woensdag 9 januari 2013

15 daagse Adventure Truck reis "Lieflik Suid-Afrika" (reisnr. ER N313) (NPJ)

Beauty and the Beast
Lieflik is het woord dat Afrikaners gebruiken voor "mooi". U gaat kennismaken met Zuid-Afrika, Lesotho en Swaziland. Geniet van wildlife, watervallen en wetlands, rustgevende natuur en bijzondere culturen. Overnachtingen op 'Lieflike' kampeerplekken maken deze reis helemaal af!

In Addo Elephant National Park, komt u niet alleen olifanten tegen, maar ook veel ander wild.  Nijlpaarden en krokodillen spotten we in het iSimangaliso Wetland Park en u gaat op zoek naar de "Big Five" in het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve en het  Kruger National Park. De Drakensbergen en de Panoramaroute zullen een geweldige indruk acherlaten.

Het reisschema zoals hieronder beschreven gaat uit van het programma inclusief activiteitenpakket. Indien u geen activiteitenpakket bijboekt kan en zal het reisschema dus afwijken van het hieronder beschreven schema.



Dag 1: Addo Elephant Park (L, D)
U wordt rond 10.00u opgehaald in Port Elizabeth, maakt kennis met de gids en uw reisgroep en dan begint uw Zuid-Afrika vakantie. De eerste stop zal Addo Elephant Park zijn. Het is een uniek park wat niet alleen een thuis is voor olifanten, maar u komt hier ook vele andere dieren tegen. Door diverse uitbereidingen in het verleden is het nu een land en zee-park en spreken we hier van de BIG 7. Naast olifanten, neushoorn, leeuw, buffel en luipaard vindt u hier ook de southern whale en de great white shark. In de namiddag gaat u in de adventure truck op game drive. U verblijft 1 nacht in Addo NP (dag afstand ± 160-170 km / reistijd ± 2-3 uur).

Faciliteiten: gezamenlijke douche/was/toilet ruimtes, restaurant, shop, zwembad
Inclusief excursie: gamedrive met de truck in Addo NP
Optionele activiteiten: Night Game Drive with SANPark ranger



Fun in the Sun
Dag 2 - 3: Cintsa (O, L, D)
In de vroege ochtend gaat u nog een gamedrive maken in de Adventure truck. U neemt afscheid van de olifanten en dan gaan we op weg naar Cintsa. We gaan kamperen bij Areena Riverside op de oevers van de Kwelera tidal River. Het is het begin van de Zuid-Afrikaanse Wild-coast. U kunt hier aan allerlei optionele activiteiten meedoen, maar ook gewoon genieten van het fantastische uitzicht over de rivier waar niet alleen u kunt vissen, maar ook de Fish Eagle zijn maaltje vandaan haalt! (dag afstand ± 300 km / reistijd ± 8 - 10 uur).

Faciliteiten: gezamenlijke douche/toilet/was ruimtes, zwembad, bar, wasserij
Inclusief excursie: ochtend gamedrive in Addo NP in de truck
Optionele activiteiten: quad biken, varen, Xhosa village bezoek


Dag 4 - 5: Lesotho - Malealea (O, L, D)

Omsloten door Zuid-Afrika ligt het Koninkrijk Lesotho. Dit 'Kingdom in the Sky' is een prachtig gebied met hoge bergen, heeft een overweldigende schoonheid en gastvrije vriendelijke bewoners. We gaan de grens over van Zuid-Afrika naar Lesotho en u heeft hier uw paspoort nodig. De lange rit gaat via de hoofdstad Maseru naar Malealea. Door de enorme hoogteverschillen, kan de temperatuur flink schommelen. De weg daar in tegen zorgt voor heel andere schommelingen... Hier kunt u even heerlijk relaxen en bedenken of u morgen de wereld van de Sotho wilt verkennen. U kunt namelijk net zoals de plaatselijke bevolking zich verplaatst, het gebied per pony verkennen. Mocht u besluiten achter te blijven dan kunt u een lokaal dorp of craftmarket bezoeken. De ochtend voor we Lesotho verlaten brengen we een bezoek aan een dorp en een plaatselijke school. We overnachten in het Malealea Kamp (dag afstand ± 510 km / reistijd ± 8-9 uur met grensovergang).

Faciliteiten: gezamenlijke douche/toilet/was ruimtes, bar, winkeltje wat voorziet in basis behoeften
Activity Package: lokaal school en dorps bezoek (met uitzondering van de schoolvakantie)
Optionele activiteiten: Pony rit, wandeling.




Dag 6 - 7: Drakensberg - Zuid-Afrika (O, L, D)
Drakensberg
De Drakensbergen of Ukhahlamba de naam van de Zulu's, betekent: "Barrière van Speren" en het zal u al snel duidelijk zijn waarom deze bergketen deze naam heeft. Rotsformaties, grasland, valleien met snel stromende riviertjes, een plaats waar u mogelijk de met uitsterven bedreigde "bearded vulture" tegenkomt. Het wereld beroemde natuurlijke Amfitheater, met een rotswand van zo'n 5 kilometer en 500 meter hoog is een publiekstrekker. Boven dit theater is de Mont-Aux-Sources waar de Oranje rivier zijn oorsprong vindt en zijn lange weg begint naar de Atlantische oceaan. Dit is Zuid-Afrika's hoogste en mooiste bergketen, met toppen van 3000 meter en is erg populair bij hikers. U vindt hier vele grotten en overstekende rotsen, de plaatsen waar rotstekeningen na duizenden jaren nog altijd zichtbaar zijn. U gaat hier een wandeling maken met een lokale gids, waarbij u uitleg zult krijgen over de rotstekeningen achter gelaten door de San mensen. We overnachten in het Drakensville resort (dag afstand ± 550 km / reistijd ± 8-10 uur met een grensovergang).

Faciliteiten: gezamenlijke douche/toilet/was ruimtes, zwembad, bar
Inclusief excursie: Royal Natal NP entree, wandeling met gids naar de bushmen schilderingen
Optionele activiteiten: Hiken, Paardrijden


Dag 8: Kwazulu-Natal coast - Durban (O)
All the way Down, bergen en heuvels achter ons latend, terug naar de kust. We gaan op weg naar Zuid-Afrika's grootste havenstad en populaire surf-plaats. Durban een bruisende handelsstad van ongeveer 2 miljoen mensen. Ooit ontstaan door de Europeanen die hier schipbreuk leden en de Zulu's die een bestaan zagen in het handelen met de mensen die zich hier vestigden. Durban, een smeltkroes van nationaliteiten en de daarbij behorende traditionele gerechten. Vanavond gaat u hier waarschijnlijk kiezen voor de Indiase keuken. We overnachten in een kamer in de Garden Court (dag afstand ± 350 km / reistijd ± 5-6 uur).

Faciliteiten: 2 pers. per en-suite kamer, restaurant, bar, zwembad, wasserij, internet
Optionele activiteit: Lunch, uit eten in een lokaal restaurant, een avond uit in de city


Dag 9: iSimangaliso (Greater St. Lucia) Wetlands (O, L, D)
We volgen de kustlijn richting het noordoosten, als we voldoende tijd hebben bezoeken we onderweg een Zulu-dorp (optionele activiteit), waarna we belanden in het iSimangaliso Wetland Park. Dit subtropische paradijs, staat op de lijst van wereld erfgoederen, is ongeveer 240.000 hectare groot en daarmee het grootste estuarium in Afrika. Het park omvat een bijzondere range van natuur verschijnselen; van duinen, moerassen en bossen tot rotsen, zandpartijen, koraal riffen en onderwater ravijnen. U vindt er ook mangroves, savanne grasland, en struikgewas. Dit gebied is dan ook vol dierenleven. Denk aan grote getallen schildpadden die hier hun eieren op het strand leggen, maar ook walvissen, dolfijnen en haaien vinden het hier een paradijs! Watervogels voelen zich hier helemaal thuis en u kunt hier pelikanen, ooievaars en allerlei soorten reigers tegenkomen. Een kleine opsomming van de 521 soorten vogels die hier gesignaleerd zijn. We gaan een sunset cruise maken op zoek naar leven in en langs het water en naar al die vreemde gevederde vrienden. De meest vreemde vogel bevindt zich natuurlijk... in de boot! We overnachten in een kamer bij Shonalanga (dag afstand ± 280 km / reistijd ± 4-5 uur).

Faciliteiten: geamenlijke douche/toilet/was ruimtes, zwembad, wasserij
Activity Package: St. Lucia sunset boat cruise
Optionele activiteit: Zulu village bezoek


Dag 10 - 11: Hluhluwe-Imfolozi, Swaziland en Mlilwane (O, L, D)
Onze dag begint met een vroege ochtend gamedrive van ongeveer 3 uur. Het Hluhluwe-Imfolozi game park is bekend om zijn zwarte en witte neushoorns. Dit park opgericht in 1895, is het oudste game park van Zuid-Afrika en naast de neushoorns kunt u hier ook zomaar de Big Five zien net als het luipaard, wildebeest, de zebra, giraf, waterbok, kudu, bushbok, wildzwijn, cheetah, hyena en jackhals en nu ben ik er vast wel een paar vergeten.

In de namiddag gaan we de grens over met Koninkrijk Swaziland. We volgen onze weg naar Mlilwane Wildlife sanctuary en omdat hier geen grote roofdieren zijn kunnen we er hier met een gids te voet op uit. Het ligt een beetje aan de aankomsttijd of we in de namiddag nog iets kunnen ondernemen maar anders is het heerlijk even bijkomen van de reis en gaan we morgen Mlilwanwe ontdekken. We kamperen in het Mlilwane Wildlife sanctuary (dag afstand ± 280 km / reistijd ± 5-6 uur incl gamedrive en grensovergang).

Faciliteiten: gezamenlijke douche/toilet/was ruimtes
Activity Package: Morning Game Drive in Hluhluwe/Imfolozi National Park (± 3 uur)
Optionele activiteiten: Vogelspot wandeling met gids, game drive, lokaal village bezoek


Dag 12 en 13: Zuid-Afrika - Kruger Nationaal Park (O, L alleen op dag 12, D)
Via de grenspost Jeppes Reef keren we weer terug in Zuid-Afrika. We gaan 2 onvergetelijke dagen in het Kruger Nationaal Park hebben. En dat betekent dat deze in het teken staan van de Safari! We rijden richting Pretoriuskop (of een gelijkwaardig ander SANPark camp), waar we vanavond zullen kamperen, hier vandaan hebben we ook onze namiddag gamedrive in onze eigen truck.
Kruger Park is ontstaan in 1898 om wild-life te beschermen. Met een oppervlakte van bijna 2 miljoen hectare biedt het een plek aan zo'n 145 verschillende zoogdieren (incl. de Big Five) en meer dan 500 verschillende vogels. Daarnaast vindt je hier ook 336 verschillende soorten bomen, tel maar na!

Kruger National Park

Dag 13, spenderen we de gehele dag in het park, een gamedrive van zo'n 100 km in de Adventure truck. Pretoriuskop is het kamp (of een ander SANPark camp) waar we vanavond overnachten en dit staat bekend als de plek voor de machtige katachtige! Leeuw, luipaard en cheetah worden hier regelmatig gespot, dat komt vooral door de grote kuddes antilopen die hier graag komen grazen. Een ontmoeting die u niet snel zult vergeten. De nacht zal zich vullen met de geluiden van krekels, de roep van de uil, mogelijk vergezeld gaande van een brullende leeuw. Geen probleem als u niet kunt slapen, er is nog altijd die prachtige Zuid-Afrikaanse sterrenhemel die de moeite waard is om voor wakker te blijven!(dag afstand ± 230 km / reistijd ± 5-6 uur plus een grensovergang).

Faciliteiten: gezamenlijke douche/toilet/was ruimtes, winkeltje, restaurant, bar
Inclusief Excursie: namiddag game drive in Kruger NP in de truck en volle dag game drive op dag 13
Optionele activiteiten tijdens het verblijf in Kruger Park: Night drive, Ochtend wandeling met een SANP game ranger ( bij beschikbaarheid), full day gamedrive in 4x4.


Dag 14: Moholoholo Wildlife rehabilitatie centrum (O, L, D)
We verlaten Kruger Park en begeven ons in het Greater Kruger Park waar we vannacht zullen kamperen bij Timbavati Safari Lodge. Na het zien van al die dieren in Zuid-Afrika bent u het vast met ons eens dat we ervoor moeten waken dat dit verloren gaat voor het nageslacht. U bent daar dan niet de enige in. We gaan vandaag een kijkje nemen bij het Molholoholo rehabilitation centre. Hier wordt met zorg omgegaan, met in de steek gelaten, verwaarloosde, gewonde en vergiftigde dieren. Het doel is deze terug te plaatsen in de natuur, maar wanneer dit niet lukt mogen ze in het centrum blijven, het positieve hiervan is dat wij, mensen, dan meer van ze kunnen leren. Het fokprogramma wat het centrum hanteert heeft ook al vele positieve acties opgeleverd, zo zijn o.a. de crowned eagle en de servalkat al met goed resultaat terug geplaatst in de vrije natuur. De avond sluiten we ontspannen af met zang en dans in de Boma genietend van de traditionele Zuid-Afrikaanse keuken (dag afstand ± 150 km / reistijd ± 2-3 uur).

Faciliteiten: gezamenlijke douche/toilet/was ruimtes, zwembad, bar
Activity Package: Bezoek aan het Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre
Inclusief excursie: traditioneel Zuid-Afrikaans diner ,et zang en dans


Dag 15: Panorama route - Johannesburg (O, L)
The Three Sisters
Nog even genieten van natuur en wildlife als we onze laatste ochtend wandeling maken in de omgeving van het kamp. Dan gaan we op weg naar Johannesburg waar onze reis zal eindigen. Maar zover is het nog niet, eerst gaan we langs de prachtige Panorama route. We stoppen voor adembenemende uitzichten en fotomomenten bij de Blyde River Canyon, God's Window en Bourke's Potholes. De Blyde River Canyon is het derde grootste ravijn in Afrika en haar kliffen rijzen zo'n 600 tot 800 meter op naast de rivierbedding. Water erosie heeft gezorgd voor bijzondere rotskunst als de Three Rondavels en de Pinnacle. Na een lange dag van reizen komen we aan in Johannesburg, u neemt afscheid van uw gids en reisgezelschap of stelt dit nog even uit tot na het diner (dag afstand ± 600 km/ reistijd ± 9-10 uur).

Inclusief excursie: Panorama Route: God's Window, Blyde River Canyon & Bourkes Luck Potholes
Optionele activiteit: Laatste avondmaal met de groep!


O= Ontbijt, L= Lunch, D= Diner

Er worden elke dag verschillende optionele activiteiten gecreëerd, wij hebben alleen de meest populaire hier vermeld. Mocht u specifieke wensen hebben laat het uw gids weten en wellicht kan uw verzoek ingepast worden in het dagschema.

Klik hier voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten