donderdag 5 januari 2012

8 daagse avontuurlijke tocht door 3 landen (reisnr. ER 027)

Een avontuurlijke combinatie van een private game reserve in Zuid-Afrika, een bezoek aan het Krugerpark, koninkrijk Swaziland en Mozambique met zijn prachtige stranden en onderwaterwereld. Deze spectaculaire tocht op drie sterren niveau is geschikt voor familie, vrienden en kleine groepen.


Dag 1:
.Na aankomst op de luchthaven van Nelspruit wordt u opgewacht door de gids van Kwa Madwala Private Game Reserve. U wordt naar Gazebo lodge gebracht en kunt inchecken in uw kamer.



De middag is om te relaxen totdat uw eerste game drive plaats vindt in namiddag en aansluitend een heerlijke Zuid-Afrikaanse maaltijd.

Dag 2:
Vroeg op voor een ochtend game drive. De dieren zijn s'ochtends vaak het meest actief. Ook in de middag en avond zijn er game drives ingepland in het Kwa Madwala Game Reserve.

Dag 3:
Op de 3e dag vertrekt u naar het Krugerpark. De dag begint vroeg met koffie en rusks en daarna vertrekt u naar de bush. In het Krugerpark krijgt u een uitgebreid ontbijt klaargemaakt door het team van Kwa Madwala reserve. U bent op tijd terug in Gazebo voor de lunch. Daarna is er even tijd om te relaxen, gevolgd door de afternoon tea and cake.

Een tweede tocht volgt daarna naar het Greater Kruger park. De ingang is grenzend aan de noordgrens van Kwa Madwala.

U maakt kennis deze dag met zowel een Greater Kruger Game Drive als een Standard Kruger Safaris.

Dag 4:
Een dagtrip naar Swaziland staat voor vandaag op het programma. De lunch is bij het Ngwenya Centre. In de avond keert u terug naar Gazebo Lodge.

Een mooie tocht over de Maguga dam wal en een bezoek aan de Nsangwini Rock, waar u meer kunt leren over de herkomst van de Swazi's door het bekijken van de bushman painting boven de Komati River.

Een korte stop bij de Ngwenya mijn, een van de oudste van de wereld: 42000 jaar oud. Hier kunt u ook de lokale kaarsen en glas fabriek bezoeken. Alles is in handen van de lokale bevolking.
U kunt ook nog kijken naar een life performance van een traditionele zang en dans groep terwijl u geniet van een lokaal diner.


Dag 5 & 6:
Na een vroeg ontbijt vertrekt u naar de grend met Mozambique en vervolgens naar Macaneta Island. De tocht wordt gemaakt in een 4 x 4 voertuig omdat de wegen niet geschikt zijn voor normale voertuigen. Macaneta is een landelijke strand bestemming en biedt u onbedorven stranden in een bijzonder atmospheer. Er is een lokaal seafood restaurant waar u heerlijk kunt eten. De accommodatie is eenvoudig maar goed en schoon.

De chalets hebben een badkamer met douche en toilet en twin bedden. Maaltijden worden genuttigd in het restaurant.

U kunt hier genieten op het strand, bij het zwembad en heerlijk zonnebaden. Er zijn facultatief mogelijkheden op een quad bike te huren en een avontuurlijke tocht over het eiland te maken.

Dag 7:
In de middag krijgt u een stadsrondrit door de hoofdstad van Mozambique. U bezoekt het oude treinstation, lokale musea en een oude kerk: The Squeezed Lemon.

Daarna rijdt u via een mooie route langs de kust en de haven. U bezoekt de lokale vismarkt gelegen op de plek, waar Vasco da Gama in 1498 aan land ging op zijn tocht naar India.

Dag 8:
Een rit op een olifant zijn rug is een bijzondere ervaring. Vandaag kunt u dit mee gaan maken. Ook is het mogelijke een micro light safari te maken of een safari te paard. Daarna vertrekt u naar de luchthaven van Nelspruit voor uw terugreis.

Ontbijt/diner en alle transfers zijn inbegrepen. De vlucht kunnen wij voor u reserveren.
Niet inbegrepen zijn alcohol houdende dranken, lunches en optionele excursies.

De tocht vertrekt elke zondag vanaf Gazebo lodge, extra nachten en/of vluchten kunnen op aanvraag geregeld worden.

Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten