vrijdag 9 maart 2012

4 daagse kind vriendelijke safari in het malariavrije Waterberg (reisnr. ER 190)

Waterberg Bushveld Retreat is een charmant wildpark, dat natuurbeleving combineert met aangenaam comfort voor een betaalbare prijs. Dit Private Game Reserve van 430 hectare ligt ca. 300 kilometer ten noorden van Johannesburg in de provincie Limpopo bij het dorpje Vaalwater in het hart van de malaria vrije 'Waterberg Biosphere'.


Dag 1: Aankomst op Waterberg Bushveld Retreat, braai en peuselhappies
De standaard check-in tijd is 14:00, maar als de accommodatie de nacht ervoor niet bezet is geweest is het mogelijk om eerder in te checken. Dit kan vooraf met ranger Stefan overlegd worden.



Dag 2: Ontbijt, 'Ranger's Programma' op Bushveld Retreat en diner
Er wordt wel gezegd, dat een dag in de bush je leven kan veranderen. Deelname aan 'The Ranger's Program' vergroot voor altijd het inzicht in de dierenwereld en de liefde voor de natuur. Er zijn drie redenen die dit programma onvergetelijk maken:

• de charme van Bushveld Retreat,
• de kennis en ervaring van ranger Stephan Visser,
• en de manier waarop u dit programma beleeft.

Waterberg Bushveld Retreat is een parel in de wildernis waar de stilte weldadig is. Zebra's, giraffen, kudu's en wildebeesten lopen vrij rond in dit reservaat. Er zijn geen roofdieren in het park, dus u kunt veilig wandelen tussen de antilopen en genieten van het typische savanne landschap. Het park heeft drie sterren en is in Nederlandse handen. Op Bushveld Retreat bent u gast van de natuur.

Ranger Stephan Visser is uw gids. Stephan werd geboren in de natuur, groeide er op en is zijn hele leven werkzaam in de natuur. Hij is een professionele ranger en heeft meer dan veertig jaar ervaring met wilde dieren en het leven in de wildernis. U kunt hem alle vragen stellen en meestal zult u versteld staan van de antwoorden. De natuur is veel geraffineerder dan de meeste mensen vermoeden.

The Ranger Program'The Ranger's Program' is een programma op Bushveld Retreat dat bestaat uit drie ontmoetingen met de natuur per dag: een direct na zonsopgang, een laat in de morgen voor de lunch en een bij zonsondergang. Iedere sessie duurt ongeveer 2 uur.

De ranger vertelt elke keer over een bepaald onderwerp afhankelijk van de situatie, het seizoen en uw belangstelling. Het kan gaan over het gedrag van dieren, de functie van planten en bomen, de trek van vogels, de geologie van de Waterberg, of het leven van insecten en reptielen. Het onderwerp kan toegelicht worden tijdens een wandeling in de bush, een game drive of onder de 'lapa', een plek onder een rieten dak.

Dag 3: Ontbijt, game drive in een Big Five wildreservaat en diner op Bushveld Retreat
Iedere reiziger die Zuid Afrika bezoekt wil een glimp opvangen van de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, neushoorn en buffel. Vandaag gaat u met een ervaren ranger op pad in het Welgevonden game reserve. U rijdt in uw eigen auto naar het park (ongeveer 45 minuten rijden), waarna u van 08:00 tot 14:00 in een safari jeep door het park rondgereden wordt. De tijd kan eventueel in overleg aangepast worden aan uw eigen wensen.

Dag 4: Vertrek na ontbijt
Check-out is om 11:00. Het is mogelijk uw bagage bij de receptie achter te laten en op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen. Een leuke uitstapje in de buurt: een bezoek aan de Welfare Society in Vaalwater. Het is ook mogelijk om nog een extra sessie met de ranger te boeken. Kosten R 450. Er is gelegenheid om te douchen voor u uw reis vervolgt.




Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten