woensdag 11 januari 2012

7 daagse georganiseerde busreis langs de tuinroute (reisnr. ER 0292)

Deze 7 daagse georganiseerde reis per minibus laat u de hoogtepunten van de West-Kaap en de Kleine Karoo zien. U start in Port Elizabeth en eindigt in Kaapstad en reist in groepen van maximaal 12 personen.

De reis gaat al door bij een minimum deelname van 4 personen. Wilt u toch met 2 personen reizen dan kan dit ook tegen een toeslag.


Dag 1:
De reis begint in Port Elizabeth. U vertrekt om 09.00 uur en rijdt naar het Tsitsikamma National Park. Hier maakt u kennis met de uitbundige natuur en de schoonheid van bos en strand. U bezoekt de Bloukrans Bridge en de Big Tree.


Via een pad door het inheemse bos komt u bij deze gigantische yellowwood tree. De boom is ca. 800 jaar oud en is ca. 36.5 meter hoog. De doorsnee is ca. 9 meter!

In de middag maken we een korte wandeling naar de Storms Rivier monding. Daarna gaan we naar onze accommodatie: Tsitsikamma Village Inn of gelijkwaardig. U verblijft hier op basis van logies en ontbijt.

Dag 2:
We gaan veel zien vandaag. Na een stevig ontbijt vertrekken we in westelijke richting naar Knysna waar we een beozzoek brengen aan een Nature Reserve. We gaan hier per boot naar toe en aangekomen wordt u met een 4 x 4 trailer vervoerd door het Milwood Forest. U kunt optioneel ook nog een wandeling maken. Daarna rijden we naar de Heads voor onvergetelijke uitzichten over de Indische Oceaan.

We overnachten in Knysna in een guesthouse of B&B op basis van logies en ontbijt.


Dag 3:
Vandaag gaan we het binnenland in richting struisvogelstad Oudtshoorn. We rijden via George en de imposante Outeniqua pas. Deze pas is in 1951 geopend na 10 jaar arbeid!

In Oudtshoorn brengen we uiteraard een bezoek aan een struisvogelboerderij waar de stad bekend om is. Vroeger waren de veren het belangrijkste handelsproduct, tegenwoordig het vlees, van deze bijzondere vogels.

Daarna brengen we een bezoek aan de beroemde Cango Caves. Onder leiding van een gids maakt u kennis met deze gigantische grotten en hun historie.

Als het weer goed is rijden we ook nog de Swartbergpas op. Aan het einde van deze dag vol indrukken zult u vast lekker slapen in uw guesthouse of B&B, waar u verblijft op basis van logies en ontbijt


Dag 4:
We vertrekken al weer op tijd en rijden via Mosselbaai, Swellendam en Caledon naar Hermanus. Als we genoeg tijd hebben brengen we een kort bezoek aan de historische stad Swellendam. Daarna rijden we naar walvissenstad Hermanus.

Indien u in het seizoen bent (augustus tot november), waarin de walvissen kalveren voor de kust van Hermanus ziet u ze wellicht al vanaf de kade. Oorspronkelijk een vissersdorp maar tegenwoordig een drukke badplaats die vele bezoekers trekt vanwege de walvissen. We maken een wandeling over de klifpaden om te genieten van de prachtige uitzichten. Overnachting in guesthouse of B&B op basis van logies en ontbijt.


Dag 5:
Vandaag rijden we naar de wijnlanden. Via historische en studentenstad Stellenbosch rijden we naar het pittoreske dorp Franschhoek. Bekend vanwege de vele wijnestates en uitstekende restaurants. U overnacht in het dorp in La Fonteine guesthouse of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt. We maken uiteraard een wijntour met wine tasting in dit gebied!


Dag 6:
De Mothercity wacht op ons! Kaapstad heeft zoveel te bieden, we zouden hier dagen kunnen doorbrengen zonder ons te vervelen.

Helaas hebben we maar 2 dagen en we zullen in deze dagen proberen u zoveel mogelijk te laten zien van deze fascinerende stad. Een bezoek aan de Tafelberg mag natuurlijk niet ontbreken. We rijden langs het strand bij Camps Bay, Clifton tot aan Houtbaai. Vandaar rijden we over de Chapmans peak naar Kaap de Goede hoop. Op de terugweg zullen we stoppen bij de Kirstenbosch tuinen alvorens terug te rijden naar Kaapstad. Overnachting in Huijs Haarlem of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt.

Dag 7:
Alweer uw laatste dag. Vandaag is ter vrije besteding. Misschien wilt u winkelen in V&A Waterfront of lekker op een terrasje zitten. In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht.

U kunt er ook voor kiezen om uw reis nog te verlengen met een aantal dagen Kaapstad op eigen gelegenheid. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten