maandag 13 augustus 2012

9 daagse autoreis: Oostelijke Parken (reisnr. ER 198)

Beginnend in Zuid-Afrika's Golden Gate Highlands National Park bezoekt u verder het Ithala Game Reserve - een nog onbekend en ongerept game reserve - en St Lucia beide behorend tot de World heritage sites! U gaat het beste ontdekken van de Drakensbergen en de oostkant van Zuid-Afrika: safari en zee.


Dag 1: Aankomst Johannesburg
Wanneer u arriveert op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht door uw chauffeur en naar de accommodatie voor de nacht gebracht. U verblijft in African Moon in Kempton Park in een 2 persoonskamer op basis van logies en ontbijt.

Dag 2: Golden Gate Highlands National Park
Na het ontbijt zal uw auto, een Toyota Corolla (of gelijkwaardig) op basis van all inclusive plus verzekering afgeleverd worden bij uw accommodatie. En dan is het tijd om echt op pad te gaan. U gaat naar het Golden Gate Highlands National Park waar u 2 nachten gaat verblijven in het Glen Reenen Restcamp in een longdawel op basis van self-catering.

Deze unieke omgeving van bijna 12.000 hectare is het ware hoogland en thuisland voor een verscheidenheid aan dieren. U vindt hier de zwarte gnoe, eland, blesbok, oribi, springbok en de Burchell zebra. Vele vogels waaronder de lammergier en de zeer zeldzame Kale Ibis broeden op de richels van de zandstenen rotsen. 's Avonds als de avond valt, verkleurt de Ribbokkop, - het hoogste punt van het park - in een adembenemend tapijt met kleuren als rood, geel en paars. Teinten die samenvloeien met de koele bergschaduwen en uw hart zullen verwarmen...

Dag 4: Dundee
Met het ochtend gloren  breekt de nieuwe dag aan en bent u alweer op weg naar een nieuwe lokatie. U vertrekt vandaag naar Dundee waar u 1 nacht zult verblijven in een standaard kamer op basis van logies en ontbijt bij Penryn B&B.

Dundee is beroemd om haar centrale positie in de historische slagvelden van Zuid-Afrika - de eerste schoten van de Anglo-Boer War werden hier afgevuurd. En het bekende Talana Museum is hier gelegen aan de rand van de stad, op de plaats waar de slag van Talana plaatsvond. De beroemde veldslagen van de Anglo-Zulu Oorlog, Isandlwana en Rorke's Drift zijn ook deel van ons erfgoed, iets waar het Monument van de slag van Bloedrivier ons aan zal blijven herinneren.

Er zijn tal van sportieve activiteiten te ondernemen zoals golf, squash, tennis, bowling en vissen. Verder is er een prachtig Vulture Restaurant 22 km buiten de stad gelegen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op tal van verschillende gieren.

Dag 5 - 6: Ithala Game Reserve
De slagvelden achter u latend gaat u op weg naar het Ithala Game Reserve. U gaat 2 nachten verblijven in een standaard kamer in het Ntshondwe Resort op basis van self-catering. Geen probleem als u geen tijd of zin hebt om te koken, er is een restaurant aanwezig.

Ntshondwe Lodge is één van de meest spectaculaire lodges die u zich maar kunt voorstellen. Het is gelegen op een klif met waanzinnige vergezichten over bergen en lager gelegen Afrikaanse vlaktes. U kijkt weg over het Ithala game reserve, waar Ngotshe Mountain het hoogste punt heeft en de Phongolo Rivier de vallei doorkruist op het laagst gelegen punt.

Dag 7 - 8: Cape Vidal
U gaat richting de kust waar u 2 nachten gaat verblijven in het Cape Vidal Resort in een houten chalet op basis van self-catering. Vergeet niet om boodschappen te doen voor u bij het resort komt, er is geen winkel of restaurant in de nabije omgeving.

Cape Vidal valt binnen het zee reservaat St Lucia en is gelegen ten noordoosten van St Lucia binnen het Isimangaliso Wetland Park World Heritage Site. Cape Vidal Bay is de aangewezen plek om te waterskiën, diepzee vissen en speervissen. De plek is beschut en zeer geschikt om te snorkelen bij laagtij. Cape Vidal is in de buurt waar de Dorothea tijdens zwaar weer in 1898 schipbreuk leed. Gezegd werd dat ze een lading goud afkomstig uit de Transvaal vervoerde, het moge duidelijk zijn dat velen hier  nog altijd op zoek naar zijn! Haar verblijfplaats is dan ook nog altijd onbekend...
Cape Vidal heeft het beste van 2 werelden, het prachtige land met allerlei dieren maar ook de verwoestende Indische oceaan met een verrassend scala aan zeedieren.

Dag 9: Durban
U neemt afscheid van Cape Vidal en belooft uzelf om nog eens terug te keren naar prachtig Zuid-Afrika. U vertrekt naar Durban waar u huurauto en sleutels inlevert en incheckt voor de terugvlucht naar Johannesburg (niet inbegrepen) en van daaruit doorvliegt naar Nederland.

Klik hier voor meer informatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten