dinsdag 31 januari 2012

24 daagse auto rondreis van Mpumalanga naar "die Kaap" (reisnr. ER 123)

Maak kennis met Zuid-Afrika en ervaar de diversiteit van dit prachtige land. Geniet van Krugerpark, Swaziland, St. Lucia, Wetlands, Drakensbergen, de Kleine Karoo en de Wijnlanden om te eindigen in wereldstad Kaapstad.  


Dag 1:
Vertrek vanaf Amsterdam naar Johannesburg per KLM (vluchten niet inbegrepen in de prijs). Transfer naar uw eerste overnachtingsadres in Johannesburg. Overnachting op basis van logies en ontbijt in B&B nabij de luchthaven of gelijkwaardig.

 

Dag 2 & 3:
Uw huurauto wordt bij uw accommodatie bezorgd. Uw reis kan beginnen! U vertrekt vandaag richting Hazyview. Deze plaats ligt mooi centraal ten opzichte van het Krugerpark, maar is ook een uitstekend uitgangspunt om de Panoramaroute te verkennen. Twee overnachtingen in b.v. Tatenda guesthouse of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt.
In de algemene informatie kunt u meer lezen over de provincies Mpumalanga en Limpopo.

Dag 4:
Vandaag vertrekt u richting het zuiden van het Krugerpark. U kunt zowel door het Krugerpark reizen als langs de westkust van het Krugerpark. Uw overnachting is gepland in het Marloth park in b.v Needles lodge of gelijkwaardig. U verblijft hier op basis van logies, ontbijt en diner. De niet gevaarlijke wilde dieren lopen vrij rond in de tuin van het guesthouse, een bijzondere ervaring!
 

Dag 5:
Vandaag verlaat u Zuid-Afrika voor een klein reisje naar Swaziland. U gaat via een prachtige route - de Pigg's Peak, waar de plaatselijke kunstenaars hun waar tentoonstellen langs de kant van de weg. U rijdt richting Mlilwane Wildlife Sanctuary. Hier overnacht u in een traditionele beehive op basis van logies en ontbijt. Maak kennis met het leven van de Swazi's. Onder algemene informatie kunt u meer lezen over Swaziland.


Dag 6 & 7:
U verlaat Swaziland weer en rijdt naar het World Heritage gebied bij St. Lucia. De iSimangaliso Wetlands bieden u de gelegenheid nijlpaarden te spotten in een schitterend natuurgebied. Twee overnachtingen in b.v. Lidiko Guesthouse of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt. Wij adviseren u van te voren via ons alvast de boottocht op het Lake te reserveren en/of de spannende night drive om teleurstelling ter plaatse te voorkomen. U kunt onder het totale reisaanbod en dan onder dagtochten meer lezen over deze excursies (niet inbegrepen in de reissom).

Dag 8:
Vanuit St. Lucia rijdt u langs de kust richting Umhlanga. Deze toeristische mooie badplaats biedt u gelegenheid te genieten van het prachtige strand nabij Durban. Umhlanga is het oudste vakantieoord aan de noordkust boven Durban en heeft prachtige stranden. Eén overnachting op basis van logies en ontbijt in B&B of guesthouse.

Dag 9 & 10:
U neemt afscheid van de kust en rijdt vandaag richting de Drakensbergen. U kunt via Hilton naar Mooi Rivier rijden en zult dan onderweg pottenbakkerijen en ateliers tegenkomen. Ook een bezoek aan de Howick falls is wellicht een leuke stop. U eindigt de dag nabij Estcourt/ Bergville. Twee overnachtingen in b.v.
Antbear of gelijkwaardig op basis van logies, ontbijt en diner. Hiervandaan kunt u prachtige tochten maken door de Drakensbergen. Een uniek natuurgebied.

Dag 11 & 12:
U vervolgt uw reis en rijdt deze dag door het Golden Gate National Park richting Clarens. U verblijft twee nachten in Protea Hotel Clarens of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt. Van hieruit kunt u Lesotho bezoeken. Clarens is een klein kunstenaarsdorpje met een aantal gezellige restaurants en winkels. Wilt u een dagtocht reserveren voor Lesotho, mail ons voor de mogelijkheden.
Dag 13:
Een prachtige route langs de westkant van Lesotho brengt u richting Bloemfontein. Overnachting onderweg in een B&B op basis van logies en ontbijt.

Dag 14:
Vanaf Bloemfontein volgt u de route naar Cradock, waar u overnacht in b.v Heritage House op basis van logies en ontbijt. U bent hier dicht bij het Mountain Zebra Park. Wellicht heeft u nog tijd om dit te bezoeken.
Dag 15 & 16:
Uw volgende doel is het Addo Elephant park. U rijdt richting Addo vandaag, waar u de komende twee dagen zowel het Addo Elephantpark als het Schotia Park gaat bekijken. U verblijft in een mooi gelegen accommodatie.Twee overnachtingen in b.v. Hitgeheim country lodge. Deze accommodatie is luxer dan de andere tijdens uw reis, het is een 5 sterren lodge. U volgt het programma volgens reisnummer ER 127 (3 dagen) klik op de link voor de volledige beschrijving van dit reisnummer.

Dag 17:
U verlaat de olifanten en rijdt vandaag weer naar de kust. Langs de tuinroute rijdt u richting Plettenberg Bay. Na al het wildlife is een bezoek aan het strand bij Plettenberg Bay een welkome afwisseling Eén overnachting in op basis van logies en ontbijt in guesthouse of B&B.

Dag 18 & 19:

Opnieuw duikt u het binnenland in: dit keer naar struisvogelstad Oudtshoorn. Deze stad biedt u zowel vele struisvogelboerderijen als de indrukwekkende Cango Caves. Twee overnachtingen in guesthouse of B&B op basis van logies en ontbijt. Lees meer over Oudtshoorn in de algemene informatie onder steden.

Dag 20:
Via de prachtige route 62 rijdt u vandaag naar de historische stad Swellendam. Wellicht heeft u nog tijd om het Drosdy museum te bekijken en een wandeling te maken door de brede hoofdstraat waar prachtige gebouwen te bewonderen zijn. Overnachting in b.v. Impangele of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt.

Dag 21:
Op een paar uur afstand van Swellendam ligt aan de kust Hermanus. Bekend van de walvissen die hier in het seizoen (tussen augustus en november) kalveren. U overnacht in een B&B of Guesthouse in Hermanus op basis van logies en ontbijt. Buiten het walvissen seizoen is Hermanus ook een gezellige badplaats met net buiten de stad mooie stranden van Grotto Beach. Ook een wandeling over de klifpaden is de moeite waard. 

Dag 22:
Het laatste deel van uw vakantie in Zuid-Afrika is aangebroken. U reist via de prachtige Franschhoek pas via Franschhoek naar Stellenbosch. Onderweg komt u diverse wijnestates tegen waar u de beroemde Zuid-Afrikaanse wijnen kunt proeven. Lunch in het pittoreske Franschhoek en rijdt verder naar Stellenbosch. Deze gezellige historische studentenstad met vele restaurantjes en winkeltjes zal u zeker bevallen. Eén overnachting in of nabij centrum van Stellenbosch in B&B of guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 23:
Vandaag vertrekt u naar een van werelds geliefste steden: Kaapstad, ook wel de "mothercity" genoemd. Indien u met de KLM vliegt (deze vertrekt s' avonds laat) heeft u nog twee volle dagen om Kaapstad en omgeving te verkennen. Eén overnachting in b.v. Walden House op basis van logies en ontbijt.
Dag 24:
Uw laatste vakantie dag. Aan het einde van de dag levert u uw huurauto in op de luchthaven van Kaapstad. U checkt in voor uw terugvlucht naar Nederland. De KLM vertrekt rond middernacht, aankomst in Amsterdam in de loop van de ochtend.

Klik hier voor meer inligting.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten