dinsdag 14 februari 2012

9 daagse safari in het Kruger Park (reisnr. ER 137)

Deze unieke safari brengt u van het noorden naar het zuiden, dwars door het Kruger park. U reist in kleine groepen (vanaf 4 personen) per 4x4 en verblijft IN het Kruger park.

Dag 1 Phalaborwa - Shingwedzi Camp:
U wordt door uw gids opgehaald bij de Phalaborwa luchthaven voor 12:00 uur en gaat in een open safari voertuig door de Phalaborwa ingang het Kruger Park in. Shingwedzi Camp is uw eerste stop tijdens deze trip en het ligt in het hart van het noordelijk Krugerpark. Het noordelijke gedeelte van het Kruger Park staat bekend als Olifantland en hier heeft u dan ook de meeste kans om een van deze prachtige dieren 'tegen het lijf te lopen'. We komen aan het einde van de middag aan in het Camp en u heeft de gelegenheid om te relaxen en in te checken voor het avond eten (19:00 uur).


Dag 2 Kruger Park - Shingwedzi Camp:
Vroeg uit de veren! Na een kop koffie of thee gaat u op pad voor de ochtend game drive, waarna u kunt genieten van een heerlijk ontbijt bij Punda Maria (uiterste noorden van het Kruger Park). Vroeg in de ochtend heeft u namelijk de meeste kans om zoveel mogelijk wild te spotten. Punda Maria Camp bestaat al sinds 1919 en wordt gebruikt als observatiepunt om de ivoor-stropers in de gaten te houden. Vanaf 1930 is het omgezet naar een toeristen kamp. Onderweg zullen we proberen voor u troepen wilde honden te vinden. In de loop van de middag zullen we terugkeren naar het Shingwedzi

Dag 3 - 4 Kruger Park - Letaba Camp:
Ook vandaag vertrekken we weer vroeg en gaan we richting Mopani Kamp. Dit kamp ligt aan de oever van de Pioneer Dam, waar u grote groepen nijlpaarden kunt spotten vanaf het dek. Na het ontbijt rijden we richting Letaba kamp, waar u in de namiddag de Elephant Hall kunt bezoeken met zijn indrukwekkende collectie slagtanden. U kunt ook langs de waterkant gaan zitten en genieten van de olifanten en antilopen die langs komen voor een 'drankje'. Het diner wordt geservereerd om 19:00 uur.

Dag 4 is hetzelfde als dag 3, behalve dat u om 17:00 uur vertrekt voor een sunset safari. U krijgt vervolgens om 20:00 uur het diner geserveerd.

Dag 5 - 6 Kruger Park - Satara Camp:
Vandaag vertrekt u om 06:00 uur a.m. en rijdt u naar het Olifants Camp voor ontbijt. Onderweg hopen we een luipaard of een leeuw (op jacht) te spotten. Onderweg zult u wellicht de gracieuze giraffe tegenkomen. Na het ontbijt gaan we naar het centrale gedeelte van het Kruger Park en Satara Camp. Het centrale gedeelte van het Kruger Park staat bekend om zijn mooie vergezichten met de Lebombo bergen aan de ene kant en de natuurlijke grens met Mozambique aan de andere kant. Dit kamp/gebied kent veel leeuwen, er is namelijk voldoende wild om op te jagen voor de leeuwen.

Aan het einde van de dag checkt u in en is er nog tijd om te relazen voor het diner.
Dag 7 Kruger Park - Skukuza Camp:
Na een vroege 'wake up call' gaan we richting Tshokwane picknick plaats voor ontbijt. Hierna reist u verder door het park naar Lower Sabie Camp voor de lunch. In dit kamp heeft u de kans om groepen olifanten, buffels, neushoorns en zebra's te zien. Na de lunch rijden we vervolgens richting het Skukuza Camp. U verblijft hier de komende 2 nachten. Skukuza is het grootste park in het Kruger Park en het herbergt veel wild zoals de witte en zwarte neushoorn, de leeuw en het luipaard.


Dag 8 Kruger Park - Skukuza Camp:
Vandaag is uw laatste volle dag in het Kruger. 's Avonds wordt u getrakteerd op een traditionale zuidafrikaanse braai (bbq) onder de afrikaanse sterrenhemel.

Dag 9 Skukuza - Phalaborwa of Johannesburg:
Na het ontbijt verlaten we het Kruger en vertrekken we naar Phalaborwa of Johannesburg, waar we u kunnen afzetten bij het vliegveld voor uw vlucht naar een ander deel van Zuid Afrika of naar Nederland. Het einde van een onvergetelijke vakantie in Zuid Afrika.

Voor meer informatie klik hier. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten