woensdag 9 november 2011

14 daagse avontuurlijke reis door de Wijnlanden, Cederbergen en Westkust (reisnr. ER 037)


Wilt u geen standaard vakantie in Zuid-Afrika? Kijk dan eens naar deze autorondreis per 4x4! Deze autorondreis gaat naar een wat minder bekend en nog betrekkelijk onontdekt gebied, maar is absoluut de moeite waard. Vooral in het voorjaar (vanaf augustus in Zuid-Afrika), wanneer de wilde bloemen uitbundig bloeien. De reis begint in de wijnlanden en gaat via de Cederbergen en de Westkust terug naar Kaapstad. U kunt deze vakantie in Zuid-Afrika uitstekend combineren met een van onze andere reizen.



Dag 1: Franschhoek
Indien u met de rechtstreekse KLM vlucht vliegt, vertrekt u in de ochtend vanuit Amsterdam en komt u in de loop van de avond aan in Kaapstad. U wordt dan opgewacht op de luchthaven en naar Franschhoek gebracht voor uw eerste overnachting. U verblijft 2 nachten in een charmant 3 sterren guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Franschhoek
Na het ontbijt wordt uw huurauto (tegen een kleine vergoeding) bij uw guesthouse afgeleverd, uw rondreis kan beginnen! Vandaag heeft u de tijd om rustig te wennen aan het klimaat. U kunt alvast een proefritje maken in de omgeving naar bijv. Stellenbosch of Paarl, of gewoon lekker rondslenteren in Franschhoek en een van de vele wijnhuizen bezoeken voor een wijnproeverij. Franschhoek wordt niet voor niets de “wine and food capital of the world” genoemd. U kunt hier heerlijk lunchen of dineren in een aantal van de beste restaurants van Zuid-Afrika. Wij reserveren indien gewenst graag een tafeltje voor u.

Dag 3: Cederbergen
Vandaag reist u via het pittoreske plaatsje Riebeek-Kasteel de Cederbergen in. Het Cederberg Natuurreservaat ligt op 250 kilometer ten noorden van Kaapstad. Het park omvat 71.000 hectare ruw, bergachtig terrein.

Het Cederberg Natuurreservaat is beroemd door de spectaculaire landschappen en rotsvormingen evenals de alsmaar zeldzamer wordende Clanwilliam Cederboom, waaraan het park haar naam ontleent. De Cederberg maakt deel uit van de Kaapse plooi en bestaat hoofdzakelijk uit Tafelberg zandsteen.

Onderweg kunt u op verschillende plaatsen rotsschilderingen bekijken. In deze omgeving kunt u ook heerlijk wandelen, mountainbiken, vissen en zwemmen. U overnacht in een heel bijzondere 4 sterren lodge in het Kagga Kamma Private Game Reserve. De maaltijden en activiteiten voor deze 3 dagen zijn inbegrepen.
U komt vandaag rond lunchtijd aan in de lodge. In de namiddag maakt u een 2 uur durende game drive in het Private Game Reserve waarbij u kennis maakt met het prachtige Zuid-Afrikaanse dierenrijk. U gaat o.a. op zoek naar neushoorns, buffels, cheeta’s, giraffen, zebra’s en verschillende bokken. ’s Avonds wordt er een heerlijk diner voor u klaargemaakt in de “Lapa”, een openlucht restaurant.

Dag 4: Kragga Kamma Private Game Reserve
Vroeg uit de veren vandaag want in de ochtend staat er weer een game drive op het programma. Onderweg wordt het ontbijt voor u verzorgd. Samen met uw ranger gaat u in de open 4x4 landrover weer op zoek naar het Zuid-Afrikaanse wild.

Na de verzorgde lunch brengt u een bezoek aan de rotsschilderingen van de bosjesmannen (het San volk). Uw gids weet hier veel interessante verhalen over te vertellen.

‘s avonds wordt er een typisch Zuid-Afrikaanse braai voor u bereid in de Lapa. Hierna staat er een nightdrive op het programma waarbij u in het donker op zoek gaat naar de wilde dieren. Een spannende ervaring!

Dag 5: Kragga Kamma Private Game Reserve
Na het ontbijt maakt u een hike langs een aantal geweldige rotsformaties. Ontdek de prachtige flora en fauna en bekijk nog een aantal rotsschilderingen. Na de picknic lunch kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad van de lodge. Na het diner kunt u onder deskundige begeleiding naar de schitterende sterrenhemel kijken.

Dag 6: Wuppertal en Clanwilliam
Vanochtend maakt u een laatste game drive en vertrekt u na het ontbijt naar het plaatsje Wuppertal. Via mooie passen en smalle bergwegen komt u in dit kleine dorpje dat is opgericht in 1830 met karakteristieke Kaapse wit geverfde huizen met rieten daken. Wuppertal is bekend vanwege zijn "velskoene": handgemaakte wandelschoenen, die hier gemaakt worden.

Vraag in Wuppertal bij het plaatselijke winkeltje hoe de wegen in de omgeving zijn. Deze kunnen nl. erg slecht worden als het flink geregend heeft.

Dan rijdt u terug naar Clanwilliam, een rustig dorpje aan de voet van de Cederbergen. Hier verblijft u 2 nachten in een comfortabel guesthouse op basis van logies en ontbijt. In het gebied rond Clanwilliam groeit de rooibos thee en het is mogelijk om de fabriek te bezoeken waar deze thee geproduceerd wordt.

Dag 7: Clanwilliam
Na het ontbijt kunt u de omgeving verder gaan verkennen. Breng b.v. een bezoek aan het vissersdorp Lamberts Bay, of bezoek het Sandveld museum met informatie over de cultuur van deze streek. Op het vogeleiland voor de kust leven ruim 150 verschillende vogelsoorten. Een echte aanrader is openlucht restaurant Muisbosskerm (tussen Lambert's Bay en Elandsbay). Hier wordt in de open lucht op het strand een authentiek Zuid-Afrikaans buffet neergezet voor u: verse vis zo uit de zee (waaronder kreeft), versgebakken brood enz. Er wordt slechts gebruik gemaakt van een houtvuur om op te koken! U kunt hier terecht voor de lunch en diner. Reserveren (wat wij graag kosteloos voor u doen) is noodzakelijk!

Dag 8: Bushmans Kloof
Een korte maar mooie tocht vandaag naar Bushmans Kloof. Een boeiend en prachtig Wilderness Reservaat gelegen aan de rand van de indrukwekkende Cederbergen. Het reservaat biedt luxe lodges gelegen in een schitterende en rustige omgeving.

Nadat u heeft ingechecked in uw luxe 5 sterren accommodatie, heeft u de tijd om te ontspannen op uw kamer, de omgeving te verkennen of te genieten van een van de spa body treatments (niet inbegrepen). Aan het eind van de middag wordt er een high tea geserveerd.

Na de hight tea gaat u met een privé gids in een open 4x4 mee om de prachtige omgeving en de vele verschillende soorten wild te bekijken. U gaat o.a op zoek naar: gemsbok, eland, bontebok, red hartebeest, grey reebok, cape mountain zebra, black wildebeest, springbok en vele andere soorten dieren. U wordt naar een adembenemende lokatie gereden, waar u onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van de zonsondergang. Bij terugkomst heeft u de tijd om u op te frissen alvorens het diner wordt geserveerd.


Dag 9: Bushmans Kloof
Vroeg uit de veren want vanochtend wordt u opgehaald door uw gids voor de Rock Art excursie. Tijdens deze excursie worden een aantal van de plaatsen in het reservaat bezocht, waar de befaamde Rock Art schilderingen in stand gebleven zijn. Een aantal van deze schilderingen zijn meer dan 10.000 jaar oud. Een licht ontbijt van thee, koffie, muffins en biscuit wordt tijdens het ochtend programma geserveerd. Bij terugkomst staat er een heerlijk ontbijtbuffet voor u klaar.

De middag kunt u vrij invullen. U kunt bijvoorbeeld mountainbiken, wandelen in de reserve, fly-fishen, kanoën of relaxen bij het zwembad. 's Middags wordt er weer een high tea geserveerd. Na de high tea wordt u weer meegenomen door een van de privé gidsen in een open 4x4 voor een Nature Drive. Bij terugkomst kunt u genieten van een drankje en een heerlijk diner.

Dag 10 & 11: Langebaan
Vanochtend maakt u opnieuw een ochtend excursie waarbij u een aantal van de andere 130 schilderingen van de Rock Art kunt gaan bekijken. Bij terugkomst wordt om 11 uur een brunch geserveerd. Na dit uitgebreide ontbijt checkt u uit en vervolgt u uw vakantiereis door Zuid Afrika! Een unieke ervaring rijker........

U rijdt verder richting Langebaan. U kunt hier genieten van prachtige vergezichten,de mooie aqua blauwe lagoon en het West Coast National Park, wat absoluut een bezoekje waard is! U verblijft 2 nachten in een 4 sterren guesthouse op basis van logies en ontbijt. In het gebied komen meer dan 360 verschillende vogelsoorten voor, en in augustus en september bloeien hier de prachtigste bloemen. Ook kunt u hier uitstekend windsurfen, kitesurfen en vissen.

Dag 12 & 13: Kaapstad
Na het ontbijt vertrekt u via de westkust route naar Kaapstad. Deze bijzondere stad, ook wel de "Mothercity" genoemd, met de indrukwekkende Tafelberg op de achtergrond, is één van de mooiste steden ter wereld en trekt veel liefhebbers van cultuur, theater en lekker eten. In Kaapstad zijn vele bezienswaardigheden te bezichtigen en u kunt verschillende excursies te maken. Beslist de moeite waard om een paar dagen te blijven! U verblijft 2 nachten in een stijlvol 4 sterren guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Een aantal bezienswaardigheden, die u eigenlijk niet mag missen zijn: de Tafelberg, Robbeneiland, Victoria & Albert Waterfront, Kaap de Goede Hoop, Capepoint, het District six museum, Greenmarket Square en het mooie Clifton Bay of Camps Bay. Er is zoveel te zien: u komt nog tijd tekort!

Uiteraard boeken wij graag diverse dagexcursies voor u en maken wij graag kostenloos een reservering voor u in een van de uitstekende restaurants.

Dag 14: Kaapstad - Amsterdam
De laatste dag van uw reis alweer. Indien u per KLM vlucht terugvliegt, levert u uw huurauto pas aan het einde van de dag in op de luchthaven. Tijdens uw nachtvlucht zult u vast en zeker nog wegdromen en nagenieten van een heerlijke vakantie in Zuid-Afrika.

Voor meer informatie over prijzen, klik hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten