dinsdag 29 november 2011

11 daagse auto rondreis hoogtepunten van de Westkaap (reisnr. ER 173)

Deze 11 daagse autorondreis begint in Zuid-Afrika's moederstad, Kaapstad! U verblijft in mooie 3- en 4 sterren accommodaties op basis van logies en ontbijt. U verblijft in het leuke vissersdorpje Houtbaai en rijdt dan verder door de prachtige wijnvelden naar Stellenbosch en Franschhoek. In het Aquila Private Game Reserve gaat u op zoek naar de “Big Five” en veel ander wild. Na dit avontuur rijdt u verder naar het romantische Swellendam en geniet u van de bijzondere kustplaats Hermanus, waar u in het seizoen walvissen kunt spotten, voordat uw reis weer eindigt in Kaapstad.



Dag 1: Amsterdam – Kaapstad - Houtbaai
Indien u rechtstreeks met de KLM vliegt, komt u in de loop van de avond aan op de luchthaven van Kaapstad. Hier wordt u opgewacht door onze chauffeur en naar uw overnachtingsadres gebracht. U overnacht in een gastvrij 3 sterren guesthouse op basis van logies en ontbijt in Houtbaai. Dit vissersdorpje staat bekend om zijn mooie strand en is omringd door indrukwekkende bergen.

Dag 2: Houtbaai & Robbeneiland
Uw vakantie in Zuid-Afrika kan nu echt beginnen! Uw huurauto type Toyota Corolla of gelijkwaardig (op basis van all inclusive plus verzekering) wordt na het ontbijt bij uw guesthouse afgeleverd.

Vandaag kunt u een excursie maken naar Robbeneiland (niet inbegrepen), de plek waar Nelson Mandela jarenlang gevangen gezeten heeft. Tijdens deze tour zult u alles over de interessante geschiedenis van het eiland te weten komen. Vergeet aan het einde van de dag niet om voor de zonsondergang nog even te genieten van een wandeling langs de haven van Houtbaai. U overnacht wederom in het 3 sterren guesthouse.

Dag 3: Kaapstad
Vandaag heeft u ruim de tijd om “ the mother city” Kaapstad op eigen gelegenheid gaan verkennen. De stad wordt zo genoemd omdat de Hollanders in 1652 hier de eerste Europese nederzetting vestigden. Kaapstad mag met recht een van de mooiste steden ter wereld genoemd worden en u zult u zich hier geen minuut vervelen.

Zorg dat u van te voren wat ingelezen bent over de vele bezienswaardigheden, zodat u weet welke hoogtepunten u wilt gaan bezoeken. Een aantal aanraders zijn: de Tafelberg, Robbeneiland, Victoria & Albert Waterfront, Kaap de Goede Hoop, Capepoint, het District six museum, Greenmarket Square en bijvoorbeeld het mooie Clifton Bay of Campsbay.

Tegen het einde van de dag rijdt u richting Stellenbosch. Als u via de N2 rijdt komt u langs de grootste township van Kaapstad: Khayelitsha. Een groot contrast met de luxe van o.a. het V&A Waterfront.

Al rijdend geniet u van de wijnlanden en het uitgestrekte berglandschap, voordat u in het mooie stadje Stellenbosch aankomt. Uiteraard kunt u onderweg een van de vele wijnboerderijen bezoeken voor een wijnproeverij. U overnacht in Stellenbosch in een rustig gelegen 3 sterren guesthouse op basis van logies en ontbijt. Stellenbosch staat ook bekend om de vele uitstekende restaurants dus laat u op culinair gebied eens verrassen!

Dag 4: Stellenbosch
De historische stad Stellenbosch heeft veel te bieden en u zult zich hier zeker een paar dagen vermaken. Na het ontbijt kunt u wandelend het oude centrum van Stellenbosch ontdekken. Deze oude wijnstad met zijn typische Nederlandse kenmerken leent zich uitstekend voor een dagje rondkijken, u kunt hierbij de auto laten staan. Het is een stad met cultuur en traditie, maar ook een studentenstad met vele winkeltjes en terrasjes. Bewonder de Cape Dutch Architectuur en bezoek in ieder geval het dorpsmuseum in Oud Hollandse - Afrikaanse stijl. Oom Samie se winkel is ook leuk om even te bezoeken. Voor kunstliefhebbers zijn er vele galerieën, waar lokaal gemaakte schilderijen te koop en te bewonderen zijn. Voor lunch en diner zijn er volop uitstekende mogelijkheden in het centrum. Overnachting opnieuw in Stellenbosch.

Dag 5: Franschhoek
Vandaag vertrekt u na het ontbijt en rijdt u over de prachtige Helshoogte weg richting Franschhoek, ook wel de Wine and Food Capital of the Cape genoemd. Drink onderweg eens een cappucino bij Hillcrest, waar frambozen, bramen en allerlei soorten bessen worden gekweek. Hier kunt u leuke souveniers kopen en heeft u een prachtig uitzicht op de omringende valleien. Uiteraard kunt u bij iedere wijnboerderij vrijblijvend binnen rijden. U kunt bijvoorbeeld genieten van een picknick lunch of een echte Zuid-Afrikaanse 'chicken pie' bij Boschendal: één van de oudste wijnestates dichtbij Franschhoek.



In de loop van de middag komt u aan bij uw gunstig gelegen en stijlvol guesthouse. Nadat u bent ingecheckt kunt u het gezellige dorp Franschhoek verkennen of bijvoorbeeld het Hugenoten Museum bezoeken. Ook de Nederlandse Gereformeerde kerk is een bezoekje waard. In Franschhoek vind u aantal van de beste restaurants van Zuid-Afrika, reserveer tijdig om teleurstellingen te voorkomen. Uiteraard helpen wij u graag met advies of het maken van een reservering.



Dag 6: Aquila private game reserve
Vandaag gaat u een totaal andere Zuid-Afrikaanse ervaring beleven. U gaat op safari! Een mooie rit brengt u naar het private game reserve Aquila, op ongeveer 2 uur rijden van Kaapstad. Zorg dat u ruim op tijd vertrekt en tijd heeft om af en toe te stoppen en te genieten van de mooie uitzichten.
U komt rond 12.00 uur aan bij het game reserve, hier wordt u opgewacht met een welkomstdrankje. U heeft gelegenheid wat rond te kijken of lekker bij het zwembad te relaxen. Rond 12.30 uur wacht u een buffet lunch in het Afrikaanse boma restaurant (inclusief).

In de middag heeft u de mogelijkheid om een quad bike tocht of een safari te paard te maken (niet inbegrepen). Reserveren is hiervoor gewenst.
Rond 17.00 uur vertrekt u voor uw eerste game drive, deze duurt ongeveer 2 ½ uur. Vanuit het open 4x4 safari voertuig vertelt de ranger u alles over de big five, de flora en fauna en (tenminste) 1 Khoi San Rock Art plek. Tijdens deze game drive krijgt u ook een drankje en Zuid-Afrikaanse snacks.
Na terugkomst in het kamp krijgt u een echte Afrikaanse braai in de lapa. Bij slecht weer wordt het diner geserveerd in het boma restaurant. U overnacht in een smaakvol ingericht chalet.

Dag 7: Swellendam
Vroeg uit de veren vandaag voor een ochtend game drive. Onderweg krijgt u koffie, thee en rusks geserveerd. U gaat weer samen met uw ranger op zoek naar de wilde dieren en u zult genieten van de schitterende natuur. Na de game drive krijgt u een uitgebreid ontbijt buffet in het boma restaurant.
Dan is het helaas tijd om weer te vertrekken, dit keer naar het romantische Swellendam, het derde oudste stadje van Zuid Afrika. Hier verblijft u 2 nachten in een comfortabel 3 sterren guesthouse op basis van logies en ontbijt.

Dag 8: Swellendam
Bekijk vandaag het oude stadje, met haar 50 nationale monumenten en bijzondere Kaaps-Hollandse architectuur. Breng wellicht een bezoek aan het Drosdy museum. In de omgeving liggen leuke plaatsen als Robertson, Mc. Gregor en Montagu. Maar misschien vindt u het ook wel lekker om een dagje te relaxen bij uw guesthouse of een natuurwandeling te maken aan de voet van de Langeberg. Vannacht zult u opnieuw verblijven in Swellendam.

Dag 9: Hermanus
Vandaag staat Hermanus voor u op het programma. Een bijzonder kustplaatsje waar u, afhankelijk van het seizoen, walvissen van de kant kunt spotten. Ook kunt u deze 'gentle giants' tijdens een boot tour van heel dichtbij aanschouwen (niet inbegrepen). Boek uw boottocht van te voren om teleurstelling te voorkomen.

Hermanus heeft een gezellig en bruisend centrum vol met terrasjes en Afrikaanse winkeltjes. U kunt ook een heerlijke kustwandeling maken over de klifpaden of net buiten Hermanus langs het mooie witte strand bij Grotto Beach en daarna op een terrasje neerstrijken. Mocht u nog wat meer wijnboerderijen willen bezoeken denkt u aan de Hemel en Aarde Vallei aan het begin van Hermanus waar u kunt genieten van fantastische uitzichten, heerlijke wijnen en lunch, zeker een aanrader! U verblijft 2 nachten in een 3 sterren B&B op basis van logies en ontbijt.

Dag 10: Omgeving Hermanus
Vandaag kunt u bijvoorbeeld naar Gansbaai rijden om uw heldhaftigheid te testen tijdens een Shark Cage dive (niet inbegrepen).Ook kunt u een bezoek brengen aan het leuke plaatsje Stanford wat bekend staat om zijn antiek- en kunstwinkels en zijn bierbrouwerij waar u een proeverij kunt doen. Indien u in een weekend in Hermanus verblijft, moedigen wij u aan langs te gaan bij één van de lokale marktjes, waar u leuke souvenirtjes kunt kopen. U verblijft wederom in Hermanus.

Dag 11: Kaapstad
Na het ontbijt checkt u uit. Indien u met de KLM vliegt heeft u nog de hele dag om van alles te ondernemen. U hoeft pas in de loop van de avond uw huurauto in te leveren op de luchthaven van Kaapstad en in te checken voor uw terugvlucht naar Amsterdam. U kunt besluiten om op tijd richting Kaapstad te vertrekken en wat leuke kustplaatjes via de prachtige route R44 te bezoeken.

Geniet van deze spectaculaire kustweg met schitterend uitzicht over de zee. Bezoek de Harbour Road in Kleinmond een leuke en gezellige winkelstraat of maak een stop in Betty's Bay waar u de pinguins kunt zien of maak een wandeling door de Harold Porter botanische tuinen. In Pringle Bay kunt u heerlijk lunchen en nog genieten van het mooie met uitzicht op Cape Point voordat u verder rijdt richting het vliegveld bij Kaapstad. U zult tot in het vliegtuig blijven genieten van deze fantastische reis!

Klik hier voor meer informatie over prijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten