vrijdag 25 januari 2013

19 daagse avontuurlijke groepsreis de Wereld in Een land (reisnr. ER 019)

Een bezoek aan Zuid-Afrika blijft natuurlijk één groot avontuur, deze prachtige reis is daar geen uitzondering op. De natuur die naast het wildlife gekenmerkt wordt door hoge bergen, groene valleien, watervallen, inheemse bossen en waterplaatsen zal op uw reis steeds voor adembenemende uitzichten en vergezichten zorgen.

Wij rijden u door het Kruger Park, de Panoramaroute, Swaziland, de formidabele Drakensbergen, de uitgestreke Gardenroute, de droge binnenlanden en glooiende wijnlanden. Na deze reis zult u beamen hier vindt u de meest prachtige plekken ter wereld tesamen in één land



Dag 1: Johannesburg naar Mpumalanga
We vertrekken om 6.30 uur vanaf Johannesburg oostwaarts richting Mpumalanga. Een landschap gekenmerkt door bergen, passen, valleien, rivieren, watervallen en bossen.
We overnachten in de omgeving van Graskop, een klein bosrijk dorp aan het begin van de Panoramaroute en strategisch goed gelegen als toegangspoort naar Kruger National Park. (dag afstand c.a 350 km)

Faciliteiten: Graskop Hotel kamers met badkamer ensuite (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt, zwembad, bar, restaurant

Dag 2-3: Kruger National Park ( O - O )
Na het ontbijt rijden we via de Panorama Route naar het Kruger Park. Prachtige vergezichten over de derde grootste canyon ter wereld; de Blyde River Canyon. Onze 1e stop vandaag is bij 'Bourke's Luck Potholes' een spectaculaire rotsformatie gevormd door erosie. In het Kruger park gaan we 'hoe kan het ook anders'op zoek naar de Big 5 (leeuw, luipaard, olifant, neushoorn, buffel). Tijdens de vroege ochtend en namiddag game drives maakt u kennis met het Afrikaanse wild. (dag afstand c.a 250 km)

Faciliteiten: Berg en Dal Camp in bungalows (of gelijkwaardig) op basis van logies en onbijt, zwembad en restaurant.

Dag 4 & 5: Swaziland (O- O,L)
Het koninkrijk Swaziland met Koning Mswati III als leider, is 1 van de 3 monarchieën in Afrika. De bewoners van Swaziland zijn trots op hun traditionele levensstijl en cultuur. Naast het uitbundige vogelleven zijn hier ook tal van andere dieren te spotten zoals het nijlpaard, de giraffe, de krokodil en diverse antilopen. Iets wat u vast graag zult zien als u besluit een wandeling met gids te maken in de niet meer zo warme namiddag.

De volgende dag zullen we een bezoek brengen aan een cultureel dorp waar we kennis zullen maken met de traditionele gewoontes van dit buitengewoon vriendelijk volk. We overnachten 2 x in het Mlilwane Wildlife Sanctuary (dagafstand c.a 190 km)

Faciliteiten: Overnachting in Beehive hutten met ensuite badkamer, op basis van logies en onbijt. Restaurant.
Optionele activiteiten: bezoek aan een cultureel dorp, gamedrive, vogelspot wandeling, fietshuur, paardrijden

Dag 6 - 7: Zululand (O - O)
Nadat we onderweg een markt bezocht hebben, keren we terug in Zuid-Afrika in de provincie KwaZulu Natal op pad naar het iSimagaliso Wetlands park. Een prachtig natuurgebied en geplaatst op de lijst van wereld erfgoed. Hier gaan we een boot-trip maken op het meer van St. Lucia om de waterdieren eens wat dichterbij te gaan bekijken. De volgende dag zullen we op'expeditie' gaan in het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve op gamedrive in onze eigen bus. Waren we gisteren in de ban van krokodillen en nijlpaarden, vandaag zijn de witte en zwarte neushoorn in de hoofdrol. (Dag afstand dag 6 c.a 266 km - dag afstand c.a 210 km op dag 7)

Faciliteiten: Ezulwini Lodge (of gelijkwaardig) in en-suite kamers op basis van logies en onbijt. Zwembad, bar en diner ruimte

Dag 8 - 9 : Drakensbergen (O, D - O, D)
We gaan nog zuidelijker vandaag maar ook meer landinwaarts tot aan de voet van de Drakensbergen (Maloti Mountains). In dit 3000 hectare grote private mountain gebied grenzend aan het Royal Natal National Park gaan we de komende twee nachten verblijven. Ook dit is een Wereld erfgoed en de hoofd attractie is hier het Drakensbergen Amfitheater, een rotswand van 5 kilometer lang en op haar hoogste punt zo'n 1200 meter hoog. Maar ook de Mont-Aux-Sources Peak waar de Oranje en Tugela rivier hun oorsprong vinden en de prachtige Tugela Waterval zijn bijzonder spectaculaire wonderen der natuur. De tijd hier door komen kunt u met prachtige wandelingen met een gids in deze adembenemende omgeving! (dagafstand c.a 540 km)

Faciliteiten: The Cavern (of gelijkwaardig) kamers en-suite op basis van logies, ontbijt en diner.

Dag 10 - 11: Lesotho (O - O)
Vandaag gaan we de grens over naar Lesotho. Na een lange dag arriveren we bij Malealea Lodge gelegen in het westen van dit Koninkrijk in een afgelegen gedeelte van Lesotho, dat adembenemend mooi is. Een land rijk aan natuurlijke schoonheid, flora, fauna en cultureel erfgoed. We hebben de kans om kennis te maken met het leven van de Basotho mensen, haar gewoonten en traditie's. Een tocht met een Basotho pony mag eigenlijk niet ontbreken op een bezoek aan dit land. De pony is het beste vervoermiddel wat je maar kunt bedenken in dit bergachtige gebied, zelf te verkiezen boven een sterke 4x4! (Dag afstand c.a 400 km)

Faciliteiten: Malealea lodge (of gelijkwaardig) met kamers en-suite op basis van logies en onbijt. Bar en diner ruimte.

Dag 12: Cradock (O)
We laten de schoonheid van Lesotho achter ons en gaan de grens over, terug naar Zuid-Afrika. We rijden naar het historische Cradock in de Karoo. Deze stad (gesticht in 1814) is een belangrijk landbouw centrum met traditionele Karoo gastvrijheid en gelegen dichtbij natuurlijke zwavelbronnen en is gezegend met een aantal prachtige historische huizen. (Dag afstand c.a 415 km)

Faciliteiten: "Die Tuinhuise" (of gelijkwaardig) kamers en-suite, op basis van logies en onbijt. Bar en restaurant.

Dag 13: Addo Elephant National Park ( O )
Addo Elephant National Park is de beste plek om het grootste zoogdier (op land), de olifant, te benaderen. Het park beschikt over een grote populatie olifanten. Er leven ook andere zoogdieren zoals; leeuw, hyena, buffel, zwarte neushoorn, zebra en diverse soorten antilopen. Verder vindt u er  zo'n 150 vogelsoorten, alsmede 600 verschillende soorten planten. Samen met uw gids gaat u op namiddag gamedrive op zoek naar deze dieren. De avond kunt u heerlijk doorbrengen aan de verlichte waterplaats wat betekent dat we de nachtdieren zouden kunnen zien. (dag afstand c.a 200 km)

Faciliteiten: Addo Elephant Rest Camp in bungalows en-suite, op basis van logies en onbijt. Zwembad en restaurant.


Dag 14-15: Tsitsikamma  (O - O)
We gaan vandaag naar de kust naar de prachtige natuur en het begin van de Garden Route. In deze avontuurlijke en ongerepte natuur gaan we verblijven in het Tsitsikamma forest. Hier gaan we wandelen langs de rotsachtige kust met haar Fynbos begroeiing. Voor de echte avonturiers onder u is er de gelegenheid om de hoogste bungeejump ter wereld te maken bij de Bloukrans brug (216 meter).  (dag afstand c.a 240 km)

Faciliteiten: Tsitsikamma Village Inn of gelijkwaardig met kamers en-suite op basis van logies en ontbijt. Zwembad en restaurant.
Optionele activiteit: Bungeejump van de Bloukrans brug

Dag 16: Karoo (O)
Na een bezoek aan de "Heads" in Knysna rijden we over de Outeniqua bergen naar de kleine Karoo. In Oudtshoorn bezoeken we de beroemde Cango grotten een bijzonder ondergronds spektakel. (c.a 250 km)

Faciliteiten: The Pearl of Oudtshoorn (of gelijkwaardig) met kamers en-suite op basis van logies en ontbijt. Zwembad, bar en restaurant.

Dag 17-18: Kaapstad
Gelukkig hoeft u niet zelf te rijden want vandaag gaan we in Stellenbosch wijnproeven. Vervolgens ontdekken we Kaapstad met zijn vele hoogtepunten; de Kaappunt, Chapman's Peak Drive, Hout Baai, het strand en V&A Waterfront. Optioneel is een bezoek aan Robben Eiland mogelijk. (c.a 495 km)

Faciliteiten: Lady Hamilton kamers en-suite, op basis van logies en onbijt. Zwembad en restaurant.

Dag 19: Kaapstad
Vanochtend gaan we afhankelijk van het weer u de mogelijkheid bieden (optionele excursie) om de de Tafelberg op te gaan en te genieten van het overweldigende uitzicht. U heeft de middag vrij voor eventuele laatste aankopen of om te relaxen op het strand. Uw vakantie in Zuid Afrika eindigt om 18.00 uur bij de luchthaven.


Optionele activiteiten: Met de kabelbaan naar de Tafelberg, Volledige dag tour naar de Kaappunt, Wijnlandstour, Stadstour, Townshiptour, duiken met haaien.

Voor meer informatie klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten