dinsdag 16 april 2013

14 daagse autorondreis het Beste van de Kaap (reisnr. ER 099)

Deze malaria vrije reis laat u kennismaken met de Big Five in het Aquila Private Game Reserve, een nature reserve in de West-Kaap. Verder kunt u op een rustige wijze de mooiste bezienswaardigheden van de Kaap bezoeken. U bezoekt o.a. Kaapstad en omgeving, Stellenbosch, Franschhoek en Hermanus.






Dag 1: Aankomst Kaapstad
Na aankomst wordt u opgewacht door onze chauffeur en naar uw eerste overnachtings adres gebracht. Wij hebben voor u een guesthouse in Kaapstad gereserveerd.

Overnachting in b.v.Walden House op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Kaapstad
Na het ontbijt wordt uw huurauto afgeleverd bij uw accommodatie, type Toyota Corolla of gelijkwaardig. En nu kan uw vakatie echt beginnen. Vertrek naar het Kaapse Schiereiland en bezoek Hout Baai, maak eventueel vanuit de haven een half uur durende boottrip naar Chapman's Peak, bezoek Kaap de Goede hoop en lunch op Cape Point. Tegen de avond keert u terug naar uw accommodatie in Kaapstad. Dineer in een van de vele restaurants in Kaapstad. Wij maken desgewenst alvast uw reservering. Overnachting in Walden House op basis van logies en ontbijt

Dag 3: Kaapstad 
Na het ontbijt kunt u Kaapstad verder verkennen.

Er zijn vele mogelijkheden:
- Breng een bezoek aan de Tafelberg. Neem de kabelbaan naar de top voor een onvergetelijk uitzicht op Kaapstad (alleen bij helder weer)
- Maak een tour met een open dubbeldekkerbus door Kaapstad
- Bezoek Malay Quarter, City Centre
- Bekijk het Castle of Good Hope
- Breng een bezoek aan Waterfront
- Maak een boottocht naar Robbeneiland

Tegen het einde van de dag rijdt u naar Fish Hoek / Simon's Town voor overnachting. U verblijft 1 nacht in b.v. Tranquility Guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 4: Simon's Town - Stellenbosch
Vandaag bezoekt u eerst de Pinquin kolonie vlak bij Simon's Town. Daarna rijdt u via Muizenberg naar Stellenbosch voor de overnachting. Diner in één van de vele restaurants. Overnachting in b.v. 5 Seasons op basis van logies en ontbijt.

Dag 5: Stellenbosch
Na het ontbijt kunt u wandelend het oude centrum van Stellenbosch ontdekken. Deze oude wijnstad met zijn typische Nederlandse kenmerken leent zich uitstekend voor een dagje rondkijken en de auto te laten staan.

Het is een stadje met cultuur en traditie, maar ook een studenten stad met vele winkeltjes en terrasjes. Bewonder de Cape Dutch Architectuur en bezoek in ieder geval het dorpsmuseum in Oud Hollandse - Afrikaanse stijl. Oom Samie se winkel mag u ook niet overslaan in de Dorpsstraat. Voor kunstliefhebbers zijn er vele galerieën, waar lokaal gemaakte schilderijen te koop en te bewonderen zijn. Voor lunch en diner zijn er volop mogelijkheden op loopafstand. Overnachting opnieuw in 5 Seasons op basis van logies en ontbijt.

Dag 6: Stellenbosch - Franschhoek           
Vandaag verlaat u na het ontbijt Stellenbosch. U drinkt wellicht nog een cappuccino op een van de gezellige terrasjes en rijdt dan over de Helshoogte pas naar Franschhoek, de wine and food capital of the cape!. Een prachtig pas die door de wijngebieden gaat en door een mooi natuurgebied. U komt langs Hillcrest, waar frambozen, bramen en allerlei soorten bessen worden gekweekt en u heerlijk koffie kunt drinken met een prachtig uitzicht op de omringende valleien.

Een lunch op een van de wijnestates die u tegenkomt is ook zeker aan te bevelen. Bijvoorbeeld bij het beroemde Boschendal wijnestate waar u naast wijn proeven ook op een bijzondere wijze kunt  lunchen in de vorm van een picknick. Reserveren gewenst (wij doen dit graag voor u).

Overnachting in b.v.  La Fontaine Guest House op basis van logies en ontbijt.

Dag 7:  Franschhoek
Vanuit Franschhoek zijn een aantal mooie routes te maken. In de omgeving zijn een groot aantal  wijnestates waar u uitstekend kunt lunchen. Reserveren gewenst. Een bezoek aan Paarl mag eveneens niet worden overgeslagen. Misschien een bezoekje aan de krokodillen farm of aan de kaasboerderij Fairview? Een stop aan de bergrivier of bergrivierdam. Slenteren langs de winkeltjes en galerieën in Franschhoek of lekker relaxen bij het zwembad van uw B&B. Alles is mogelijk! Wederom overnachting in  La Fontaine Guest House  op basis van logies en ontbijt.

Dag 8 en 9 : Franschhoek - Aquilla Game Reserve    
Na het ontbijt vertrekt u richting het Aquila Game reserve. De reis duurt ongeveer twee uur. Bij aankomst kunt na de lunch uw bungalow in. Aan het einde van de dag vindt de eerste game drive plaats, waarna u rond het kampvuur kunt dineren. Uw diner wordt opgeluisterd door Afrikaanse dansers, terwijl u op de achtergrond de nijlpaarden hoort. Overnachting in Aquila game reserve volgens reisnr ER 013 (2 nachten) op basis van volpension in een standaard cottage.

Dag 10: Aquila Game Reserve - Franschhoek       
Indien u wilt kunt u vanochtend nog een laatste game drive maken. Wellicht ziet u de dieren die u de afgelopen keren niet gespot heeft. Na de game drive wederom een uitgebreid ontbijtbuffet. De bungalow dient u voor 10.00 uur te verlaten. U krijgt nog een lunch en mag de gehele dag nog gebruik maken van de faciliteiten van het Aquila Game reserve. Aan het einde van de dag rijdt u weer terug naar Franschhoek voor overnachting. Overnachting in  La Fontaine Guest House op basis van logies en ontbijt.


Dag 11:  Franschhoek
Wellicht wilt u vandaag een dagje bijkomen van alle indrukken die het wild op u gemaakt heeft. In uw guesthouse kunt u heerlijk relaxen of u maakt nog een wandelingetje naar het dorp om op een terrasje te genieten van een heerlijk Zuid-Afrikaanse glaasje wijn.

Vergeet niet uw restaurant te bespreken voor het diner! Overnachting in  La Fontaine Guest House op basis van logies en ontbijt.

Dag 12: Franschhoek -  Hermanus
Na het ontbijt vertrekt u naar Hermanus. U rijdt via de Franschhoek pas richting Villiersdorp. Dit is een prachtige route, waarlangs u meerdere keren zult willen stopen voor de uitzichten. Verbaas u niet als u bavianen langs de kant van de weg ziet. Zij lopen hier vrij rond. Geef ze beslist geen eten en probeer ze niet aan te halen. Na deze schitterende pas komt u bij het grote stuwmeer met de mooie naam Theewaters Kloof. Onderweg richting Hermanus passeert u de mooie fruitboomgaarden, wijngaarden en akkers. U kunt via de onverharde weg of via de rustige provinciale weg naar Hermanus rijden. Indien u op tijd vertrokken bent kunt u in Hermanus lunchen. Hier zijn diverse mogelijkheden.

Ook Hermanus kunt u te voet verkennen. Bent u in het goede seizoen (tussen augustus en december) dan kunt u hier voor de kust de walvissen spotten. U kunt ook een boottocht reserveren om de walvissen van dichtbij te gaan bekijken D 013 (niet inbegrepen). Maar ook buiten het walvissend seizoen is Hermanus een gezellige stop met mooie stranden en klifpaden. Diner in één van de restaurants van Hermanus. Overnachting in b.v. Milkwood op basis van logies en ontbijt.

Dag 13: Hermanus
Na het ontbijt wandelt u over de klif paden langs de kust of u maakt de boottocht naar de walvissen. Ook een sharkcage dive behoort tot de mogelijkheden. Hermanus biedt de beste mogelijkheid ter wereld om vanaf de kust de walvissen te kunnen zien en in een kooi dicht bij de witte haai te komen. Zeeziekte tabletten meenemen als u gevoelig hiervoor bent! Een wandeling langs het verderop gelegen prachtige zandstrand gewapend met een goede verrekijker geeft ook nog kans om de walvissen te spotten of dolfijnen. Lunch en diner mogelijkheden biedt Hermanus voldoende. Overnachting in Milkwood op basis van logies en ontbijt.

Dag 14: Kaapstad
U vertrekt 's ochtends vroeg richting Kaapstad, waar u nog een mooie laatste dag kunt hebben, indien u met de KLM vliegt. Deze vertrekt pas laat in de avond, waardoor u nog een hele dag heeft. Bezoek, als u dat nog niet gedaan heeft, V&A Waterfront, lunch aan de waterkant en snuffel voor leuke cadeautjes voor uzelf en thuisblijvers. 's Avonds levert u de huurauto weer in op de luchthaven.

Klik hier voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten