donderdag 22 november 2012

8 daagse reis door de West Kaap (reisnr. ER 203)

City liefhebbers zullen genieten in de 'Metropool' Kaapstad. Wijnliefhebbers vallen voor het knusse Stellenbosch, te midden van de wijnlanden. En culinair wordt u verwend in 'The food Capital' Franschhoek. U heeft een heerlijke tijd in de West-Kaap, waar veel Hollandse en Franse invloed terug te vinden is. Kom en voel u thuis in dit land van contrasten en geniet van vergezichten over de stad, het natuurschoon van de peninsula en de glooiende wijnlanden van Zuid-Afrika.





Dag 1: Aankomst Kaapstad
Indien u met de KLM vliegt komt u s'avonds laat aan. Om u niet direct alleen op pad te sturen, staat bij aankomst op de luchthaven van Kaapstad onze chauffeur u op te wachten.

Hij brengt u naar uw overnachting adres. U verblijft 3 nachten in Kaapstad in Sweet Orange op basis van logies en ontbijt.

Indien u al onderweg bent in Zuid-Afrika kunt u vanaf ca. 14.00 uur terecht bij uw accommodatie.

Dag 2: Kaapstad
Vandaag en morgen staan in het teken van het ontdekken van wereldstad Kaapstad. U kunt er zelf op uit gaan en de dubbeldeksbus nemen. Neem een 2 daags ticket en stap in en uit op plekken die u aanspreken. Kasteel de Goede Hoop is zo'n plaats die u kunt bezoeken, hier leert u meer over de geschiedenis van de Hollanders in de Kaap, geniet van een kopje koffie of lunch in het restaurant. U kunt vanaf hier met paard en wagen door de stad gereden worden. De durfal vraagt de koetsier te rijden naar Dungeon Hole, een plek waar u geen hand voor ogen ziet! Of u wandelt via de Grande Parade naar het oude centrum, waar u bijvoorbeeld de Green Market kunt bezoeken, een Afrikaanse markt met kleding, en veel kralen en houtsnijwerk. En vanaf daar springt u gewoon weer op de bus om de tour te vervolgen. Uiteraard stop de bus ook bij de Tafelberg, dus als u hier een bezoek aan wilt brengen kan dit ook.

Victoria en Alfred Waterfront is een leuke plek om een terrasje te pakken, te winkelen of boek hier een boottocht of helicoptervlucht. De boot naar Robbeneiland vertrekt vlak bij de Clocktower  en het verdient aanbeveling om deze op voorhand te boeken! (wij verzorgen uw reservering gratis als u uw reis bij ons boekt).

Wilt u plekken als Constantia; een fantastisch mooi wijnlandgoed en Kirstenbosch Botanical Gardens (in het zomerseizoen zijn hier elke zondag concerten) bezoeken laat ons dan een auto met chauffeur voor u regelen. Kijk ook onder algemeen reisaanbod bij dagtochten voor leuke excursies.
Wellicht heeft  u zin in een dagje stand ga dan naar Camps Bay of naar Hout Baai, een plaats waar u ook fantastische visrestaurants kunt vinden.

Op zaterdag is het gezellig om naar de Old Biscuit Mill market te gaan in Woodstock/Kaapstad.

Dag 3: Kaapstad
Indien u dit nog niet gedaan heeft breng dan vandaag een bezoek aan de Tafelberg . Indien u een geoefend wandelaar bent kunt u ook te voet de berg op of af. Zorg voor een warm vest want bovenop de berg kan het koud zijn.  Makkelijker is het natuurlijk om de kabelbaan te nemen!

Wat ook leuk is om te doen is een dagtour per fiets/boot/voet waarbij u het Kaapse Schiereiland gaat verkennen (zie dagtochten). Bij Kaap de Goede hoop kunt u baboons tegenkomen. Voer ze niet! Ze kunnen brutaal zijn en bijten! Bezoek de vuurtoren, waarvandaan u een geweldig uitzicht heeft  over de beide oceanen.

Nog een ander excursie mogelijkheid is de Townshiptour . Op deze manier krijgt u inzicht in het leven van de lokale bevolking en hun cultuur.

In de avond kunt u lekker gaan eten in een van de vele restaurants in Kaapstad, b.v. in V&A Waterfront.

Dag 4: Stellenbosch (Ca 51 km)
De grote stad gaat u vandaag verlaten voor een veel kleinere stad. Na het ontbijt wordt uw huurauto, type Opel Corsa (of gelijkwaardig) op basis van all inclusive plus verzekering afgeleverd bij uw accommodatie. U verlaat de stad via de N2 en gaat op weg naar Stellenbosch. Geen probleem om de weg hier te vinden, alles is goed en duidelijk aangegeven! Uw accommodatie zal in of net buiten Stellenbosch zijn. Eenmaal van de snelweg verandert het uitzicht drastisch en u bevindt zich nu midden in de wijnstreek, dus midden in een glooiend landschap van druivenranken. Stop bij een wijnestate voor een kijkje of een wijnproeverij.

Stellenbosch centrum heeft voor elk wat wils, deze bruisende universiteitstad heeft tal van historische gebouwen, musea, restaurants, terrassen, winkeltjes en galerieƫn . Bezoek Oom Samie se Winkel, voor een blik terug in de tijd en geniet van de geuren van oude specerijen. U verblijft 2 nachten in Jonkershuis op basis van logies en ontbijt.

Dag 5: Wijnlanden (Ca 21 km)
U voelt zich nu vast al wat thuis in Zuid-Afrika en wat klinkt dat Afrikaans u bekend in de oren he? Vandaag gaat u nog wat meer zien van Stellenbosch en haar omgeving. U kunt naar  Devon Valley gaan waar u Wijnhuis JC leRoux kunt bezoeken en hier uw smaakpapillen kunt testen met het proeven van verschillende soorten bubbly's.  Het iets verder gelegen Wijnestate Spier. Ook is er een roofvogelshow en kunt u er picknicken en wijnproeven. Er zijn verschillende restaurants waar u lekker kunt lunchen.

Een ander leuk idee is om een fietstocht te boeken langs de wijnestates. U geniet zo op een heel andere manier van de wijnlanden. s' Avonds is het goed toeven in het centrum, er zijn voldoende barretjes en restaurants om er een gezellige avond van te maken.

Dag 6: Franschhoek (Ca 32 km)
De tijd vliegt, dag 6 alweer! Op naar een volgende locatie.U verlaat Stellenbosch over de Helshoogte in de richting Franschhoek, de Wine and Food Capital of the Cape. In dit gebied vindt u verschillende bijzonder mooie en luxeuse wijnestates, ga vooral de weg af en wip eens binnen voor een wijn proeverij, een kop koffie of lunch. Geen wijn maar berries en jam vindt u bij het mooi gelegen Hillcrest, een leuke plek voor een kopje cappuccino. Hier worden tegen de berg frambozen, bramen en allerlei andere soorten bessen gekweekt. U heeft hier een prachtig uitzicht op de omringende valleien. De pas biedt u prachtige vergezichten. Een stukje verder rijden brengt u bij Boschendal, waar u b.v. een picknick lunch mee kunt maken. Een van de oudste wijnestates, waar u uiteraard ook weer wijnen kunt proeven. Reserveer van te voren om teleurstelling te voorkomen voor de picknick.  Bekijk ook even de oude Manor, en zie hoe onze voorvaderen hier ooit leefden!

Aankomst in de loop van de middag in Franschhoek. Check eerst even in bij uw 3 sterren accommodatie alvorens u het dorp Franschhoek gaat verkennen. Zoals gezegd bevindt u zich nu in de culinaire hoofdstad van Zuid-Afrika dus er zijn op dit gebied tal van mogelijkheden. Net buiten het centrum kunt u vonkelwijnen proeven bij Haute CabriĆ«re, een heel ander soort wijnhuis als u wat u tot nu toe gezien heeft. Midden in het centrum kunt u ook een chocolade proeverij doen! Of bezoek de leuke boetiekjes en galerieen. In de  kookwinkel kunt u terecht voor een mooi souvenier. Bespreek tijdig een restaurant voor de avond. U verblijft 2 nachten in Maison d'Ail op basis van logies en ontbijt.

Dag 8: Franschhoek, Kaapstad en terug naar Nederland (Ca 72 km)
Alweer de laatste dag van deze tocht. Na het ontbijt checkt u uit. U vervolgt uw reis door Zuid-Afrika of u keert terug naar de luchthaven van Kaapstad. Indien u met de KLM vliegt heeft u nog de hele dag de tijd, want deze vertrekt pas laat in de avond. Uw huurauto kunt u inleveren op de luchthaven.

Klik hier voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten