekt u naar een vier sterren guesthouse in de omgeving van Somerset West of Stellenbosch. U verblijft hier 7 nachten op basis van logies en ontbijt.



Dag 2: Kaapstad
U neemt de tijd om te acclimatiseren en Kaapstad te bezoeken. Velen voor u raakten al in de ban van deze fotogenieke stad. De combinatie van wereldstad, de oceaan met op de achtergrond de Tafelberg is uniek. U kunt met de kabelbaan naar het plateau van de Tafelberg en het sfeervolle Victoria & Albert Waterfront bezoeken.  

Dag 3: Hermanus en Franschhoek
Hermanus is een gezellig kustplaatsje met een drukbezochte weekendmarkt. Indien u in het seizoen bent (september tot en met november) kunt u wellicht de walvissen spotten. U rijdt via een fraaie pas de route naar Franschhoek. Dit plaatsje ligt in de mooiste wijnvallei van de westelijke Kaapprovincie. Het gebied is in de 16e eeuw toegewezen aan de Franse Hugenoten en zij zijn de grondleggers van de bloeiende Zuid-Afrikaanse wijnindustrie.

Dag 4: Robbeneiland en Kirstenbosch botanische tuinen
Vandaag kunt u een aantal bijzondere excursies maken. Wat denkt u van een boottocht naar Robbeneiland. Hier bevindt zich de gevangenis, waar o.a. Nelson Mandela gevangen heeft gezeten.(reserveren in seizoen gewenst!). Een andere mogelijkheid is het bezoeken van de botanische tuinen van Kirstenbosch. Indien u dit op een zondag doet (in de periode eind november tot medio maart) kunt u een openlucht concert meemaken. Ook hiervoor dient u tijdig te reserveren.

Dag 5: Paarl en Tulbagh
U gaat vandaag het wijngebied verkennen en Paarl bezoeken. Dit stadje is met name bekend vanwege het feit dat de Afrikaanse taal hier ontwikkeld en officieel erkend is. Hier staat ook het monument voor de Afrikaanse taal. U volgt de pittoreske wijnroute in noordelijke richting, waar u in het knusse Tulbagh een prachtig voorbeeld vindt van de typische Kaap Hollandse architectuur. U kunt hier ook een wijnproeverij bezoeken. Tulbagh is bij een aardbeving in 1967 geheel verwoest maar prachtig in oude glorie hersteld. Tip: ga lunchen bij Paddagang restaurant.

Dag 6: Kaap de Goede Hoop
Startend in Kaapstad rijdt u langs de Atlantische kant van het schiereiland richting Camps Bay, schitterend gelegen aan de voet van de Twaalf Apostelen. In Houtbaai kunt u naar de robbenkolonie op een eilandje voor de kust. Na het bezoek aan de zeeleeuwen gaat de tocht verder over de Chapman's Peak Drive, een van 's werelds mooiste kustroutes, waarbij u uiteindelijk arriveert bij het natuurgebied van Kaap de Goede Hoop. Het zogenaamde fijnbos is uniek in de wereld. Kaap de Goede hoop is ook bekend vanwege het feit dat de Indische en Atlantische Oceaan hier samenkomen. Voordat u terugrijdt naar uw hotel bezoekt u misschien nog de pinguïnkolonie bij Boulder's Beach.

Dag 7: Stellenbosch
Stellenbosch is één van de oudste en best bewaarde steden van Zuid-Afrika. De stad beschikt over een groot aantal historische gebouwen van Nederlandse, Gregoriaanse en Victoriaanse architectuur. Deze gebouwen staan in de schaduw van prachtige eiken. De mooiste gebouwen vindt u in de Dorpsstraat rond het dorpsplein en in het plaatselijke openluchtmuseum. De aanwezigheid van de vele studenten geeft Stellenbosch een levendig karakter. U kunt een aantal musea bezoeken, maar ook lekker op een terrasje neerstrijken.

Dag 8: Kaapstad
De laatse dag allweer. Indien u gekozen heeft voor KLM vluchten heeft u de gehele dag nog om van alles te ondernemen in/rond Kaapstad. De KLM vlucht vertrekt namelijk pas laat in de avond.
U wordt in de loop van de avond naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht terug naar Nederland.

Voor meer inligting klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten