woensdag 11 januari 2012

7 daagse bustocht vanaf Johannesburg (reisnr. ER 029)

Georganiseerde bustour vanaf Johannesburg. U bezoekt Mpumalanga, Krugerpark, Itala Game Reserve, Hluhluwe en eindigt de reis in Durban. U reist in groepen van maximaal 12 personen in een minibus.

De reis gaat al door bij een minimum deelname van 4 personen. Wilt u toch met 2 personen reizen dan kan dit ook tegen een toeslag.





Dag 1:
U wordt op zondag opgehaald op de luchthaven van Johannesburg rond 09.00 uur. U vertrekt vervolgens richting Dullstroom en rijdt verder via Lydenberg gesticht in 1849. De naam van de stad in het Engels is Town of Suffering.

Deze naam heeft de plaats te danken aan de vele malaria epidemieen in een verleden van overstromingen.

U gebruikt een lichte lunch (eigen rekening) in Sabie of Graskop onderweg en in de middag rijdt u verder over de prachtige Panorama route. We bezoeken o.a. Mac Mac Falls, The Bourkes Luck Potholes en de Blyde River Canyon alvorens we aankomen in Hazyview. Hier overnachten we in een 3 sterren accommodatie op basis van logies en ontbijt.

Dag 2:
Na het ontbijt rijden we naar het Kruger National Park of zoals de Afrikaners wel zeggen: de Krugertuin. Dit gebied beslaat samen met Mozambique een groot deel van Nederland, dus een tuin is wel een wat misleidende benaming in onze ogen.

We gaan op zoek naar de wilde dieren. Het is een bijzondere belevenis om zomaar tussen het wild door te rijden. We overnachten in een restcamp op basis van logies en ontbijt in een chalet met eigen badkamer.

Er is een restaurant waar u het diner kunt gebruiken (niet inbegrepen).

Dag 3:
Al vroeg op om een game drive te maken in een open safari wagen. Daarna keert u terug naar het kamp voor het ontbijt.

Het Krugerpark is een van de beroemdste wildparken in Afrika en eveneens een van de oudste. Het is 350 km lang van Noord naar Zuid en bijna 60 km breed. In totaal beslaat het een oppervlakte van 16685 vierkante meter. Er bevinden zich ca. 148 zoogdier soorten, 500 vogelsoorten, en meer dan 400 types bomen en struiken. Een unieke flora en fauna belevenis!

Na het ontbijt rijden we verder met ons eigen vervoer om nog meer wild te spotten. De mogelijkheid bestaat ook voor liefhebbers om een wandeling te maken (eigen rekening) met een ranger.

Dag 4:
Vandaag verlaten we het Krugerpark en rijden naar een ander spannend game reserve. We rijden een mooie route via Barberton, Amsterdam en Piet Retief naar Itala. Zodra u het park binnenrijdt kunt u uw ogen al gelijk goed de kost geven, want het wild kan zomaar aan de kant van de weg zitten! Dit game reserve ligt in het gebied van de Ngotshe bergen en strekt zich uit in een diepe vallei die uitgesleten is door de Phongolo river. U vindt hier bijzonder en zeer oude rotsformaties waar tussen het wild life zich bevindt. U overnacht in Ntshondwe in het reservaat in chalets met eigen badkamer en op basis van logies en ontbijt.

Dag 5:
Terwijl u nog een laatste blik kunt werpen op de indrukwekkende omgeving van het Itala reserve en misschien nog wat wild kunt spotten rijden we dit prachtige gebied weer uit.

We rijden naar Zululand en bezoeken Nompondo village waar u een wandeling kunt maken met een gids. U kunt hier kennis maken met de cultuur van de Zulu's en het onderwijs in de lokale high school.

Daarna rijden we verder naar het Hluhluwe Imfolozi game reserve. In de namiddag bezoeken we de Ilala Weavers en kunt u leuke handgemaakte artikelen kopen. We overnachten in Hilltop Camp in Bonamanzi lodge of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt.


Dag 6:
Na het ontbijt vertrekt u naar het iSimangaliso Wetland Park, waar u met een boot op zoek gaat naar de nijlpaarden en krokodillen in het St.Lucia Estuary. In dit gebied bevindt zich de grootste populatie van nijlparden van Zuid-Afrika. Maar u zult ongetwijfeld ook krokodillen zien en vele vogelsoorten. In de middag rijden we terug naar Hluhluwe waar u wederom wild kunt proberen te spotten!. In Hluhluwe reserve wonen de Big Five!

Dag 7:
De reis nadert zijn einde. Vandaag rijden via een mooie route naar Durban. U wordt afgezet op de luchthaven van Durban en vervolgt van hieruit uw reis door Zuid-Afrika.

Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten