donderdag 25 april 2013

11 daagse autoreis: Zuid-Afrika, Swaziland, Wetlands en Highlands SANParks (reisnr. ER 218)

Vanuit Johannesburg start uw bijzondere reis en rijdt u via de prachtige Panoramaroute naar het wereldberoemde Kruger National Park. Hier is Wildlife natuurlijk de topattractie. Voor cultuur en natuur gaat u naar Swaziland. En wonderlijk natuurschoon ziet u in Hluluwe reserve en Royal Natal National Park.  Geniet van deze bijzondere reis door het noordelijk deel van Zuid-Afrika.

Dag 1: Aankomst Johannesburg
Wanneer u arriveert op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar de accommodatie voor uw eerste overnachting gebracht. U verblijft in African Moon in Kempton Park in een 2 persoonskamer op basis van logies en ontbijt.


Dag 2 - 3: Hazyview
Na het ontbijt zal uw auto, een Toyota Corolla (of gelijkwaardig) bij uw accommodatie worden gebracht en dan is het tijd om echt op pad te gaan. U gaat naar Hazyview waar u 2 nachten zult verblijven in b.v.Tatenda Guesthouse in de 2 persoons kamer op self-catering basis.
U bent nu een kleine 7 minuten verwijderd van de Pambeni Gate van het Kruger Park en dit is de plek van waar u prachtige trips kunt maken naar de Panorama Route met tal van bijzondere uitkijkpunten en mooie watervallen. U kunt ook de gehele route rijden, Sabie, Graskop en Hoedspruit bezoeken of een ronde golf spelen op één van de prachtige golfcourses in de omgeving!
Zeer de moeite waard is een bezoek aan het Moholoholo Wildlife rehabilitatie centrum, het reptielen park, de Blyde River Canyon. Maar ook de culturele dorpjes zijn bijzonder. Verder kunt u wandelen, hiken, mountain biken, paardrijden, vissen, ballonvaren, botanische tuinen bezoeken enz enz...

Dag 4: Satara
U gaat vandaag het Kruger Park in en rijdt naar Satara restcamp waar u 1 nacht verblijft in een self-catering bungalow.

Satara is dicht bebost waardoor er veel vogelleven is. 's Nachts is het hier een kakofonie van geluiden, de hoge tonen van de vleermuizen vermengen zich met het sjirpen van de krekels en de cicaden. De roep van de uil wordt beantwoord door de schreeuw van de jakhals en in de verte hoort u het brullen van de leeuwen...de symfonie van Afrika! U kunt hier op extra optionele gamedrives gaan.

Dag 5: Lower Sabie
U blijft vandaag in het prachtige Kruger National Park, maar nu zakt u af naar het zuiden. Hier bevindt zich het Lower Sabie restcamp waar u 1 nacht zult verblijven in een self-catering bungalow. Is het programma te druk en heeft u te weinig tijd om te koken... geen nood hier bevindt zich een restaurant.

In dit kamp is de natuur gul geweest. Er is een overvloed aan bomen waaronder de enorme Egyptische wilde vijgenboom. U kunt zich voorstellen dat deze bomen tal van vogels en insecten aantrekken. De bomen dragen 2 maal per jaar vrucht, een waar kadootje van de natuur. Net als het fruit trekt ook het water vele dieren. Zij komen hun dorst lessen aan de Sabie rivier, er is geen mooiere plek waar u de eeuwige cyclus die zich hier afspeelt kunt gade slaan.

Dag 6: Mlilwane Wildlife Sanctuary
Houdt vandaag uw paspoort binnen handbereik, want van Zuid-Afrika gaat u de grens over naar het kleine koninkrijk Swaziland. Hier gaat u logeren in het in Mlilwane Wildlife Sanctuary in een traditionele beehive hut op basis van logies en ontbijt.

Het Mlilwane Game Reserve  is gelegen in de Ezulwini Valley, het toeristisch hart van Swaziland. De schilderachtige vallei van koninkrijk Swaziland is het belangrijkste toeristische gebied en u vindt er uitstekende hotels en restaurants. Er zijn handwerkwinkels en er is een centraal gelegen winkelcentrum. De Ezulwini Vallei (betekenis: Vallei van de Hemel) beschikt over een prachtig subtropisch landschap, met de beroemde Sheba's Breast twin peaks en de Execution Rock als uitzicht over de vallei. Op weg naar het Mlilwane Wildlife sanctuary is Eludzidzini, de residentie van de koningin-moeder en de plaats waar Koning Mswati III wetswijzigingen voorleest en kleurrijke Umlanga ceremonies houdt. Het is ook de thuishaven van de Heilige Incwala.

Dag 7 - 8: Hluluwe
Het oudste game reserve van Zuid-Afrika wacht op u. U gaat naar Hluluwe in het hart van Zululand. Hier verblijft u 2 nachten in Hilltop camp in een chalet op basis van selfcatering.

Hluluwe is het gebied waar Zulu koningen als Dingiswayo en Shaka op jacht gingen en waar later de eerste wetten werden ingevoerd ter bescherming van de wilde dieren. Met als resultaat dat vandaag de dag, de Big Five hier vrij kan rondlopen op de uitgestrekte groene savanne. Game spotten is dan nu ook hier de belangrijkste attractie. Prachtige taferelen ziet u aan de waterplaatsen waar de dieren komen om hun dorst te lessen, te spelen en te baden. U kunt hier op een dag-safari gaan naar het Hluluwe-Imfolozi Park (kijk bij reisnr. D 026 niet inbegrepen).

Dag 9: Golden Gate National Park
De Bergen worden hoger en grilliger naarmate u dichter bij uw accommodatie voor de nacht komt. U overnacht in Glen Reenen Restcamp in een longdawel op basis van self-catering.

Gelegen aan de voet van de Maluti Mountains in het noordoosten van de provincie Vrijstaat ligt het Golden Gate Highlands National Park. In de namiddag bij zonsondergang zult u zien waar die naam vandaan komt, een gouden gloed trekt over de zandstenen kliffen, met als speciaal focuspunt de imposante Brandwag rock, die de wacht houdt over het hoofdkamp.

Dit 11.600 hectare unieke hoogland is het leefgebied van verschillende zoogdieren als de black wildebeest, eland, blesbok, oribi, springbok en de Burchell's zebra. Een aantal bijzondere en met uitsterven bedreigde vogels zijn zeldzame geziene inwoners maar wellicht weet u ze te spotten: zoek naar de kale ibis en de lammergier en geniet natuurlijk ook van het fenomenale uitzicht. Het hoogste punt in het park: Ribbokkop onthult een adembenemend tapijt van kleuren variërend van rood, naar geel en paars als de ondergaande zonnekleuren zich vermengen met de koele bergschaduwen. Dan is het wachten op de eerste sterren aan de hemel en prijst u zich de gelukkigste mens op aarde....


Dag 10: Clarens
Nog even verblijven in de bewoonde wereld net buiten het Nationale Park. Clarens is het bijzondere dorp, waar u 1 nacht verblijft in een standaard kamer op basis van logies en ontbijt in b.v. Protea Hotel Clarens.

Het dorp is een aaneenschakeling van galerieën, u vindt er tal van winkeltjes waar allerlei artistieke kunstenaars hun waren verkopen; van traditionele Afrikaanse kunst tot potten, schilderijen, lederwaren en leuke souvenirs, u zult er vast iets vinden als aandenken aan deze fantastische trip door Zuid-Afrika en Swaziland.

Dag 11: Johannesburg
Na het ontbijt maakt u zich op voor de laatste trip, die naar het vliegveld van Johannesburg. Hier levert u de huurauto in en begint uw terugreis naar Nederland.

klik hier voor meer infomatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten