donderdag 18 april 2013

9 daagse reis Ster van het Noorden (reisnr. ER 209)

Met veel zorg zijn de 4 tot 5 sterren accommodaties van deze luxe trip uitgekozen. Als we Afrika zeggen denken we misschien niet gelijk aan luxe. Toch is dat wat u zult vinden in deze "ster" reis in Zuid-Afrika. U verblijft op prachtige lokaties en in mooie accommodaties. U bezoekt het Pilanesberg National Park, waar u veel wild kunt spotten. Via de Panorama - en de Watervallenroute reist u naar White River. Daarna tot slot het Kruger Nationaal Park als afsluiting van deze 9 daagse "ster" vakantie bouwsteen.


Dag 1: Johannesburg
Uw reis start in Johannesburg.  Op het vliegveld wordt u opgewacht en naar uw accommodatie voor de nacht gebracht. U overnacht op basis van logies en ontbijt in African Moon of gelijkwaardig.

Dag 2: Pilanesberg (Ca 188 km)
Vandaag voelt u wellicht nog niet het echte Afrika gevoel, maar u bevindt zich dan ook nog in het zakencentrum van Zuid-Afrika. Als snel zal hier verandering in komen. Na het ontbijt wordt uw huurauto (Toyota Corolla of gelijkwaardig) afgeleverd bij uw accommodatie en vertrekt u naar Pilanesberg. Op naar het echte Afrika gevoel. U verblijft 2 nachten in Ivory Tree Game lodge op basis van volpension en inclusief game drives. Laat u verwennen in deze prachtige accommodatie.


Dag 3: Pilanesberg
Vandaag brengt u de dag door in Pilanesberg National Park. Dit nationale park ligt in het hart van een oude vulkaan en biedt een thuis aan vele dieren, waaronder olifanten, leeuwen, jakhalzen, diverse soorten bokken, elanden, nijlpaarden, neushoorns en honderden vogelsoorten. Vergeet niet uw camera mee te nemen, zodat u later deze unieke ervaring nog eens kunt herbeleven. U verblijft weer in Ivory Tree Game Lodge vannacht.

Dag 4: Middelburg
Uw volgende stop is Middelburg gelegen en route naar het Krugerpark. Uw accommodatie is in het centrum van dit kleine en rustige plaatsje vanwaar tal van hiking routes lopen, bijvoorbeeld in het prachtige Middelburg Nature reserve met haar bijzondere palmen. Overnachting in 4 sterren accommodatie The Plantation Guesthouse   op basis van logies en ontbijt.  

Dag 5: White River
U reist vandaag naar White River, gelegen boven Nelspruit. Van hieruit kunt u de Panoramaroute rijden met mooie uitzichten en prachtige watervallen. Bent u een fervent golfer dan kunt u daar ook voor kiezen. Naast uw accommodatie ligt namelijk een prachtige 18 holes golfcourse. 2 overnachtingen in White River in  Olivers Lodge op basis van logies en ontbijt. U kunt hier ook uitstekend dineren.

Dag 6: Panoramaroute
Watervallen, prachtige uitzichten, groene glooiende heuvels, meanderende rivieren: deze gaan u voor altijd herinneren aan deze mooie dag. Hoogtepunten op deze 300 km lange tocht door de Blyde River Canyon zullen zijn: God's Window, Bourkes Potholes en The Three Rondavels U kunt ook kiezen voor de watervallen route. De watervallen hebben soms bijzondere namen. Bekende watervallen zijn b.v. Sabie Falls, Mac Mac Falls, waar u ook zou kunnen picknicken en Maria Shires Falls. Pilgrims Rest is een leuke plaats om even te stoppen en de geur op te snuiven uit de tijd, dat hier nog goud gedolven werd. U verblijft wederom in Olivers Lodge.

Dag 7: Krugerpark
Tijd voor het Kruger Nationaal Park, een klein stukje dan wel te verstaan. In 2 dagen kunt u beslist niet de totale oppervlakte, zo'n kleine 20 000 km² natuur gebied, ontdekken. Maar u gaat hier wel de sublieme safari ervaring opdoen. De Monwana Game Lodge , waar u verblijft biedt u een volledige verzorging inclusief maaltijden en gamedrives. U hoeft zich deze 2 dagen nergens druk om te maken. Alleen zorgen dat u op tijd bent voor de game drives!  Gamedrives vinden altijd vroeg in de ochtend of laat in de namiddag plaats. De dieren jagen dan en gaan bij de waterplaatsen drinken. Overdag is het vaak te warm en relaxen ze in de schaduw. Voor u  wellicht ook een goed idee! Na de namiddag gamedrive is er tijd om u even op te frissen voor u kunt gaan genieten van  het diner. Waar voelt u zich meer verbonden met Afrika dan op een avond zoals deze: onder de sterren met het geluid van de wilde dieren om u heen! U verblijft in Monwana Game Lodge 1 nacht in een chalet op basis van volpension en inclusief een avond en ochtend game drive.

Dag 8: Nelspruit
Na de gamedrive en het ontbijt gaat u deze prachtige omgeving weer achter u laten. U rijdt verder richting Nelspruit, zodat u morgen niet al te ver hoeft te rijden naar het vliegveld van Johannesburg. In de omgeving zijn diverse dagtripjes te doen naar o.a. de Lowveld National Botanical Garden, Chimpanzee Eden, Croc River Enviro Park, Rottcher Winery of de Riverside Mall. U overnacht in Nelspruit in een 4 of 5 sterren accomm. op basis van logies en ontbijt

Dag 9: Terug naar Nederland
Uw reis door het schitterende Zuid-Afrika zit er bijna op. Niet getreurd, wie eenmaal het Zuid-Afrika virus heeft komt terug! U vertrekt naar Johannesburg, waar u uw huurauto weer inlevert. Of u verlengt uw reis met een van onze andere reismogelijkheden. Indien u met de KLM vliegt, vertrekt u laat in de avond terug naar Nederland.

klik hier voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten