maandag 27 februari 2012

10 daagse ontspannen autorondreis Westkaap (reisnr. ER 011)

10 daagse comfortabele autorondreis langs de West Kaap en door de wijnlanden. U bezoekt o.a. Kaapstad, Stellenbosch, Franschhoek en Hermanus. U verblijft in veelal 3 sterren accommodaties.


Dag 1: Aankomst Kaapstad
Bij aankomst kunt u uw huurauto in ontvangst nemen. Wij hebben voor u een guest house in Kaapstad gereserveerd, zodat de autorit maximaal een half uur hoeft te duren.
Indien u met de KLM vliegt komt u laat in de avond aan. Wellicht vindt u het prettig om dan een transfer geregeld te hebben na aankomst naar uw eerste overnachtings adres. Dit kan tegen een kleine toeslag, graag opgeven bij boeking. Dit voorkomt zoeken in de nacht en direct links rijden na een lange vlucht. Overnachting op basis van logies en ontbijt.



Dag 2: Kaapstad
Na het ontbijt begint uw vakantie in Zuid-Afrika pas echt en vertrekt u naar het Cape Peninsula (Kaapse Schiereiland). Breng een bezoek aan Hout Bay. U kunt hier vanuit de haven een half uur durende boottrip maken. Daarna rijdt u over de spectaculaire Chapman's Peak verder richting het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland.
Bezoek Kaap de Goede Hoop natuur reservaat en lunch op het uiterste puntje. Tegen de avond keert u terug naar uw B&B of guesthouse. In Kaapstad zijn vele restaurants. Wilt u een advies of wilt u dat wij voor u alvast een reservering maken? Laat het ons weten. Wij adviseren u graag.


Dag 3: Kaapstad
Vandaag gaat u Kaapstad verkennen. Er zijn vele mogelijkheden, zie onderstaand enkele tips:
Een bezoek aan Table Mountain. Neem de kabelbaan naar de top voor een onvergetelijk uitzicht op Kaapstad, een tour met de Hop on Hop Off bus (een open dubbeldekkerbus) door Kaapstad , bezoek het Malay Quarter , een bezoek aan de Kirstenbosch Gardens, een bezoek aan het Castle of Good Hope , breng een bezoek aan V&A Waterfront , een boottocht naar Robbeneiland, De Compagnie Gardens en nog veel meer......
Tegen het einde van de dag rijdt u richting Simon's Town. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de brilpinquins op Boulders Beach! Overnachting in Simon's Town op basis van logies en ontbijt. Dineer in een van de vele restaurants. 

Dag 4: Stellenbosch
Vandaag rijdt u via Muizenberg richting Stellenbosch. Stellenbosch heeft veel te bieden en u zult zich hier zeker een paar dagen vermaken. Diner en overnachting in Stellenbosch.


Dag 5: Stellenbosch
Na het ontbijt kunt u wandelend het oude centrum van Stellenbosch ontdekken. Deze oude wijnstad met zijn typische Nederlandse kenmerken leent zich uitstekend voor een dagje rondkijken en de auto laten staan. Het is een stad met cultuur en traditie, maar ook een studenten stad met vele winkeltjes en terrasjes. Bewonder de Cape Dutch Architectuur en bezoek in ieder geval het dorpsmuseum in Oud Hollandse - Afrikaanse stijl. Oom Samie se winkel is ook leuk om te bezoeken. U vindt deze in de Dorpsstraat. Voor kunstliefhebbers zijn er vele galerieën, waar lokaal gemaakte schilderijen te koop en te bewonderen zijn. Voor lunch en diner zijn er volop mogelijkheden op loopafstand. Overnachting in Stellenbosch in guesthouse of B&B op basis van logies en ontbijt.


Dag 6: Franschhoek
Vandaag vertrekt u na het ontbijt over de Helshoogte richting Franschhoek, de Wine and Food Capital of the Cape genoemd. Drink onderweg een cappuchino bij Hillcrest, waar frambozen, bramen en allerlei soorten bessen worden gekweekt en u leuke souveniers kunt kopen. U heeft hier een prachtig uitzicht op de omringende valleien. De pas biedt u prachtige vergezichten.
Een goed idee is om onderweg te lunchen bij een van de wijnestates, die u tegenkomt. Tip: Moreson, vlak voor Franschhoek. Reserveren noodzakelijk! Of wellicht vindt u een picknick leuker bij het beroemde Bosschendal. Laat het ons weten en wij verzorgen uw reservering voor uw lunchadres. Aankomst in de loop van de middag in Franschhoek.
Na incheck in uw guesthouse of B&B kunt u de auto laten staan en te voet het dorp Franschhoek verkennen. Indien u nog tijd heeft kunt u het Hugenoten Museum bezoeken. Ook de Nederlandse Gereformeerde kerk is een bezoekje waard. Reserveer tijdig het restaurant van uw keuze voor het diner of laat dit door ons doen. Franschhoek wordt niet voor niets de culinaire hoofdstad van de West-Kaap genoemd en reserveren is in het seizoen beslist noodzakelijk.


Dag 7: Franschhoek
Vanuit Franschhoek zijn een aantal mooie routes te maken. In de omgeving zijn een groot aantal wijn estates, waar u uitstekend kunt lunchen. Reserveren gewenst. Een bezoek aan Paarl mag eveneens niet worden overgeslagen. Misschien een bezoekje aan de krokodillen farm of aan de kaasboerderij Fairview. Slenteren langs de winkeltjes en galerieen in Franschhoek of lekker relaxen bij het zwembad van uw B&B. Alles is mogelijk.


Dag 8: Hermanus
Vandaag vertrekt u richting Hermanus. U rijdt via de prachtige Franschhoek pas richting Villiersdorp. Dit is een schitterende route, waarlangs u meerdere keren zult willen stoppen voor de uitzichten. Verbaas u niet als u bavianen langs de kant van de weg ziet. Zij lopen hier vrij rond. Geef ze beslist geen eten en probeer ze niet aan te halen. Na deze schitterende pas komt u bij het grote stuwmeer met de mooie naam Theewaters Kloof. Onderweg richting Hermanus passeert u vele fruitboomgaarden, wijngaarden en akkers. U kunt via de onverharde weg of via de rustige provinciale weg naar Hermanus rijden. Indien u op tijd vertrokken bent kunt u in Hermanus lunchen. Hier zijn diverse mogelijkheden. Ook Hermanus kunt u te voet verkennen. Misschien ziet u zelfs al walvissen, die hier vooral van augustus tot december te zien zijn. U kunt ook een boottocht reserveren om de walvissen van dichtbij te gaan bekijken. Dineer in een van de restaurants van Hermanus. Overnachting in Hermanus op basis van logies en ontbijt in guesthouse of B&B.

Dag 9: Hermanus
Misschien kunt u vanochtend een wandeling maken over de klifpaden langs de kust. Of u maakt (indien u dit gereserveerd heeft) een boottocht naar de walvissen of de haaien. Hermanus biedt de beste mogelijkheid ter wereld om vanaf de kust de walvissen te kunnen zien. Per boot is uiteraard nog veel indrukwekkender. Een wandeling langs het verderop gelegen prachtige zandstrand gewapend met een goede verrekijker geeft kans om dolfijnen te spotten.Lunch en diner mogelijkheden biedt Hermanus voldoende. Overnachting opnieuw in Hermanus.


Dag 10: Kaapstad 
U vertrekt 's ochtends vroeg richting Kaapstad, waar u nog een mooie laatste dag kunt hebben, indien u met de KLM vliegt. Deze vertrekt namelijk pas laat in de avond. Bezoek als u dat nog niet gedaan heeft V&A Waterfront, lunch aan de waterkant en snuffel voor leuke cadeautjes voor uzelf en thuisblijvers in de vele winkels. De BTW op uw aankopen kunt u op de luchthaven weer terug krijgen (bonnetjes bewaren, aankopen laten zien). Mocht u V&A Waterfront al gezien hebben, dan kunt u ook op deze laatste dag een bezoek brengen aan Camps Bay. U kunt langs het strand wandelen, lekker eten en op uw gemak richting de luchthaven van Kaapstad vertrekken.

Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten