maandag 6 februari 2012

3 daagse safari naar Addo Elephant National Park & Schotia Game Reserve (reisnr. ER 126)

Een unieke safari mogelijkheid om op zoek te gaan naar de olifanten in het Addo Elephant National Park en de leeuwen in het Schotia Game Reserve. U overnacht in het Schotia Game Reserve. Er zijn kamers, bushcottages en tenten. Het verblijf is op basis van volpension en inclusief game drives.

Addo Elephant National Park is de beste plek om het grootste zoogdier (op land), de olifant, te benaderen. Het park biedt thuis aan een grote populatie olifanten. Er leven ook andere zoogdieren zoals; leeuw, hyena, buffel, zwarte neushoorn, zebra en diverse soorten antilopen. Ook zijn er zo'n 150 vogelsoorten in het park te vinden, alsmede 600 verschillende soorten planten. In Addo leeft ook de bedreigde mestkever. Aangezien het in het park erg warm kan worden, wordt u rondgereden in een comfortabele minibus met airconditioning.


Schotia is het oudste private game viewing reserve in de OostKaap en biedt de beste mogelijkheid om een leeuw in het wild te zien. De trip begint 's middags omdat u aan het einde van de dag/avond de meeste kans heeft om leeuwen te zien. Verder kunt u nog witte neushoorns, zebra's, krokodillen en nog andere dieren tegenkomen. U wordt rondgereden in een open 4x4 auto. Beide game parks zijn malaria vrij.



Dag 1:
U checkt in bij het hoofdkantoor in het Schotia park rond 14:45 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee ontmoet u uw ranger en wordt alles in gereedheid gebracht om u een wonderlijke safari te bezorgen.Uw ranger zal op zoek gaan naar de giraf, neushoorn, zebra, struisvogel en vele antilopen.

Na een korte stop begint het spannende deel; het zoeken naar de leeuwen!! De ranger zal ook kijken naar het nijlpaard en andere nachtdieren.

In het donker komt u terug bij de open 'Lapa' waar het vuur brandt en de drankjes voor u klaarstaan. Een uitgebreid buffet diner (met traditionele Zuid Afrikaanse gerechten) wordt geserveerd, gevolgd door het dessert, koffie en thee. Eventueel kunt u nog op een nachtsafari. U overnacht met slechts de geluiden van de Afrikaanse bush.......

Dag 2:
Na een ochtend game drive geniet u van een heerlijk uitgebreid ontbijt. Daarna wordt u naar het Addo Elephant National Park gebracht.

U krijgt een tour door het park waar u met name op zoek gaat naar de olifanten en de buffels. De gids geeft u een goed beeld van het leven van de olifanten in het park. De lunch wordt genuttigd alvorens u terug naar het Schotia Park wordt gebracht. Een tweede middag/avond safari staat op het programma, waar u kunt zoeken naar de dieren die u nog niet gezien heeft. In het donker komt u terug bij de open 'Lapa' waar u wederom kunt genieten van een heerlijk diner. Nog een nacht in de bush na een lange en indrukwekkende dag.

Dag 3:
Alweer de laatste mogelijkheid om de olifanten en de andere wilde dieren te ontmoeten! Na afloop van de game drive krijgt u nog een ontbijt en dan is het tijd om uit te checken.
U gaat naar het hoofdkantoor in het Schotia Park waar uw auto staat, rond 10:00 in het ochtend

Bush Lodge:



Orlando Kamer:
 

 Orlando Luxe Tent:


Voor meer informatie klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten