woensdag 24 april 2013

16 daagse golf rondreis Westkaap (reisnr. ER 085)

Naast veel golf spelen heeft u ook voldoende tijd om "Mothercity" Kaapstad, Stellenbosch en de glooiende  Wijnlanden, de prachtige zuidkust en de omgeving van Knysna te verkennen.
Uw accommodaties zijn met zorg uitgekozen en gelegen op prachtige locaties. Want als u er niet op uit zou willen moet het uitzicht natuurlijk adembenemend zijn!

Maak kennis met het golfland bij uitstek Zuid-Afrika! Leer haar golfcourses goed en haar cultuur en natuur een beetje kennen, om na deze reis zeker nog eens terug te keren.



Dag 1: Kaapstad
Welkom in Zuid-Afrika! Op de luchthaven van Kaapstad wordt u opgewacht door een chauffeur deze brengt u naar uw accommodatie voor de komende 5 nachten. Vanuit dit centraal gelegen guesthouse kunt u heerlijk de "Moederstad" gaan ontdekken. Overnachting in 4 sterren accommodatie, The Walden House op basis van logies en ontbijt, gelegen in het centrum van Kaapstad.

Dag 2: Kaapstad
In de ochtend wordt uw huurauto afgeleverd bij uw guesthouse en kunt u er heerlijk op uit. Vandaag staat er nog geen golf op het programma. U heeft alle tijd om op uw gemak Kaapstad te leren kennen.  De 'hop-on-hop-off' bus in Kaapstad is interessant als u niet zelf wilt zoeken naar de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Mocht u Robben Eiland willen bezoeken houdt er dan rekening mee dat het verstandig is dit ruim van tevoren te boeken. U kunt dit kosteloos via de Zuid Afrika Specialist doen. Overnachting: The Walden House op basis van logies en ontbijt.

Dag 3: Clovelly Country Club, Fishhoek
Onze keuze voor vandaag kan ook die van u zijn: de Clovelly Country Club in Fish Hoek. Even rustig in de golfsfeer komen...Misschien 's middags naar het strand om de hoek van de golfbaan of naar de pinguïns in Simon's Town? De prachtige Kaapse Schiereiland met Kaap de Goede Hoop is nu nog maar een stukje zuidelijker. Terug naar de stad via Chapmans Peak en de plaatsen Hout Baai en Camps Bay is een prachtige rit. Overnachting: The Walden House op basis van logies en ontbijt.

Dag 4: Kaapstad
Er zijn tal van dagtochten te ondernemen in Kaapstad kijk daarvoor ook even op onze website. Verder is het wijngebied van Constantia, de Tafelberg, de botanische tuinen van Kirstenbosch en het V&A Waterfont natuurlijk een bezoek waard. Naast luxe shoppingmalls kunt u ook heerlijk 'winkelen' op de markt in het oude stadscentrum, waar Longstreet en Green Market een heerlijke plek zijn voor een lunch of koffie op het terras. Overnachting: The Walden House op basis van logies en ontbijt

Dag 5. Mowbray Golf Course
Voor de afwisseling denken wij dat er weer een golfdag is aangebroken. U kunt vandaag gaan spelen op de vaak ondergewaardeerde en bijzondere Mowbray Golf Course. De middag gaat u wellicht spenderen aan dat waar u nog niet aan toegekomen was, een museum bezoek? Overnachting in The Walden House op basis van logies en ontbijt.

Dag 6: Kaapstad - Stellenbosch (± 50 km)
Een vrij korte, maar mooie rit brengt u van de gezellige drukte van Kaapstad terug naar de rust en glooiende heuvels van Zuidafrika's beroemde Wijnlanden. Er staat vandaag niets gepland, maar na het inchecken bevelen we een bezoek aan een van de vele wijnboerderijen -waar u vaak ook kunt lunchen- zeker aan! Of maak een wandeling door historisch Stellenbosch en bezoek galerieën en het dorpsmuseum. Als u in de golf-stijl wilt blijven kunt u natuurlijk een bezoek brengen aan het wijn-estate met proeverij en lunch gelegenheid of het restaurant van Ernie Els. Wijn-estate Spier net buiten Stellenbosch heeft naast wijn en een vogelshow ook lunchen, picknick en diner gelegenheid. Overnachting in Stellenbosch bij 5 Seasons Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 7: Stellenbosch - Pearl Valley Golf Estate, Paarl (± 30 km)
Na een gezond ontbijt is het tijd voor een van de hoogtepunten van deze reis: zo lijkt ons golfen op het Pearl Valley Golf Estate, gelegen tussen Franschhoek en Paarl echt iets voor u! Jack Nicklaus heeft bij het ontwerpen van deze baan zijn traditionele vele bunkers ook hier weer strategisch geplaatst. Een absolute 'must play'! De rest van de dag is ter vrije besteding, flaneer en lunch in culinair Franschhoek waar een aantal Top restaurants zijn, waar reserveren (wij doen dit kosteloos voor u) een must is! Of ga naar Paarl en breng een bezoek aan 'die Afrikaanse Taalmuseum' en een kaas en/of wijnfarm is zeer zeker ook de moeite waard. Overnachting in Stellenbosch bij 5 Seasons Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 8: De Zalze Golf Course, Stellenbosch - Hermanus (± 100 km)
Het lekkerst voor het laatst zeggen ze wel eens, dan is dit onze laatste golftip van de wijnlanden! Een rondje golf op De Zalze midden tussen de glooiende heuvels. Daarna vertrekt u via Gordon's Bay en de prachtige kust route, langs plaatsjes als Pringle Bay en Betty's Bay naar Hermanus. Hermanus is beroemd vanwege de walvissen die tot zeer dicht onder de kust komen, maar ook als u Hermanus buiten het walvisseizoen bezoekt is er genoeg te doen. Het gezellige centrum en de verscheidenheid aan winkeltjes zijn elk jaargetijde een bezoek waard. U gaat overnachten bij 4 sterren Lavender Manor Guest Lodge op basis van logies en ontbijt.

Dag 9: Arabella Golf Course Kleinmond 
Onderweg naar Hermanus langs de kust bent u al langs de Arabella Golf Course  gekomen. Dit zou vandaag op uw programma kunnen staan. De baan behoort tot de top 10 van de wereld en is de nummer 4 in Zuid-Afrika en door de Complete Golfer tot de nummer 1 van de West Kaap verkozen. Nog een must play dus! Een prachtige plaats voor lunch en wijnproeverij is de Hemel en Aarde Vallei, er zijn een aantal award winning wine-estates in deze vallei. De Rotary Drive die tegen de bergen achter Hermanus ligt, biedt spectaculaire vergezichten over het stadje en Walker Bay. Of bezoek de Harold Porter botanische tuinen met haar grote diversiteit aan vogels en planten. Overnachting bij 4 sterren Lavender Lodge, op basis van logies en ontbijt.

Dag 10: Tuin route Hermanus - George (±350 km)
U rijdt vandaag naar George. Een redelijk lange, maar schilderachtige rit langs een stukje kust en door de graanschuur van Zuid Afrika. Vaak ziet u in het graan de prachtige Blue Crane vogels. Wellicht brengt u een bezoek aan het meest zuidelijke punt van Afrika, Cape Agulhas. U kunt een klim maken in de oude vuurtoren en tot de conclusie komen dat het hier behoorlijk kan spoken.  De rit langs de Tuinroute zal het grootste gedeelte van de dag in beslag nemen, maar de koninklijke ontvangst op Fancourt maakt veel goed! Overnachting bij 5 sterren Fancourt Hotel & Country Club Estate net buiten George op basis van logies en ontbijt.

Dag 11: Fancourt Golf estate en Hotel
Fancourt zelf heeft vier golfbanen! Tijdens uw verblijf kunt u op de twee meest populaire banen spelen, namelijk de Outeniqua en de Montagu. Laat ons als eerste de Montagu course reserveren! Het complex heeft ook een aantal restaurants van uitstekende kwaliteit, vergeet niet van tevoren te boeken! De rest van de dag is ter vrije besteding: in de spa, bij het zwembad, of op de tennisbaan bijvoorbeeld. Overnachting bij 5 sterren Fancourt Hotel & Country Club Estate net buiten George op basis van logies en ontbijt.

Dag 12: George - Knysna (± 60 km)
Vandaag zou u dan kunnen kiezen voor de Outeniqua course, we zijn benieuwd welke van de twee Fancourt banen uw favoriet is? Na afloop van uw rondje golf is het tijd de Tuinroute verder te verkennen. U rijdt langs de spectaculaire kust voordat u incheckt voor de komende vier nachten. Overnachting bij Double Dutch op basis van logies en ontbijt in Knysna.

Dag 13: Knysna en omgeving
Vandaag even geen golf! Knysna is een gezellig stadje aan de Tuinroute en zeker een bezoek waard. Wij kunnen eventueel van te voren voor u excursies boeken, b.v. een zeiltocht op de lagune of een tocht naar het Featherbed nature reserve. Maar u kunt ook uitstekend op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. En natuurlijk geniet u hier van het prachtige uitzicht over de lagune van Knysna. Overnachting bij Double Dutch op basis van logies en ontbijt.

Dag 14: Simola Golf
Vergeet niet uw camera mee te nemen voor de prachtige uitzichten vanaf de Simola Golf & Country Club. Wij denken dat u hier graag een Tee-off time wilt boeken. Een hoogtepunt van deze tour! Bent u een liefhebber van Oesters dan is Knysna de plaats om ze te eten (Knysna heeft haar eigen oester kwekerij), mogelijk vergezeld van een heerlijke witte wijn of wat dacht u van een goede fles Kaapse Fonkel? Overnachting bij Double Dutch op basis van logies en ontbijt.

Dag 15. Ontdek de omgeving van Knysna
Misschien is het vandaag zo'n dag om er nog eens echt op uit te gaan. Wat dacht u van een bezoek aan de 'struisvogelhoofdstad' Oudtshoorn (±120 km), of het Tsitsikamma Nationale Park. Of breng een bezoek aan Plettenberg Bay en omgeving. Ja, u dacht vandaag vrij te zijn, maar er valt teveel te zien om stil te blijven zitten! Overnachting bij Double Dutch op basis van logies en ontbijt.

Dag 16: Pezula Golf
'Pezula' betekent 'dicht bij de Goden', dus laten we hopen op een hemels rondje golf, als u vandaag er voor kiest om op Pezula te gaan spelen. Na alweer een spectaculaire ronde is het helaas tijd om terug te gaan naar George, waar u uw auto inlevert en doorvliegt naar uw volgende bestemming.

Klik hier voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten