woensdag 22 februari 2012

4 daagse ontmoeting met de ´BIG 5´ (reisnr. ER 151)

Deze 4 daagse safari biedt u de mogelijkheid om nog dichter bij de BIG 5 te komen per 4x4 of te voet. U verblijft in tenten in het Timbavati Reserve (deel van het greater Kruger Park). Shindzela is de enige safari organisatie die rondreist in dit grote gebied, waardoor u ongestoord op zoek kunt gaan naar de BIG 5.

Dag 1:
U wordt om 06.00 uur op het OR Tambo vliegveld opgehaald. Wij adviseren u om de avond voor vertrek te overnachten in Johannesburg, zodat u om 06.00 uur paraat staat op het vliegveld....


Indien u zelf naar Shinzela rijdt wordt u geadviseerd om 14.00 uur aanwezig te zijn om in te checken. In de vroege middag arriveert u bij het Shindzela Tented Safari kamp. U wordt verwelkomd door uw gids en het personeel van het kamp en naar uw tent geleid.

U heeft de tijd om even te ontspannen en uw koffer uit te pakken, waarna een lichte lunch wordt geserveerd. Na de lunch wordt u mee genomen op safari door uw gids in een open 4x4. Terwijl uw gids op zoek gaat naar dieren, zal hij zijn kennis van de natuur en de dieren met u delen. Tijdens de game drive zult u op een schilderachtige plek stoppen voor een sundowner. Terwijl de zon onder gaat en de Afrikaanse sterren te voorschijn komen, gaat u op zoek naar de nachtdieren tijdens de tweede helft van de game drive. Bij terugkomst in het kamp staat een diner voor u klaar.

Dag 2:
Bij zonsopgang (05.00-05.30uur) wordt u meegenomen op de wandel safari. Voor vertrek staat er een licht ontbijt van thee, koffie en beschuit voor u klaar. Alle wandelsafari's worden worden begeleid door een professionele en ervaren gids. Tevens zal voor veiligheids redenen een 'tracker' de groep vergezellen. De groepen bestaan uit maximaal 8 personen.
Uw safari gids zal u voor vertrek veiligheids instructies geven, zodat u op de hoogte bent van de regels en veiligheidsinstructies. U kunt ten allen tijde vragen stellen. Houdt er wel rekening mee, dat u in een omgeving loopt met wilde, soms gevaarlijke dieren en dat het daarom belangrijk is altijd goed naar uw gids te luisteren. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden om te stoppen om de flora en fauna te bekijken. Het maken van foto's tijdens de wandel safari is toegestaan, maar wel onder supervisie van uw gids. In de vroege middag arriveren we weer bij het kamp, waar u van een uitgebreide brunch kunt genieten. In de namiddag zal de gids, afhankelijk van de dieren in het gebied, een game drive of korte wandeling voorstellen. Of u kunt heerlijk relaxen in het kamp. Aan het einde van de middag is er weer een avond safari met sundowners en een heerlijk diner bij terugkomst in het kamp.

Dag 3:
Bij zonsopgang wordt u wederom meegenomen voor een safari, waarna u terugkomt voor het ontbijt. Opnieuw gaan we proberen de BIG 5 te ontdekken. Wellicht wilt u even een dutje doen op het heetst van de dag. U bent uiteindelijk vroeg opgestaan!. Aan het einde van de middag kunt u kiezen voor een wandelsafari of game drive, waarna het diner weer voor u klaarstaat.

Dag 4:
Uw laatste dag. Na de ochtendsafari en het ontbijt, checkt u uit en wordt u teruggebracht naar Johannesburg. U arriveert daar rond 17.30 uur.

   

Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten